Sen dzieci

Moj ma rok i tez sam nie zaśnie. Kładę go do łóżeczka i się po nim wałkoni, przewraca, siada, wstaje itd. Po jakimś czasie jak zobaczy że go na ręce nie biorę to się kładzie i zasypia ale muszę siedzieć obok i mu albo śpiewać albo go głaskać. Czasem nawet wstaje bym go przytuliła i znów siada czy się kładzie. Są noce ze w gole nie zaśnie sam tylko wyciąga rączki i płacze. My też mamy wieczorne rytuały typu chodzenie po mieszkaniu żeby pokazać że wszystkie rzeczy już śpią, czy go przez jakiś czas na rękach noszę o kołysał i śpiewam by się wyciszył po całym dniu.

Ja często widzę maluchy przykryte taką pieluchą tetrowa na główce …. ale taka pielucha jest przewiewna …. Ja sama zasypiam mając przykryte oczy poduszką albo ręcznikiem

Aktualnie chodzi do przedszkola w ośrodmu szkolno wychowawczym. Zerówke będzie musiał powtarzać jeszczd raz, ale do 1 klasy chcemy dać do do tej szkoły. Dla niego grupa dzieci około 25 jest za duża , za duży hałas. Teraz w tym przedszkolu ma grupe 5 dzieci i o wiele lepiej jest. Jeździłam z nim po kilku specjaliatach i w sumie okazało się ,że w PPP wystawili mu złą diagnoze.

Ja też nie wstaję od razu do dziecka jak zapłaczę bo często jest to przez sen…… dopiero jak zacznie częściej płakać i siądzie na łóżku to wtedy wstaje.

Rano też jak wstanie to chwilę czekam bo on zaczyna się bawić zabawkami wiszącym czy ogląda ma teraz więc te spokojnie czekam

Jeśli mu to pomagało to super 🩵 moja jest bardzo wrażliwa na takie rzeczy

No właśnie ja znam sporo osób co chwalą pieluszkę na czoło, ale u swoich dzieci nigdy tak nie robiłam.

Ja tak śpię z ręcznikiem czy pieluchą ale małemu nie kładę tak :upside_down_face:

Ty ? A co to daje ? Że tak śpisz :blush:

Bez tego nie mogę zasnąć :sunglasses: tak się nauczyłam :upside_down_face: zasypiać po prostu …. I mogę spać nawet jak jest jasno :star_struck:

Ooo haha nigdy nie słyszałam by ktoś tak spał :crazy_face:

:face_with_peeking_eye::face_with_hand_over_mouth::sweat_smile: no tak się jakoś nauczyłam i ciężko mi inaczej spać

Ja też nie :laughing: ale człowiek uczy się całe życie xd

Ooo to dla mnie też coś nowego :face_with_peeking_eye:

Ja to nie mogę zasnąć bez mojego cienkiego Jaśka :rofl: teraz byłam w szpitalu to mąż musiał mi go przywieźć :blush::blush:

Ja też mam takiego Jaska :smiley: i mam go tyle lat i nie wymieniłabym go na żadnego innego :face_with_hand_over_mouth::see_no_evil:

To ja nie mam ulubionego. Po prostu muszę coś na głowę pozwolić :face_with_peeking_eye:

Każdy ma swoje jakies upodobania :face_holding_back_tears::smiling_face:

Ja to najlepiej śpię na płaskiej poduszce, im bardziej plackowata tym lepsza. A mój mąż za to wysoko i ma dwie poduszki i na płasko nie zaśnie .

Ja mam taką poduszkę co niby układa się pod kręgosłup szyjny …. Ja na płasko nie zasnę

1 polubienie

Ja tez spie na 2 a nawet na 3 poduszkach :see_no_evil: i do tego na brzuchu :rofl:

To ja na jednej ale nie lubię za wysoko spać