Patrycja ja właśnie mam ogromne ciebie pod czami..:/ przez żelazo, ale kiedyś kosmetolog mi powiedziała , ze tez przez to ze oczy są głęboko osadzone..
Ponoć również przy pasożytach mogą być takie sińce pod oczami. To też warto u dziecka zaobserwować. Np. przy owsikach.
U nas akurat muszę sprawdzić ten poziom żelaza u córki.
A o tych oczach nie słyszałam ,że są głęboko osadzone :)
Ani nie słyszałam o pasożytach ani o Głęboko osadzonych oczach jak są sine. Ciekawe. Ja na szczęście nie mam takich problemów ale warto wiedzieć
Ja też mam sińce pod oczami od zawsze. Nigdy nie miałam anemii. Taką po prostu mam urodę, i moja córka też ma lekkie sińce pod oczami a badania zawsze ok.
A jeżeli chodzi o sine usta to moja młoda właśnie teraz takie ma lekko jakby sine, czy jaśniejsze, ciężko to nazwać. A jest alergikiem i jej przy tym się tak robią...
Ja kiedyś miałam sińce pod uczami.. z czasem znikly
Cienie pod oczami mogą też występować przy chorobach nerek, dlatego wg mnie nie ma co gdybać tylko jesli pojawia się jakiś nietypowy objaw warto zawsze iść do lekarza i porobić badania.
Ja się zbadałam właśnie cała i mam tylko niska hemoglobinę , a syn tez ma ciebie pod oczami i jest bladziutki, ale tez wyniki są okej. widocznie taka nasza uroda ;)
Ta kosmetolog co mi mówiła o tym, ze oczy są głęboko osadzone robiła sobie właśnie operacje , ze brali jej tłuszcz i wstrzykiwali pod oczy , żeby nie miała takich cieni i pomogło ;) pracowałyśmy razem w jednym salonie..
KUrcze najgorzej jak coś dolega i szuka sie przyczyny;) i tak naprawdę moze byc wszystko i nic;(
z tymi robakami to też słyszałam ze kaszel moze być objawem robaków;)
I jak czy widomo co to było ?
Aniss No wlasnie moja siostrzenica tak kaszlala i robili jej testy czy to nie alergia i waśnie kazali zrobić badania na robaki, bo to tez moze być przyczyna..
No właśnie wyszlo od czego to ?
O robakach to też słyszałam jak się mruga oczami - to warto właśnie zbadać.
Wiadomo, że najlepiej pójść do lekarza i zrobić badania, może coś wyjdzie, ale gorzej właśnie jak wszystko jest okey. Sińce pod oczami, to też może być uroda taka po prostu, albo lekarze tak mówią, dla świętego spokoju:)
Dla nas nigdy lekarz nie wspomniał o badaniu na robaki czy pasożyty.. dopiero kiedy sami spytaliśmy się.. tylko syn zachorował i przesunięto w czasie..