Sen dzieci

Tajemna broń przy usypianiu – co działa na Wasze dzieci?”

Nie mam już pomysłu co działa na wasze dzieci ? :pleading_face:

1 polubienie

Zalezy w jakim wieku.
Starszak usypia przy projektorze na suficie planety, wtedy czytamy bajki. Codziennie wieczorem.
Na polroczniaka dziala glaskanie po czole

1 polubienie

Mówię mojemu synowi że elfy cały czas patrzą czy dzieci mają umyte ząbki i śpią . Działa :rofl:
Plus zasypia w moment starszak jak drapie po pleckach . Maluszek lubi delikatny szum w tle

1 polubienie

Wcześniej klepanie po piłce. Teraz trzymanie za rączkę. Trzeba próbować bo np jak dwulatka glaskam po plecach to mówi mama tak nie. Więc pewnie mu to przeszkadza

1 polubienie

U mnie póki co najlepsze jest kołysanie na rękach. Córka ma 3 i pół miesiąca. Kołysanie do snu nocnego, ale na drzemki kładę się z nią na łóżku i głaszcze po pleckach, albo po prostu trzymam raczki

1 polubienie

Śpiewanie kołysanek lub czytanie bajeczki i głaskanie po plecach. Czasami córka chce żeby zostawić jej włączoną małą lampkę, którą potem wyłączam jak zaśnie. Po tym rytuale wychodzę z jej pokoju i zasypia sama.

1 polubienie

Zależy, w jakim wieku maluch, ale u nas czasem działa śpiewanie kołysanek, innym razem puszczam spokojną muzykę, albo noszenie i bujanie

1 polubienie

Czytanie książek pomaga

1 polubienie

Moja tajna bron gdy chce szybko uspac corke to noszenie. Przed snem zawsze sie wyciszamy muzyką lub bajkami. W wozku tez corka szybciej zasypia. A jak to u Ciebie wygląda teraz?

1 polubienie

Zalezy jaki wiek maluszkowi pomagala pieluszka przytulal sie i zasypial jak urosl to drapanie po pleckach pomagało :slight_smile:

1 polubienie

U nas też pieluszka zawsze w rączkach. Czasami się do niej córka przytula, a czasami po prostu sobie ją w łapkach trzyma
No i szumiś :heart:

1 polubienie

Moja zasypia przy flaku poduszcze do karminia ze swoim królikiem na łóżku, a potem do swojego lozeczka :slight_smile:

Wvziraj 5 min i juz jej nie bylo, a dzis pół godoznki potrzebowała :slight_smile:

1 polubienie

wszyscy pytacie ile maluszek ma lat . tyle ze ten mój maluch zaraz 6 lat będzie miał i muszę z nim iść spać aby zasną ;/

Każde dziecko potrzebuje innego rodzaju bliskości. Jednemu będzie potrzebna tylko bajka a drugi chce rodzica bardzo blisko. Myślę że jeszcze ma czas, żeby z tego wyrosnąć :sweat_smile:

1 polubienie

Ogólnie to też kwestia przyzwyczajenia. My też mamy swoje rytuały. Jeden się myje i od razu do spania a ktoś inny dopiero godzinę później.

1 polubienie

Potrzebuje Twojej bliskości skoro nie potrafi inaczej zasnąć, przy Tobie czuje się bezpiecznie :slight_smile:
W dzien bawicie sie razem po zerówce? :slight_smile: tata tez jest zainteresowany i zaangażowany w urwiska ;)?

aaa wiem ze kiedyś przyjdzie taki czas ze mi tego będzie brakowało :smiling_face:

tak dzień po przedszkolu głównie spędzamy razem, tata niestety nie ma ręki do dzieci , nie potrafi się zająć dłużej jak 20 min

Możesz na początku siedzieć obok jego łóżka, niekoniecznie leżąc. Codziennie siadaj coraz dalej – z łóżka na krzesło, potem bliżej drzwi, aż w końcu wyjdziesz. Wazne zeby robic to stopniowo.

Nie ma cierpliwości mowisz ?
Ehh :confused:
Mama najlepsza od zadań specjalnych oczywiście :smiling_face::smiling_face: