Nie mówię też że jest bardzo źle , były tez i są dobre chwile gdzie wcale nie jest tak ciężko
@Michaska wszystkie mamy mi tak mówią , że teraz jest ciężko i człowiek potrafi narzekać . A później będę tęsknić za tym okresem .
Ja wczoraj bylam na spacerze i dwulatka biegala z tatą . Jak zobaczyla wózek to do nas podeszla. Tata wziął ja na rece i pokazał mojego malucha i zagadal przy okazji. Powiedział o taka malutka to fajna, pamietam jak tak bylo, dziecko duzo spalo, fajnie wtedy bylo oj fajnie, powodzenia ![]()
Rozbawilo mnie to bo on juz za dziewczynką biegal a ja spokojnie siedziałam na ławeczce
Nooo ja wtedy sobie myslam „kiedy to minie” jeszcze tylko parę miesięcy …… a teraz leska w oku
Tak samo się mówi że się będzie tęskniło za tym brzuszkiem w ciąży
chociaż na ten moment jest mi z nim ciężko to wiem że za niedługo będę chciała go jeszcze mieć na moment ![]()
To ciekawe stwierdzenie, że “Dziecko dużo spało” ![]()
![]()
Każdy okres ma swoje plusy i minusy
dwulatek to mi się wydaje fajny okres bo już dziecko powie co potrzebuje co chce czy co mu dolega
a i do mamy się przytuli, buziaka da ![]()
Też to słyszałam , a póki co nie tęsknię i czuję się uwolniona od brzucha . Choć i tak jeszcze nie wrócił do końca do swoich wymiarów z przed ciąży ale przynajmniej można ubrać normalnie buty i się ogolić ![]()
![]()
Haha , ja się dziwiłam ale że jak się nie da wydepilować
teraz już wiem ![]()
![]()
Tak mnie ta ciąża zaskakuje
Tak samo miałam. A później jak już miałam brzuch i było ciężko to mówiłam do męża, że niektórzy ludzie mają taki na codzień bez ciąży i jak oni funkcjonują.
Oj tak a najlepszy jest bunt dwulatka ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To ja za brzuchem ciążowym nie tęsknię
ale to takie ciekawe jak jesteś tydzień po porodzie i twój brzuch już jest mały i sobie myślisz że jeszcze tydzień temu był ogromny
Mój tak szybko mały nie był , długo jeszcze wyglądam jak w 8 miesiącu conajmniej
Mój bobas dosc duzo spi w ciągu dnia więc ja się ciesze ![]()
@Michaska a ja jak już byłam spionizowana po cc i leżałam na sali poporodowej to spojrzałam na brzuch i sobie pomyślałam , kurde myślałam że będzie jednak mniejszy jak już urodzę . I tak rano poszłam do toalety i spojrzałam znów i mi się płakać chciało , że jest nadal spory , oczywiście też hormony grały duża rolę w tym ale codziennie w szpitalu patrzałam i było mi przykro , że on nadal jest duży . Faktycznie codziennie się zmniejszał ale nie był takich rozmiarów jak sobie wyobrażałam. I nadal dobry miesiąc po nie wrócił do siebie .
@Mama.urwisa ja jestem ponad miesiąc po porodzie i też nie jest jeszcze taki jak powinien .
To u mnie ten brzuch też się utrzymywał z miesiąc jakbym była w II trymestrze …… ale nie był już taki olbrzymi
no i zaczął schodzić jak macica się obkurczała
Ja jeszcze mam końcówkę macicy do obkurczenia bynajmniej tak mówiła położna ostatnio jak mi sprawdzała bo ja sama tego nie czuję .
No mi się obkurczyła równo po pół roku. Wtedy lekarz powiedział ze to koniec połogu ![]()
Ja bym musiała popracować nad moim rozejściem mięśni brzucha bo mam teraz taki wypięty ![]()
O kurczę nie spodziewałam się , że tak długo może to trwać , to ciekawe jak będzie u mnie .
@Mama.urwisa ja na pewno będę szła niedługo sob urofizjoterapeuty , żeby sprawdzić bliznę po cc i rozejście . Pewnie da jakiś zestaw ćwiczeń żeby w domu robić .
Moja fizjo pokazala mi co robic z blizną i jakie ćwiczenia mozna zaczac na wzmocnienie brzucha więc faktycznie warto taką wizytę odbyć ![]()