Sine usta w ciąży

Czy ktoras z Was miała w ciąży problem z sinymi ustami ? mialam robione usg żył i 3 miesiące temu i wszystko wyszło ok, wszystkie inne wyniki również mam dobre, ale martwią mnie te usta ktore są sine bez przerwy. od około 3 miesięcy. 

Z sercem , płucami jest wszystko ok ? Astma też może być przyczyną sinienia z tego co słyszałam. Przyczyn może być wiele..

Nie miałam sinych ust w ciąży ,ale zwykle świadczą o problemach z drogami oddechowymi lub krążeniem. Krążenie zmienia się w ciąży i przez nieodpowiednie dotlenienie organizmu mogą robić się sine usta. Warto o tym wspomnieć lekarzowi. U mnie natomiast występował niebieskawy język co również mogło świadczyć o złym krążeniu. 

Z sercem nigdy nie miałam problemów, a prześwietlenie płuc miałam robione jeszcze przed ciążą w grudniu bo podejrzewali zapalenie płuc, ale nic nie wyszło. Wspomne tez ze mam zapalenie zatok szczękowych i zatkany nos wiec nie wiem czy to może mieć jakiś wpływ na sine usta. Martwie się ponieważ mój lekarz stwoerdzil ze usta nie są sine a ja widzę ze maja zupełnie inny kolor, wpadają w niebieskie/siny

Sine mogą być przez niedotlenienie organizmu co faktycznie może mieć jakiś związek z zatokami :) Wiadomo ,że przy zatokach ciężej się oddycha :)

Koniecznie wspomnij o tym lekarzowi przy najbliższej wizycie.

Oj tak skonsultuj z lekarzem nigdy o tym nie słyszałam 

Kasia piszesz ze masz zapalenie moze faktycznie jest to zasluga jesli wyniki badan sa dobre  a lekarz nie zauwaza nieprawidlowosci moze nie ma sie co za bardzo zamartwiac, czasami przy infekcjach sa podkrazone oczy czy wlasnie zmieniony lekko kolor ust

Bardzo prawdopodobne ze przez zapalenie zatok usta mogą być sine wiąże się to z niedotlenieniem tak jak dziewczyny niżej piszą skonsultuj to z lekarzem jak nie ze swoim to idź nawet do innego dla pewności czasami Warto sięgnąć poradę od drugiej osoby :) 

zrób wyniki krwi, niedobory czesto odznaczaja sie zmianem kolorytu skóry

A robiłaś badania poziomu żelaza albo hemoglobiny? U mnie niedobór żelaza często powodował zasinienie ust. 

Zmień lekarza i skonsultuj problem sinych ust z innym.. Może skieruje Cię na dodatkowe badania.

tak, badania to podstawa :) krew ci wszystko powie

Zgadzam się z Wami dziewczyny

Anemię można wyczytać z podstawowej morfologii ,ale przyczyną mogą być również te zatoki jak wspominałam :)

warto się badać

Nie miałam z sinymi ustami nigdy problemu, a jestem anemikiem, przeważnie mój poziom hemoglobiny jest za niski.. Może tak jak dziewczyny piszą, ze to od zatok? Ja bym się skonsultowała z lekarzem..

córka też miała anemie z która długo walczylismy i w sumie wtedy miała takie sińce pod oczami i usta takie no inne moze warto zgadać sobie poziom żelaza,

Moja 9 letnią córka ma takie sińce pod oczami. Jak ostatnio byłam na szczepieniu to pytałam o to lekarkę to stwierdziła ,że mogą one być od alergii i nie dała mi na morfologię. Ale chyba zrobię jej badanie krwi ,bo też rozważałam niedobór żelaza. Brała jakiś czas vibovit uczeń (z żelazem) ,ale wiadomo ,że to okres intensywnego wzrostu i powoli dojrzewania. 

Dobry pomysł może właśnie żelazo ? Sprawdz będziesz spokojniejsza