O rany… to musiało być bardzo niekomfortowe i stresujące ![]()
O kurczę
haha . Ja byłam kiedyś na takiej sesji to na szczęście nie wstawiali nigdzie za dużo tych zdjęć ![]()
Początkowo nie byłam przekonana do sesji ciążowej, bo jak mówisz to spory wydatek, ale ostatecznie zdecydowałam się i nie żałuję
zdjęcia w plenerze, ciążowy brzuszek, coś przepięknego, na pewno z radością i wzruszeniem będę wracać do tych wspomnień
makijaż i fryzurę zrobiłam sobie sama, żeby właśnie nieco zmniejszyć skalę tego wydatku, a za samą sesję zapłaciliśmy 500 zł.
Ale jest też sporo ogłoszeń na okolicznych grupach, że początkujący fotografowie zrobią sesję za symboliczną sumę w zamian za zdjęcia do portfolio. Może uda się znaleźć coś w niewygórowanej cenie, a pamiątka będzie ![]()
Stresujące może nie, ale był delikatny dyskomfort ![]()
Myśle że tez tak zrobię, za sesję zapłacę i makijaz jakos zrobię
najwqzniejsze że jestes zadowolona z sesji
Jasne, na pewno sobie poradzisz z wykonaniem makijażu
chwilkę więcej wystarczy poświęcić, nieco mocniej go zrobić niż na codzien i naprawdę na zdjęciach jest już fajny efekt
nie raz robiłam na jakąś sesje makijaż u kogoś i wcale nie wydawało mi się, że aż tak ogromna różnica była niż jak się postarałam i wykonałam samodzielnie ![]()
Jak ktoś umie się malować to jest to najlepsza opcja. Ale nie każdy umie się malować
tak pięknie do sesji
Do sesji warto się przejść na makijaż odrazu lepszy efekt ![]()
Chyba, że samemu umie się taki profesjonalny makijaż, to już fajnie.
Chociaż ja kiedyś lubiłam chodzić na makijaże, to teraz uważam, że to strata pieniędzy
na ostatnie 4 wesela malowałam się sama, na wczorajszą sesję świąteczną też ![]()
Na wesela akurat makijaz mialam w pakiecie razem z fryzura takze zawsze korzystalam.
Ale na sejse zawsze malowalam sie sama, czasem dokleilam kępke rzes, zazwyczaj to byl mocniejszy niz na codzien makijaz.
Od kiedy widzialam filmik o konturowaniu to w sumie przy mocniejszych makijazach zawsze z tego korzystam
Ja odwrotnie. Zawsze malowałam sie sama na wieksze imprezy a ostatnio poszlam na makijaz przed weselem kolezanki i jednak byla roznica
Zwlaszcza na zajęciach duzo lepiej wygladalam ![]()
Ja to muszę się nauczyć robić te kroki rzęs, tylko nie wiem jak najlepiej
Ja chociaż nie umiem profesjonalnego makijażu to myślę że jakoś on mi wychodzi całkiem oki tylko trzeba więcej czasu poświęcić na niego ale wiadomo kosmetyczka też robi go około godziny ![]()
I podobnie jak Ty na większość imprez malowałam się samodzielnie, nawet na chrzciny rok temu jako chrzestna, na sesję brzuszkową, na wesele do kuzyna ![]()
Kilkukrotnie korzystałam z usługi makijażu profesjonalnego i w sumie stwierdzałam że jednak było to zbyt drogie do efektu który był
zmotywowałam się i nauczyłam się nawet przez to dokleić kępki, żeby móc sama osiągnąć fajniejszy efekt, bo wg mnie to właśnie podkreślone oko później na zdjęciach robi najlepsza robotę
a na te chrzciny to nawet mamie i siostrze kleiłam tę kępki wtedy już i były zadowolone ![]()
Także @magdallenka08971 kup sobie zestawik z Rossmana i parę razy poćwicz, dłuższe naklejaj w zewnętrznym kąciku i ja np nie kleje po całości oka jak leci tylko takie pojedyncze kilka dorzucam do wytuszowanych rzęs żeby dały efekt zagęszczenia a nie wachlarza i wygląda to ładnie ![]()
A tez tak macie ze jak Wam zalezy zeby wykonac ladny makijaz to cos nie wychodzi, zmazujecie, wykonujecie kreski 5 razy i dalej sa krzywe a w zwykly poniedzialek postanowicie sie pomalowac i jest woooow ?
Z reguly sie nie maluje pelnym makijazem, zazwyczaj pociagne rzęsy i tyle. Ale sa dni ze mam w miare pelny makijaz z podkladem, cieniem do powiek itp. I wczoraj mielismy isc na spacer i mowie aaa sobie zrobie lekki makijaz, a moj maz zapytał czy ide na randke ze tak slicznie wygladam
i faktycznie, w 15 minut naprawde ładnie sie umalowalam ![]()
Zawsze tak jest. Jak się strasz zrobić to nigdy nie wychodzi. Kreska na jednym oku pięknie a na drugim no cholery wyjść nie może taka sama ![]()
![]()
![]()
Ale ja chyba się nie nadaję, nie mam cierpliwości ![]()
Różnica jest, ale według mnie nie jest warta tej ceny
zdecydowanie lepiej się czułam w delikatnym makijażu, bez pomalowanych powiek, kresek. Delikatnie podkreślone oko, kontur twarzy, rzęsy i brwi, to i tak maluję na codzień ![]()
![]()
Tak!! Za każdym razem jak chciałam sobie sama rzęsy dokleić, to tu krzywo, tu wypadło, a jak nigdzie nie szłam to były zrobione idealnie ![]()
![]()
O kurcze ja bym napisała do fotografa żeby je usuną ![]()
@Kargaw hahah mi czesto druga wychodzi grubsza i muszę pierwszą poprawiać, ja ogólnie lubie makijaże ale cieniami za chiny mi nie idzie pomalować rowno obie powieki🙈