Hej, chciałam zapytać Mamy z Warszawy i okolic gdzie można wybrać się z niemowlakiem na zajęcia rozwojowe lub salę zabaw dla niemowlaków
Ja ew mogę polecić Kraków :) :)
Z pierwszym dzieckiem chodziłam na zajęcia sensoryczne oraz gordonki gdy skończył 6miesiecy ( chociaż na gordonki mógł wcześniej) na Targówek Zabawy z Sensem na Zamiejskiej. Blisko metra. Teraz jestem w drugiej ciąży i właśnie zapisałam się tam na zajęcia dla kobiet w ciazy i kobiet zaraz po porodzie i czekam na te zajęcia. Pamiętam że z pierwszym dzieckiem uwielbiałam te zajęcia, dzieci razem, świetne ciocie, kobiety które nie ukrywały że macierzyństwo bywa trudne. To cudowne chwile
Ja gdansk 😅
Bardziej bym szukała zorganizowanych zajęć, bo według mnie na tych salach zabaw to nie ma za dużo atrakcji dla takich maluchów. Zazwyczaj wydzielony jest mały basenik z kulkami i jedną małą zjeżdżalnią, a cena biletu przecież normalna.
W Warszawie z polecenia byłam w Inca Play, Digiloo i Kolorado. Ale dla małych dzieci byly wlasnie takie malutkie strefy tylko..
W Warszawie otworzyla się nowa sala zabaw Żukolandia czy coś takiego na Targówku. Typowy małpi gaj a rodzice kawka. Muszę się tam wybrać!
Mamina a mnie się marzy Warszawa, żeby jechać pozwiedzać... Z tym że mój nie lubi łażenia, a tylko by siedział w wodzie czy na plaży:)
Też muszę pojechać do Warszawy na zwiedzanie, bo byłam tam tylko raz, ale akurat w dniu wycieczki dostałam ostrego zapalenia brzegu powieki, więc cała wycieczka że spuchniętym okiem :D nie wspominam tego najlepiej
U nas jest sala zabaw gdzie z dzieckiem do roczku mogę wejść za darmo, na przyszły tydzień zapowiadają deszcze więc postaram się tam wybrać:)
Młoda już zasuwa po schodach, żaden to dla niej problem, po panelach ogrodzeniowych jak Małka się wspina ,pieronica
Świetne rozwiązanie z darmową sala zabaw. Maluszek przynajmniej zmieni otoczenie raz na jakiś czas
Muszę się jeszcze porozglądać gdzie takie atrakcje dla niemowląt, bo moja córa to jest aparatka, w małpim gaju by się odnalazła:)
DaNutka ale fajne rozwiązanie. Dla takich maluszków zazwyczaj nie ma za wiele atrakcji na takiej sali a trzeba kupować normalny bilet..
U nas w mieście wg są 2 czy nawet 3 sale zabaw dla niemowląt i super zabawki, takie te wielkie bujaki, naprawę mnóstwo rzeczy. Pięknie wygląda. Rodzice mogą sobie zamówić kawę czy ciasto a dla dzieci są słodkości bez cukru
O super macie
Też te gordonki mamy , ale to jak będzie deszczowo to małą zabiorę. Ona jest taka póki co ze leci do dzieci , szuka przygód:)
U nas niestety nie ma nic takiego. Jest jakaś tam sala zabaw ale tylko kulki są i jakieś zabawki podobne do tych jakie ma w domu więc nic specjalnego
No kurcze nie wszędzie są takie miejsca , gdzie maluch może ,,sie wyszaleć,,
na pewno plusem jest mieszkanie w dużym mieście czy tak jak ja w wiosce ościennej , dostęp do takich miejsc jest wtedy zerowym problemem
My mamy sale zabaw 10km od nas. Byliśmy kilka razy ale dzieciom szybko się tam nudzi. Wola po ogrodzie pobiegać
Dokładnie przy dużym mieście nie ma z tym problemu. Ja mieszkam przy małym miasteczku w którym niestety nic takiego nie ma.
Mamuśka i fantastycznie,jeśli na podwórku lepiej się bawią jak w sali zabaw. Raz na jakiś czas można się wybrać