Sen rocznego dziecka

Mam synka który ma rok . Od jakiegoś czasu ma problem ze snem w nocy.  Nigdy nie przespał dłużej niż 3h ciągiem jak mogę polepszyć jego sen ? Co może być przyczyną?

A karmisz piersią?

Ja mam taki sam problem i pogodziłam się z tym. Marzę o śnie przez 4-5h choćby, a nie 1-2, a 3 to max. I ten stan trwa długo. Jednak to małe dziecko i potrzebuje u mnie, albo mleczka, albo czułości. 

Ja jestem przeciwna tym poradnikom odnośnie jak dla mnie tresury dziecka. Dziecko mnie potrzebuje to trudno, kiedyś będę wspominać te czasy. 

Moja córka ma 14 miesięcy i noce są tragiczne . Potrafi budzić się raz na godz mimo ze już nie je . Jak są 3-4 pobudki to jesr naprawdę dobra noc. Nie wiem czy da się coś z tym zrobić 

U mnie była bardzo podobna sytuacja. Głównie stawiałam na ząbkowanie. Może to być też kwestia jak jest dziecko karmione. Mój synek był kp i nie było nocy bez poduszek na pierś. Odstawiłam go po 2,5 roku i wreszcie zaczął przesypiać całe noce. Każde dzieciątko jest inne i czasem trudno przewidzieć co pomoże, aby nocki były łaskawsze. Czas kp wspominam bardzo miło i choć czasem bywały trudne chwile i nie raz miałam dość.Teraz gdy już nie karmię , czasem brakuje mi tego,tego niezwykłego czasu, tej bliskości... ❤️

U mnie też tak było z roczniakiem. Był nawet czas, że się budził równo co godzinę... Ale karmiłam piersią i zawsze wtedy się domagał, dostawał i zasypiał bardzo szybko.

Moja córka prawie 7miesiecy i przesypia całe noce.. Syn tez przesypiał. Wiadomo czasami zdąży się ze się przebudzi, ale to jak już jest chory/a. Nie wiem czym to idzie. Koleżanki syn tez nie przesypiał nocy. Budził się z płaczem i ona udała się do pediatry i ona dala coś na wyciszenie i dobry sen. Ale nie wiem co dokładnie. Po tym jej dziecko spało lepiej.. ;)) 

Ale nie wiem czy jest sens faszerować dziecko jakimiś lekami, może potrzebuje bliskości..  Myślę że z czasem będzie lepiej 

Karmie mm synek ma alergie na bmk ale wszystko jest pod kontrolą.  Pije w nocy mleko tylko raz 

Ja polecam artykuły Magdaleny Komsty https://www.wymagajace.pl/ w zakresie snu, być może skorzystasz z jej wskazówek i któraś się u Was sprawdzi :) 

U mnie syn latem wstawał wcześnie bo jak tylko robiło się jasno, więc oprócz zwykłych rolet w oknach zamontowaliśmy jeszcze zasłony zaciemniające i sen się stopniowo wydłużał aż do godziny, półtora.

Martyna, zazdroszcze zeprzesypia csle noce 

Hej hej wiesz u nas ten sen kiepski w nocy który wcześniej był ciągły okazało się że dziecko ma refluks zaladkowo przełykowy dlatego budzilo się po kilku godzinach i bardzo się rzucało w łóżku przez sen... Od kiedy podaje małej gastrotuss baby przed snem to jest wszystko w porządku. Polecam sprawdzić myślałam poprostu że to faza przejściowa ale niestety. Zdrówka dużo 

Dariamama a jak mogę to sprawdzić? Moj syn tez się rzuca przez sen 

Ten strop jest od 3rz 

Moja to juz w ogóle pomieszane ma.gidziny snu.co chwile.jej się przestawia.teraz spi do 9...potem drzemka o 14 -czasami aż 3 godziny.a na noc nie chodzi wcześniej niż 23.Jak usunięcia o 23 to ciągiem spi do 5( nie zawsze)...ja polozy się wcześniej to potrafi wstawać na cycka po kilka razy w nocy.

Dariamama po jakim czasie była poprawa po tym syropie ? 

Dariamama aż tak to nie wiedziałam że dzieci ciez ko przechodzą refluks ...ciekawe czym u małego dziecka jest on spowodowany jak organizm taki młody przecież

Nati może u takich maluszków minie bo w sumie ten układ pokarmowy jest niedojrzały 

Gastrotuss jest stosowany jako lek na refluks. Czy Twoje dziecko ma refluks? 

Jak się budzi to płacze? Może jest głodny? Czy wciąż ma zaostrzenie AZS bo może to ten świąd nie pozwala mi spać? 

Mazia no oby bo tak od małego to masakra mieć taką dolegliwość

Nie ma zaostrzenia ale teraz ma katar i chyba idą czwórki.  Budzi się od dwóch dni co godzinę juz wysiadam 

A czy dziecko które jest usypiane na rękach spi gorzej ? Kiedy wasze dzieci nauczyły się same zasypiać? 

Momika mój mały ma 14msc , od początku mało śpi , nawet bym powiedziała,  że bardzo mało.  W nocy potrafi mi się obudzić nawet i 6 razy  :( zwykle budzi się 1-2razy na kp , ale są noce gdzie budzi się co godzine, wstaje o 5-6 rano codziennie , niezależnie od tego czy zaśnie na rekach, czy sam..