Rozwój w brzuszku - muzyka

Misiowa być może ta melodia nie przypadła mu do gustu . Ale nawet jak spał i trzeba było zrobić ktg to piosenka zawsze go rozbudzała . Ale teraz jest bardzo muzyczny cały czas tańczy jak usłyszy jakaś melodie ma też sporo instrumentów na których lubi grać po swojemu :) 

Fajnie to wygląda jak takie małe szkraby  tańczą w rytm muzyki :) 

Oj super to wygląda. U mnie dwa dźwięki a on już rzuca czytanie książeczek i zaczyna rączką machać. Albo tupanie tą malutką nóżką.

Cała ciąże słuchałam ulubionej muzyki aby się wyciszyć i czasami odstresować jeżdżąc samochodem też lubię głośna muzykę zawsze gdy jechałam mój maluszek tańczył w brzuszku a teraz kiedy już ma Rok jest zawodowym tancerzem heh kiedy tylko usłyszy muzykę odrazu wie co robić ręce do góry i tany tany. Muzyka teraz też nam pomaga w maluszka trudnych chwilach gdy idą ząbki myślę że dziecko dużo pamięta z brzuszka tak jak głosy osób które mówią do brzuszka. 

Moj maluch uaktywnial sie przy Queen :D

Adamos o tak  moj to tańczy jak tylko usłyszy muzykę teraz czasami dochodzą też różne wygibasy hehe czasem się usmieje z niego . Kiedyś na placu zabaw złapał dziewczynke za dwie ręce i zaczął tańczyć a nie ma jeszcze 2 lat . 

U mnie może być problem z doborem muzyki dla dziecka ja bardzo lubię rege natomiast moj mąż słucha muzyki ciężkiej ☺ ale damy rade ☺ myślę że puszczanie dziecku muzyki w czasie trwania ciąży wpływa pozytywnie na dziecko jeśli mama jest radosna i rozluźnienia to dzidzia chyba tez ☺

Mój mąż ma szeroką wiedzę na temat muzyki, zna chyba wszystko i na każde muzyczne pytanie odpowie z marszu i gra na gitarze, więc o muzyczny rozwój naszego dziecka w ogóle się nie martwię.:)

Sama lubię muzykę różnych gatunków i puszczam sobie to, na co akurat mam nastrój, muzyka klasyczna czasem też poleci :)

Moja znajoma też jest w ciąży i puszcza dziecku muzykę klasyczną, chociaż jej nienawidzi ;) Nie jestem pewna, czy to dobry pomysł, dziecko chyba musi wyczuwać jej irytację. 

Kaero, to moze dziecko pozniej odziedziczy po tacie muzykalność :D 

Nati masz rację. 

A w przyszłości byście chciały żeby Wasze dzieci grały na jakimś instrumencie? 

U nas cały dzień muzyka gra bo córeczka chce hehe

Klaudiamama: Nie będę go zmuszać, ale bardzo bym chciała, żeby się w tym kierunku rozwijało. Moja rodzina nigdy nie była zbyt muzykalna, więc to byłaby nowość :)

Monia: gra na instrumentach bardzo rozwija, więc na pewno. Mąż planuje perkusję :), ale tego jeszcze dziecko by musiało chcieć.

W każdej ciąży inaczej , w pierwszej i Muzyka i czytanie i taniec, w drugiej jakoś nie było czasu na nic , a przy trzeciej dzieciaki przemawiały do brzucha, śpiewały , czytały bajeczki i się kłóciły. Córka teraz śpi najlepiej głównie przy kłótniach rodzeństwa :)

To dobrze, pomyślę o tym:) 

Nie puszczałam tak specjalnie muzyki dziecku. Jak coś leciało to słuchałam i tyle. Teraz córka ma 14msc i fajnie próbuje opowiadać ale dużo do niej mówimy w domu

Mąż puszczał synkowi w brzuszku ACDC i muzykę klasyczną ;) a jaw ciągu dnia słuchałam discopolo, bo lubie :) mały duzo gada, tańczy i uwielbia każdy rodzaj muzyki :)

Ja puszczałam synowi pozytywkę dziecięcą i faktycznie uspokajał się przy niej po urodzeniu;)

Ja puszczałam małej muzykę klasyczną i Beatlesów :D

W ciąży nie puszczałam żadnej specjalnej muzyki dziecku, teraz córeczka lubi muzykę dziecięcą jak gra. Czasami ją włączam podczas przebierania żeby mi się nie darła

Olaleksandra w pierwszej chwili zgłupiałam i się zaczęłam zastanawiać kiedy to tak zleciało, że już ma 14 m-cy :D ale chyba jednak ma 4 jak dobrze kojarzę?

Ja nie puszczałam muzyki dzieciom w brzuchu. U nas w ogóle jest najczęściej cisza, ja nawet nie przepadam za włączaniem radia, tyle co w samochodzie. Ale młodszy syn bardzo lubi śpiewać. Jeszcze mówić nie umie ale sobie coś tam nuci albo śpiewa lalala albo jakieś takie dźwięki swoje :D przy tym się buja na boki, więc się śmiejemy że śpiewa i tańczy :D