Co myślicie o sesji noworodkowej ? Fajna pamiątka czy męczarnia dla dziecka ?
Myślałam o takiej sesji, ale potem stwierdziłam, że jednak nie. Bałam się, że noworodek coś złapie. Taki fotograf jeździ po ludziach, albo jedzie się do niego. Tak samo rekwizyty i ubranka do sesji - na pewno są prane, ale czy wygotowywane? Wątpię. Dlatego wolę poczekać aż dziecko będzie siedzieć i będzie bardziej kontaktowe i dopiero zrobić fajną sesję, chociaż noworodki wyglądają słodko na zdjęciach.
Ja od początku robię sama zdjęcia
Ja nie zdecydowałam się na taką sesję. Nawet o niej przez chwilę nie pomyslalam, chociaż moja siostra cioteczna urodziła 2 miesiące przede mną i zasypywała mnie zdjęciami swojej córki z sesji. I przeglądając te zdjęcia doszlam do wniosku że są takie szcztuczne, takie podobne do tych wszystkich które ludzie załączają do neta że mi się odechciało. Stwierdziłam że będę robić zdjęcia małej w ciekawych sytuacjach, sama bo takie zawsze najlepiej się wspomina.
Ma setki zdjęć, już 3 albumy są jej mimo że nie skończyła roku, a zapowiada się na kolejny. ![]()
Nie uważam żeby sesja noworodkowa była zła, żeby ktoś nie myślał w ten sposób o mojej wypowiedzi, pije jedynie do tego że równie dobrze można samemu robić zdjęcia. Jeżeli komuś się podoba posiadanie zdjęć według mnie takich trochę szcztuczne u ale za to profesjonalnych to czemu nie? Poza tym uważam że można trafić na fotografa który nie będzie działał szablonowo i wtedy to może wyjść serio super.
Ja również zdecyduję się na sesje gdy córka będzie starsza. Tym bardziej, że sesja noworodkowa może być wykonana do 14-go dnia życia malucha (tak usłyszałam od kilkunfotografow). Dla mnie to zdecydowanie za wcześnie, i dla mnie i dla dziecka
Ja osobiście uważam , ze taka sesja to świetna sprawa . Nikt nikomu nie każde całemu światu pokazywać i chwalić się albumem . Sesja ma być dla nas dla rodziców …dziadków i najbliższych jeśli chcemy im jedno czy dwa zdjęcia podarować .Zdjęcia to pamiątka do ktorej wrócimy nie raz ! ja żałuje bo mam swoich mało zdjęć .
Męczarnia ? dlaczego ? jeśli wybierzemy sesje i wciąż będziemy dziecko przebierać , wkładać w jakieś kosze i inne dziwactwa to ok - może to się nie spodobać ale zwykła sesja w ładnych ubrankach - piękna spraw i warto co jakiś czas taką sobie sprawić ![]()
Mi się bardzo podobają takie zdjęcia ale S one bardzo drogie i zwyczajnie wolałabym za te pieniądze kupić coś dziecku a naprawdę można coś porządnego (700-1200zl) aczkolwiek jeszcze w szpitalu i nas był fotograf o jeśli rodzice chcieli to robił zdjęcia maluchom takie właśnie ala noworodkoer. Jedno było za darmo tak czy tak. Ale jak przyszła pani i pokazals to wzięłam ich kilka choć koszt był też bardzo wysoki ale zdjęcia cudne. Pani z tych zdjęć miała też fotoksiążka ale nie było mnie stać żeby zapłacić za nią 600zl
A mi się podobają takie zdjęcia choć sama nie robiłam.
My sesje pierwszemu synkowi zrobiliśmy jak miał 5 miesięcy, drugiemu jak miał 6 miesiecy . Zapłaciłam za każdą 250 zł i jestem bardzo zadowolona bo pamiątka piękna ![]()
Mamy w pakiecie sesję noworodkowa z sesją brzuszkowa, ale nie wiadomo czy się uda zgrać czasowo więc może z noworodkowej zrobić sie sesja dziecięca ![]()
Sesja noworodkowa nie to że może być wykonana tylko do 14 dnia życia ale najlepiej jeśli tak będzie bo wtedy Maluszek ma jeszcze głęboki sen więc bez problemu można go przebierać i układać w różnych pozach.
Moja córka miała 16 dni w czasie swojej sesji. Zdjęcia ma piękne (fotografa wybierałam tak, żeby każde zdjęcie w jej portfolio nie wyglądało tak samo żeby miała chociaż odrobinę fantazji). Czy fotograf męczyła córkę? Nie moe męczyła bo przebrała w czasie całej sesji dwa razy. Córka też jak tylko była głodna to od razu można było ją spokojnie nakarmić. Wszystko było robione pod nią. Syn za to ma sesje już niemowlęca bo miał 7 tygodni.
Justyna u Was sesje są bardzo drogie i sama też bym pewnie się nie zdecydowała.
Również nie robiłam maluszkowi takiej sesji. Sporo zdjęć robiliśmy i nadal robimy sami. Chyba już bardziej podobają mi się sesje rodzinne, rodziców z dzieckiem, ze starszym rodzeństwem.
Justyna u Was bardzo droga jest raka sesja, jesteś z Warszawy?
Kasiu, z racji wymagań co do wieku dziecka, zdecyduje się na niemowlęcą
Mama gratki tak z Warszawy
Wiele myślałam o takiej sesji i jestem jednak zdecydowana żeby ją zrobić. Rozmawiałam z zaprzyjaźnioną Panią fotograf i nie ma problemu w tym aby dziecko było w swoich ubrankach, więc nie ma się co martwić. Wiem, że równie dobrze mogłabym sama zrobić takie zdjęcia ale niestety nie mam tak profesjonalnego aparatu i pomysłów co do koncepcji zdjęcia. Pozdrawiam ;).
Koncepcje i pomysły zawsze można zaczerpnąć z sieci i coś podejrzeć.
Na te pomysły trzeba bardzo uważać żeby nie zrobić krzywdy dziecku. Na sesjach noworodkoeych dzieci na zdjęciach są często ułożone w nie naturalny sposób a rodzice w domu na siłę próbują odwzorieac. Tym czasem u fotografia takie zdjęcia jest z dwóch ujęć oddzielnych a nie jest efektem takiego ułożenia dziecka. Kiedyś czytałam o tym
Cena dużo zależy od samej usługi, ilości zdjęć itd, można na pewno znaleźć coś taniej. My się nie zdecydowaliśmy na taką sesję. Drugim razem raczej też nie. Mąż i siostra zajmują się fotografią, więc wystarczą nam takie domowe ujęcia. Zrobiliśmy za to sesję córce na 2 urodziny. Myślę, że to fajniejszy czas i bardziej niepowtarzalny. Te sesje noworodkowe są cudne, owszem ale fakt, bardzo do siebie podobne.
Olka, jeśli jesteście zdecydowani i macie znają panią fotograf, to pewnie, pamiątka na pewno będzie super
i na lata.
My zrobiliśmy sesję malutkiej. Czy żałuję? Nie. Czy bym powtórzyła? Nie wiem. Córa była niespokojna, bardzo długo trwala sesja i my też zaczęliśmy się denerwować. Pamiątka na pewno wspaniala, ale nie wiem czy po raz drugi bym się zdecydowała. Mimo, że samej sesji i Pani fotograf nic nie mogę zarzucić, bo było cudownie i cudowna była atmosfera.
Pchela trafiłaś na gorszy dzień córki. u nas było tak ustalone że jak Mała będzie niespokojna przerywamy sesje i przenosimy ja na inny dzień. sama sesja jakoś specjalnie długo nie trwała więc ja jestem zadowolona.