Ja miałam trochę po kosztach bo fotografem był koleś u którego już robiliśmy zdjęcia na ślubie i sesje poślubną plus zanojmi nasi też go do fot ślubnych zatrudnili. Koszt był ok 400 zł, fryzurę i makijaż zrobiłam sama. Zdjęcia miałam w domu u nas plus na zewnątrz
Czyli prezent trafiony, moze u mnie tez ktos wpadnie na taki pomysł prezentu ![]()
Piękna sukienka, lubię takie tiulowe
jakbym miała termin na jakies letnie miesiące to tez bym wybrala zdjęcia w plenerze ![]()
Z wlosami sobie poradze ale ten makijaz moze mnie przerosnąć, jeszcze troche czasu mam to moze poćwiczę ![]()
Mi również odrazu wpadła w oko i mąż mówi bierz zanim ktoś kupi i wzięłam a byłam w 10 tygodniu ciąży dopiero i wisiała w szafie aż do sesji ![]()
@Mama.Wiki u nas było jeszcze bardziej po kosztach bo sesję robiła moja szwagierka i nic nie chciała za sesję od nas więc dałam jej tę sukienkę z sesji żeby miała dla klientek no i plus makijaż i fryzure również sama robiłam ![]()
Ja również uwielbiam tiulowe sukienki a ten kolor to już wogule uwielbiam turkusowe kolorki
u mnie fajnie wyszło bo urodziłam w ostatnie dni wakacji
sesję robiłam pod koniec czerwca jakoś ![]()
To takie sesje mozna robic ![]()
I to jak!
Powiem szczerze, że sama bym się chyba na to nie zdecydowała ale jak już otrzymałam voucher to byłam bardzo zadowolona ![]()
W pierwszej ciąży mogłam sobie pozwolić na sesję i mam piękną pamiątkę, makijażu nie robiłam i kosmetyczki, sama się pomalowałam. W drugiej ciąży sesji nie miałam z braku czasu oraz wolałam te pieniądze przeznaczyć na coś innego. Każde z moich dzieci miało dodatkowo sesję noworodkową
Jeśli bardzo chcesz zrobić sobie sesję ciążowa, ale niskim nakładem finansowym jest to do zrobienia! Fotografowie żeby się wypromować od czasu do czasu robią konkursy za udostępnienie posta i nagrodą jest sesja, jest wielu hobbystów, którzy za połowę ceny zrobią ładne ujęcia, często na FB wyświetla mi się, że jakiś fotograf szuka modelki w ciąży na darmową sesję bo rozszerza portfolio
Jeśli jesteś przed jakąś okazja np. urodziny, babyshower zasugeruj, że fajnym prezentem będzie sesja albo poproś Św. Mikołaja ![]()
Jest też taka strona na fb, że szukają za darmo modelek/ mam / par / noworodków w zamian , że można wszystko wstawić na profil i w taki sposób poszerzają swoje portfolio. Moja szwagierka jak była w ciąży to udało mi się jej coś takiego załatwić bo akurat było blisko nas, ale teraz widziałam że dużo patrzą też na insta jakiego się ma bo każdy wstawia linki
Dobry, pomysł. Poszukam takich grup ![]()
Fajnie jak akurat ktoś będzie szukał, zawsze można też przy tym komuś pomóc ![]()
Ja właśnie tak miałam zrobioną sesję ślubną ![]()
Możesz czasami wyłapać „promke” na takie sesje - fotografowie amatorzy na grupach ogłaszają się że szukają np kobiet w ciąży do sesji za symboliczne kwoty
to duża oszczędność
Ja też robiłaś po kosztach. Sama fryzurę, makijaż i też niezbyt dużą ilość zdjęć do obróbki. Bo pakiety zależą od ilości zdjęć.
Pamietajcie tylko ze takie modelowanie dla poszerzenia portfolio to zgoda na udostępnianie Waszych zdjec wszedzie jako reklamy.
A czesto na tych zdjeciach sa pokazane np gole brzuszki.
Dla tego dla mnie taka sesja to już odpada .
W pierwszej ciąży nie zdecydowałam się na profesjonalną sesję i naprawdę tego żałuję – zdjęcia byłyby cudowną pamiątką. Teraz w drugiej ciąży mam już w planie zrobić taką sesję, żeby uchwycić te wyjątkowe chwile. Planuję też makijaż i fryzurę, bo wiem, że naprawdę dodaje pewności siebie i sprawia, że zdjęcia wyglądają pięknie i dopracowanie. Cena jest spora, ale traktuję to jako inwestycję w wyjątkową pamiątkę, którą będę mogła oglądać przez lata. ![]()
O tak czesto na spottet się ogłaszają tacy fotografowie , ja tak znalazłam kiedyś dziewczynę i sesję z córką mi zrobiła za 100zl później już do niej się zgłaszałam to robiła za 200 zł dopóki się nie wyprowadziłam.
Jezu, ja taką sesję miałam walentynkową ze swoim byłym chłopakiem i później, jak już wyszłam za mąż, to ten fotograf na walentynki wrzucił moje zdjęcie z byłym ![]()