I co najzabawniejsze często naprawdę pomagało
Dziś już chyba mało kto pamięta, że to taki domowy sposób na wszystko.
Pewnie że nikt nie pamięta bo teraz można kupić dosłownie wszystko , no słuchaj nawet kapusta jest w formie żelu do smarowania ![]()
Haha to racja ![]()
Naprawdę ? A ja myślałam ,ze bolące miejsce należy okładać ciepłymi okładami a tu jest odwrotnie.
Pech ![]()
Szpilki na bank odpadają , pytanie jakie buciki teraz beda w sam raz ![]()
To masz cywilny czy kościelny? ![]()
O tym to nie slyszalam ![]()
![]()
Bolące typu kręgosłup to tak jak najbardziej można wygrać ale przy urazach z opuchlizną trzeba chłodzić
Tak to jest hit kapusta w żelu i żelazko w sprayu ![]()
![]()
Ciekawe co jeszcze wymyślą
![]()
I rajstopy w spreju !! ![]()
Przed własnym ślubem to zdecydowanie wielki pech taka sytuacja
Czego to nie wymyślą ![]()
Wspolczuje. Z kostka to roznie bywa, w zaleznosci od stopnia skrecenia. Moja Mama kiedys "zle ustala " niby lekkie zwichniecie a niestety dlugo odczuwala
Dobrze ,ze mowisz, dzięki ![]()
![]()
Ogólnie też na bóle takie reumatyczne organizm różnie reaguje. Jedno wolą ciepło inni zimno i tak naprawdę trzeba się samemu przekonać ale zazwyczaj jest tak jak pisałam wcześniej
Ważne, żeby słuchać swojego ciała i testować, co naprawdę przynosi ulgę.
Tak dokładnie sami czujemy co nam daje ulgę
Jejku ale masz pecha i ze akurat teraz ci się to przytrafiło. Ja pamiętam ,że skręcenia to zawsze są gorsze niż złamania, zawsze się tak u nas mówiło.
O szarym mydle to pierwsze słyszę, że pomaga na takie rzeczy serio?
A z tą kapusta w żelu to żartujecie czy naprawdę coś takiego jest?
Nie, to wcale nie żart naprawdę istnieje coś takiego jak żel z wyciągiem z liści kapusty!
Można go dostać w aptece czy zielarskich sklepach, czasem pod nazwą „żel z kapusty” albo „kapusta w żelu”. Ma działanie przeciwobrzękowe, przeciwzapalne i łagodzące, dlatego stosuje się go właśnie na stłuczenia, opuchlizny czy skręcenia.