Ścinanie włosów

Oczywiście że można ja jedynie podcinalam koncowki i cieniowalam e sensie różne długości włosów miałam więc musiałam zrobić i jedno i drugie by było ok włosów nie farbowalam ale można w ciąży są farby bez amoniaku których można używać jednakże najlepiej to w 2 trymestrze w sensie farbowanie.
Ja byłam w ciąży u fryzjera 2 razy podcinac końcówki i cieniowac.

Pewnie, ze mozna scinac włosy :slight_smile:

A.Bakowska mi pomogly witaminy dla kobiet w ciąży oraz maseczki z Biedronki (zdjęcie). Ja mam dlugie wlosy wiec 1 maseczkę uzywalam na 1 mycie i trzymalam okolo 10-15min.

1

1

Ok.dziekuje za podpowiedź mamusiakubusia :slight_smile:
Też myślałam o biotebal szamponu albo odżywce ale nie wiem czy to pomaga…

oczywiście można ścinać właosy, ja brałam witaminy najczęściej mama dha i nie miałam problemów z włosami w ciąży

Agnieszka-1989 :slight_smile: :slight_smile: ja biorę witaminy i te lepsze prenatal duo i nic nie pomaga na włosy.tak mi strasznie wypadują i szybko się przetluszczają…przed ciążą nie miałam takiego problemu a teraz to jest masakra…nie farbuje włosów w ogóle teraz i mam nadzieje ze jakoś odpoczną od tych farb…

Bakowska dziwne w ciąży nie powinny wypadac włosy… hormony powinny powstrzymywać wypadanie dopiero po ciąży może tak się zdarzyć widocznie w ciąży masz braki jakiś witamin skoro tak się dzieje.

No nie wiem aisa94…trudno ocenić.
Biorę witaminy dzień w dzień i te lepsze.to nie wiem czego mi brakuje jeszcze w organizmie…
Może takie uroki ciąży…
Bo moja cera też nie najlepiej wygląda :frowning:

Generalnie powinny nie wypadac w ciąży włosy bo hormony powstrzymuja ten proces aczkolwiek zdarzają się wyjątki być może inny przypadek tak zwanie.
A po ciąży możesz na włosy brać olej z wiesiolka tylko uważaj aby nie zajsc w ciążę znów bo jak w ciąży się jest to tego oleju nie można bo może poronienie wywolac bądź przedwczesny poród.

A.Bakowska spróbuj szampon dla koni.to nowość na naszym rynku. Można to kupic no. w hehe. podczas ciazy oabienpolecaly i powiedziały, że nie jest szkodliwy i może bycnstosowany pomimo błogosławionego stanu. Ja już kiedyś stosowalam i widziałam efekty na własnych włosach. Są mocniejsze, grubsze, bardziej nawilzone i mniej wypadają. Jednak taka kuracja po miesiącu powinna mieć przerwę i dopiero po np. miesięcznej przerwie kolejny raz

Eleonorka13 to nie słyszałam o tym szamponu dla koni że można stosować.
Jednak przemecze się jeszcze do porodu i później coś z tymi włosami zrobię :slight_smile: