Sen rocznego dziecka

Nati no ja zawsze współczuję osobom, które zmagają się z refluksem. Nasz bliski kolega ma, ale bierze leki ,a o diecie nie wiem czy słyszał haha 

Teraz to chyba coraz częściej słyszy się o tym refluksie  

Momika mój syn był usypiany na rękach ale czy ja wiem czy było gorzej...budził się na karmienia... Nie pamiętam do kiedy go tak nosiłam, ale 9 miesięcy chyba jeszcze tak? Potem zasypiał przy piersi w łóżku i go zostawiałam a jeśli nie zasnął to mąż go na ręce brał i kołysał albo odkładał do łóżeczka i siedział przy nim. Generalnie ładnie śpi odkąd go odstawiłam od piersi a miał wtedy 19 miesięcy skończone. Obudzi się w nocy może 2 czasem 3 razy, napije wody i śpi dalej.

Mazia no przy lekach teoretycznie powinien trzymać dietę ale wiadomo no ciężko jest nie jesc wszystkiego ☺

Córka tez zasypia na rękach albo przy piersi ;)) ma 7miesiecy 

Martyna to musi być słodkie ☺

Nati no powinien i mu zawsze mówię jak do nas przyjdzie wiesz Ty tego nie powinieneś jeść :D ale ja wiem ,że on je wszystko, a diety nie trzyma. No ja pamietam jak kolega leki na refluks wódka zapijał :D haha ale to juz inny kolega i też diety nie trzyma 

Tak powinno się trzymać mimo wszystko dietę 

Nie no alkohol to już raczej podstawa do odstawienia wtedy ☺

O matko wódka na refluks to już wyobrazam sobie jak wygląda jego przełyk. Pewnie cały popalony.. 

kiedyś amol na wszystko stosowali;)

Mój syn ma 14 miesięcy a nadal budzi się w nocy. Raz na jedzenie i po kilka razy jakby coś mu dolegało. Nie wiem o co chodzi, gdyby nie mąż to bym padła ze zmęczenia. Nie wiem co robić :(

No wiecie nie dla każdego choroba dietozależna oznacza stosowanie diety :D niektórzy wolą leki i juz, a zwłaszcza chłopy 

Anita mi też koleżanka proponowała amol przy refluksie do picia jednak się nie zdecydowałam

Też słyszałam o tym amolu. . Mama kiedyś coś wspominała ale ja też bym się Raczej nie zdecydowała na niego 

ja w ciazy tez nie, każdy lek to tylko po konsultacji z lekarzem, ale amol to słyszałam  ze jak coś z żołądkiem to piją jak kaszel to smarują, ja osobiście nie stosowałam tego 

Ja tylko na bol głowy uzywam

Chyba na wrzody żołądka jest dobry

Martyna też raz spróbowałam na bol głowy, ale.mi nie pomógł tylko,ze mam migreny. Może na tyki zwykły bol pomaga 

Oj u nas w domu zawsze Amol był ale ja go dostawałam głównie na bóle żołądka. Na wodzie kilka kropel lub na cukrze pamiętam też mama dawała. Obrzydliwe :D Jeszcze mam gdzieś w szafce resztkę bo mąż raz brał od rodziców i nie zwróciliśmy ale pewnie już stare. A i jeszcze do inhalacji przy katarze sobie kropelkę dodawaliśmy bo to jednak mocne i razi w oczy... Tylko to do takiej parówki nad garnkiem, nie do inhalatora.