Ja obecnie 4 tygodnie po porodzie, nie wazylam sie jak urodzilam jeszcze, daje sobie na to jeszcze chwile ale nie mieszcze sie jeszcze w ubrania sprzed ciazy… na razie legginsy i bluzy
Jestem pod opieką dietetyczki i powiem Ci, jaki patent z jej wytycznych jest super i można też ogarniać samemu. Każdy posiłek ma identyczną kaloryke co to oznacza? Na moim przykładzie: na deficycie mam 2tys kcal dziennie. Jem 4 posiłki dziennie, każdy mniej więcej po 500kcal (470-530, nie musi być na styk). I teraz jak mam ochotę jeść owsiankę trzy razy dziennie to jem, jak jeść obiad na śniadanie to jem, kolację na obiad itd. Robię po kilka porcji tej samej potrawy na dwa posiłki lub dwa dni. Jesli chodzi o samo jedzenie. Dużo z tego, co obcięliśmy, to smażenie na dużej ilości oleju (teraz na łyżce lub w airfryer), no i zmiana proporcji jedzenia - dużo warzyw, które w dużej objętości mają mało kcal i sycą na długo, mniej mięsa czy makaronów, ale są normalnie częścią posiłków (przykładowy obiad to 200g kurczaka/wolowiny, 150g frytek, sałatka z pół paczki rukoli i warzyw). Ale ogólnie jemy wszystko. Zresztą pomoc dietetyka też serdecznie polecam https://olgarymkiewicz.pl/
Annatoja przyznaje że jadłospis imponujący ja to się nie nadaje do diet. Szybko tracę zainteresowanie . Zresztą , taką dietę wybrałabym już pod kątem nabrania trochę kilogramów dla lepszego samopoczucia:)
Jestem na dobrej drodze jeszcze 5 kilo
Trzymam kciuki!!
Powodzenia!!!
Nie, mam tylko jedno dziecko tak jak Ty DaNutko Mój synek jest tylko z miesiąc młodszy od Twojej córeczki, ma niecałe 1,5 roku obecnie
Ja się często posiłkuję warzywami mrożonymi. Nie trzeba kroić, nie trzeba obierać. Tylko kilka minut na patelni i gotowe!
Niedaleko jesteśmy z wiekiem naszych dzieci moja roczek .
Nooo widzisz ja ciagle myslama ze masz 3
A tu masz chłopaczka 🩵🩵🩵
Ja wam powiem ze w mojej rodzinie w ciagu roku kazda kuzynka urodziła, 1sza w styczniu, druga w marcu, trzecia w lipcu a ja we wrześniu , mam nadzieje ze Komunie nie beda w jedną niedzielę bo rodzina bedzie chyba robiła losowania do kogo pojsc
Duży boom urodzeniowy o rzeczywiście byłoby cienko ,jakby komunię przypadly w te same dni;)
No mówię Ci :)))
W mojej rodzinie od już trzech lat jest na zakładkę. Siostra rodzi, ja zachodze w ciążę. Ja rodzę, bratowa zachodzi, bratowa rodzi -ja zachodze
O ja, ale super że córeczka będzie miała tyle kuzynostwa z jednego rocznika
W naszej rodzinie to wychodzi mniej więcej tak, że co 2 lata ktoś się rodzi
To niech siostra i bratowa teraz uważają
Ahahah:grin: dobra passa trwa, może bratowa zechce rodzeństwo swojemu synkowi sprawić