Rozwój w brzuszku - muzyka

Też czasem puszczałam klasyczna ale szybko rezygnowałam i włączałam to co ja lubię :) 

Ja nie puszczałam , ale jak leżałam w szpitalu miesiąc i akurat zaczął się okres świąteczny to puszczałam piosenki i śpiewałam szczególnie jedna katowalam , syn wtedy był bardzo aktywny myślałam że mu się podoba później jak się urodził i jak leciała piosenka to płakał . Ogólnie też jestem podobnego zdania że muzyka nie ma jakiegoś wielkiego wpływu na inteligencję 

W brzuszku inaczej brzmiało hehe :D może dlatego syn płakał:D 

Bardzo fajne są składki muzyczne na YouTube pod hasłem "pregnancy music". Mojemu się bardzo podobało i teraz też po urodzeniu się uspokaja przy tym. 

Klaudia na pewno tak było , hehe piosenka raczej z tych delikatnych ale przynajmniej jak spał i musiałam mieć ktg to szybko się budził :p teraz uwielbia wszystkie piosenki jakie lecą , czy to w reklamie na dworze jak auto jedzie słuchać muzykę od razu tańczy :D 

Moją tylko usłyszy i już takie tańce daje jak na dyskotece haha, lepiej się rusza niż niejedna tancerka hah... Smiechowo też jest jak jedzie w wózku mąż puszcza rap a ta się buja jak gangsta haha

No tak w brzuszku bardziej stłumiony ten dźwięk, co innego głos mamy słyszany od środka 

Ja też w ciąży to słuchałam specjalnych kompozycji muzyko klasycznej. A teraz mały jak usłyszy coś rytmicznego, nawet w reklamie to od razu tańczy.

Pierwszemu synkowi puszczałam muzykę klasyczną, ulubione utwory z radia, albo wcześniejszych lat... Najbardziej szalał przy rytmicznych rockowych hitach i do dzisiaj lubi takie kawałki gdzie wyraźnie słychać perkusję. 

Paulinek coś w tym jest.moja też że mną słuchała rock lub rap i teraz jak słyszy to dupcia rusza.

Mój lubi męskie głosy, ostatnio słuchamy Sama Smitha bo przy nim się uspokaja ;D

Ja nie muszę puszczać muzyki w domu. Jak chłopaki wracają z przedszkola mały w brzuszku nieźle się naslucha :) 

Adamos który to tc u Ciebie?

ja czasami puszczam pozytywkę brzuszkowi, roczniak też bardzo ją lubi więc słuchają razem ;)

Na pewno ma wpływ na późniejsze zainteresowania i predyspozycje muzyczne muzyka którą opuszczamy dziecku jak jest brzuchu moja córka jest muzyczną jak nie wiem po tacie A teraz w drugiej ciąży mały mniej słucha ale.mala.lubi bajki więc  nią ogląda.;p zobaczymy jaki on będzie miała gust muzyczny 

Mamameg u mnie kończę 30tc.

Ja w czasie ciąży puszczałam muzykę poważna do brzuszka Bachbaby

Ja nie puszczałam poważnej , klasycznej muzyki bardziej puszczałam sobie piosenki świąteczne w szpitalu , wszędzie szal świąteczny a ja leżałam z terminem na połowę stycznia ale udało się wyjść dzien przed wigilia z synkiem na rękach. Później jak słyszał piosenkę która często puszczałam to płakał więc chyba mu się nie podobało . 

Ja za muzyka poważna nie przepadam ale bardzo kiedyś lubiłam słuchać vanessy maye . Świetnie grała z wykorzystaniem właśnie tej muzyki. Mój najstarszy syn się nasluchal  :) 

Pati, oj, a myślałam, że zazwyczaj to potem dzieci lubią tę muzykę co w brzuchu słyszały.

U mnie muzykę klasyczną słuchał, a teraz uwielbia wszystko. Zaczyna tyłkiem kręcić nawet na reklamie gdzie śpiewa Zenek. Czy melodia w zabawce i od razu tańczy. 

Misiowa moja mała.tez tancerka.i tylko coś.ma.rytm.od razu zadowolona A w aucie jak nie gra nic to.od.razu mówi tany tanny