Czy w ciąży można ścinać włosy ?
Oczywiście że można
A dlaczego masz wątpliwości.
W ciąży należy uważać farbując włosy ponieważ niektóre farby do włosów zawierają amoniak którego opary mogą być szkodliwe dla płodu. Ale i w tym przypadku opinie są różne jednak ja osobiście wiedząc że farby do farbowania włosów zawierają mnóstwo środków chemicznych których niewielka ilość przenika przez skórę głowy wstrzymałabym się z tymi zabiegami.
Oczywiście, że można ścinać, ja ścinałam:) Nie warto wierzyć w jakieś zabobony, że dziecko urodzi się takie albo inne. Głupota
Droga Kaas, pewnie że można ścinać włosy w ciąży!Ja nawet będąc w ciąży farbowałam włosy… Należy tylko dobrać odpowiednią farbę do włosów bez amoniaku i innych szkodliwych substancji…dla mnie fryzjerka specjalnie zamawiała delikatną farbę na bazie naturalnych składników, co prawda gorzej trzymała się włosów niż tradycyjna ale najważniejsze, że nie szkodziła dziecku.Kobieta w ciąży powinna dbać o siebie i pozostać nadal atrakcyjną kobietą dla męża jak i przede wszystkim dla siebie…
Ja w pierwszej ciąży sciełam włosy na krótko w drugiej nie ścinałam ale z tego względu że chciałam mieć długie.
ja ścinałam włosy i farbowałam więc chyba to jest mit że nie można dziecko urodziło się zdrowe
Ja ścinać nie ścinałam, ale farbowałam farbą bez amoniaku Szkoda mi było moich długich włosów
W pierwszej ciazy stwierdzilam ze bedzie mi wygodniej z krotszymi ale jednak z takimi zle sie czuje i wole miec dluzsze i zwiazac je gumka do wlosow.
Ścinałam i farbowałam
Z tym ściananiem to pewnie jakiś zabobon
Nie wierzę w takie zabobony. Co mają włosy do zdrowej ciąży ? Lepiej iść do fryzjera w ciąży , bo po porodzie nie ma na to czasu.
Ja po porodzie miałam czas żeby iść do fryzjera Poszłam 6 tygodni po porodzie, przed weselem szwagierki
Podcięłam, pofarbowałam i było ok
A jakie są przesłanki przeciwko ścinaniu włosów w ciąży?? Co się miałoby stać z dzieckiem matką? To tak jakby ktoś się wahał czy obciąć paznokcie
takie to trochę śmieszne… No ale niektórzy wierzą w zabobony
Jasne, że można.
ja podcinałam w piątek a dwa dni później urodziłam, ale myślę że to nie tego wina bratowała całą ciąże farbowałą, poczekała tylko aż minie pierwszy trymestr, kupiła delikatniejszą farbę i dziecko zdrowe
nawet farby z amoniakiem nie szkodzą dziecku moja znajoma opowiadała mi kiedyś, że całą ciążę się farbowała normalnymi farbami i nic jej córce nie było. A dodam, że ona na jasny blond zawsze się farbuje
O ścinaniu włosów to ja dziewczyny nic nie słyszałam. Tak jak pisze magicznypazur farby nie szkodzą dziecku, szkodliwe dla Malucha są zapachy, które wdychamy w czasie farbowania. Dlatego powinnyśmy jak najkrócej wdychać opary z farby.
Oczywiście , że można ścinać. Ja pare dni przed poczęciem mojego drugiego dziecka sciełam włosy na krótko, z półdługich. Potem juz co dwa miesiace podcinałam by utrzmac fryzure. Farbowałam równiez całą ciąże, na początku byłam powściągliwa gdyż drażnił mnie zapach farb. Znalazłam jednak taka bez amoniaku i było ok. Polecam dbać nie tylko o dzieciątko. Ważne jest tez samopoczycie ciężarnej. Jeśli Ty czujesz sie ze sobą dobrze, Twoje dziecko jest szczęśliwsze
W pierwszej ciąży było podobnie. Dzieciaczki moje są zdrowe
ja po porodzie zbieram się żeby pójść do fryzjera ale moje dziecko już łapię za włosy więc chyba z długości nic nie zmienie
Dziękuję bardzo za odpowiedzi
A.Sztybel uważam tak jak Ty bardzo ważne jest samopoczucie przyszłej mamy. My musimy być szczęśliwe bo nasza Dzidzia czuje wszystko tak jak my. Unikajmy stresu i niepotrzebnych nerwów. Bądźmy szczęśliwe i zadowolone. Wracając do farbowania należy tylko pamiętać, że farba którą zawsze nakładamy może nie złapać tak jak powinna i kolor może być trochę inny. A jeśli chodzi o ścinanie to spokojnie można iść i nie zwracać na nic uwagi.