Ścinanie włosów

Czy w ciąży można ścinać włosy ?

Oczywiście że można
A dlaczego masz wątpliwości.
W ciąży należy uważać farbując włosy ponieważ niektóre farby do włosów zawierają amoniak którego opary mogą być szkodliwe dla płodu. Ale i w tym przypadku opinie są różne jednak ja osobiście wiedząc że farby do farbowania włosów zawierają mnóstwo środków chemicznych których niewielka ilość przenika przez skórę głowy wstrzymałabym się z tymi zabiegami.

Oczywiście, że można ścinać, ja ścinałam:) Nie warto wierzyć w jakieś zabobony, że dziecko urodzi się takie albo inne. Głupota

Droga Kaas, pewnie że można ścinać włosy w ciąży!Ja nawet będąc w ciąży farbowałam włosy… Należy tylko dobrać odpowiednią farbę do włosów bez amoniaku i innych szkodliwych substancji…dla mnie fryzjerka specjalnie zamawiała delikatną farbę na bazie naturalnych składników, co prawda gorzej trzymała się włosów niż tradycyjna ale najważniejsze, że nie szkodziła dziecku.Kobieta w ciąży powinna dbać o siebie i pozostać nadal atrakcyjną kobietą dla męża jak i przede wszystkim dla siebie…

Ja w pierwszej ciąży sciełam włosy na krótko w drugiej nie ścinałam ale z tego względu że chciałam mieć długie.

ja ścinałam włosy i farbowałam więc chyba to jest mit że nie można :slight_smile: dziecko urodziło się zdrowe

Ja ścinać nie ścinałam, ale farbowałam farbą bez amoniaku :slight_smile: Szkoda mi było moich długich włosów :slight_smile:

W pierwszej ciazy stwierdzilam ze bedzie mi wygodniej z krotszymi ale jednak z takimi zle sie czuje i wole miec dluzsze i zwiazac je gumka do wlosow.

Ścinałam i farbowałam :slight_smile:
Z tym ściananiem to pewnie jakiś zabobon :slight_smile:

Nie wierzę w takie zabobony. Co mają włosy do zdrowej ciąży ? Lepiej iść do fryzjera w ciąży , bo po porodzie nie ma na to czasu.

Ja po porodzie miałam czas żeby iść do fryzjera :slight_smile: Poszłam 6 tygodni po porodzie, przed weselem szwagierki :slight_smile: Podcięłam, pofarbowałam i było ok :slight_smile:

A jakie są przesłanki przeciwko ścinaniu włosów w ciąży?? Co się miałoby stać z dzieckiem matką? To tak jakby ktoś się wahał czy obciąć paznokcie :smiley: :smiley: :smiley: takie to trochę śmieszne… No ale niektórzy wierzą w zabobony :slight_smile:

Jasne, że można. :smiley:

ja podcinałam w piątek a dwa dni później urodziłam, ale myślę że to nie tego wina :slight_smile: bratowała całą ciąże farbowałą, poczekała tylko aż minie pierwszy trymestr, kupiła delikatniejszą farbę i dziecko zdrowe :slight_smile:

nawet farby z amoniakiem nie szkodzą dziecku :slight_smile: moja znajoma opowiadała mi kiedyś, że całą ciążę się farbowała normalnymi farbami i nic jej córce nie było. A dodam, że ona na jasny blond zawsze się farbuje

O ścinaniu włosów to ja dziewczyny nic nie słyszałam. Tak jak pisze magicznypazur farby nie szkodzą dziecku, szkodliwe dla Malucha są zapachy, które wdychamy w czasie farbowania. Dlatego powinnyśmy jak najkrócej wdychać opary z farby. :stuck_out_tongue:

Oczywiście , że można ścinać. Ja pare dni przed poczęciem mojego drugiego dziecka sciełam włosy na krótko, z półdługich. Potem juz co dwa miesiace podcinałam by utrzmac fryzure. Farbowałam równiez całą ciąże, na początku byłam powściągliwa gdyż drażnił mnie zapach farb. Znalazłam jednak taka bez amoniaku i było ok. Polecam dbać nie tylko o dzieciątko. Ważne jest tez samopoczycie ciężarnej. Jeśli Ty czujesz sie ze sobą dobrze, Twoje dziecko jest szczęśliwsze :slight_smile:
W pierwszej ciąży było podobnie. Dzieciaczki moje są zdrowe :slight_smile:

ja po porodzie zbieram się żeby pójść do fryzjera ale moje dziecko już łapię za włosy więc chyba z długości nic nie zmienie :slight_smile:

Dziękuję bardzo za odpowiedzi :slight_smile:

A.Sztybel uważam tak jak Ty bardzo ważne jest samopoczucie przyszłej mamy. My musimy być szczęśliwe bo nasza Dzidzia czuje wszystko tak jak my. Unikajmy stresu i niepotrzebnych nerwów. Bądźmy szczęśliwe i zadowolone. :slight_smile: Wracając do farbowania należy tylko pamiętać, że farba którą zawsze nakładamy może nie złapać tak jak powinna i kolor może być trochę inny. A jeśli chodzi o ścinanie to spokojnie można iść i nie zwracać na nic uwagi.