Rozstępy na wewnętrznej stronie ud, bio oil?

jestem w 8 miesiacu ciąży, i ostatnio zauważyłam na obu udach rozstępy, czerwone powiększające się, czy uważacie, że bio oil to dobry środek na rozstępy?? używała któraś z was??bo nie wiem czy warto wydawac pieniądze, a może znacie inne sprawdzone środki, bo ja nigdy nie miałam doczynienia z rozstepami

Dziewczyny używacie bądź używałyście jakiegoś skutecznego kremu zapobiegającego rozstępom. Ja kupiłam sobie krem marki Pharmaceris zapobiegający rozstępom, jestem w 3 miesiącu ciąży a na opakowaniu jest żeby używać od 4 miesiąca. Czy do tego czasu mogę w jakiś inny sposób zadbać o swoje ciało?Póki co codziennie nawilżam brzuch, piersi i uda zwykłym balsamem nawilżającym ziaji. słyszałam też opinie że żaden krem nie pomoże że szkoda pieniędzy wystarczy oliwka dla dzieci bo chodzi o odpowiednie nawilżenie? Doradzicie co na ten temat myślicie? Pozdrawiam.

Moja siostra używa bio oil i bardzo sobie chwali, istniejace juz rozstępy rozjaśniły jej się i są prawie niewidoczne, a nowe sie nie pojawiaja. Ja z kolei w czasie ciazy uzywam olejku z awokado i jak na razie nie mam zadnych rozstepow.

a ja słyszałam , ze krem EVOLET czyni cuda…
Nie przejmuj sie teraz rozstepami …Pamiętaj , ze nawet jesli zostaną po kremoterapii to medycyna czyni cuda…są zabiegi laserowe ( fakt kosztowne) ale jesli się uprzesz to sobie poradzisz :slight_smile:

Monika a z kolei moja przyjaciółka stosuje go i jakoś bardzo zachwycona nim nie jest krem EVOLET

Mi lekarz polecał Bio Oil na blizne po cc, tylko to właśnie z polecaniem przez lekarzy jest tak, że na kręcają rynek jak reklamy…; )
Nie kupiłam, bo cena mnie przeraziła i słyszałam, że nie jest jakiś rewelacyjny. Polecam wątek, który podała Patrycja; )

Ja nie miałam rozstepów takze mnie problem nie dotyczy a co do kremu to widzisz Mraczki jednym służy a drugim nie i ciezko komukolwiek doradzic …Faktycznie Bio oil jest przesadnie drogi ;/

ja uzyealam bio oil i jestem bardzo zadowolona …rozstępy sa ale mało widoczne , teraz po porodzie tez tylko bio oil używam , :slight_smile: cena może przybic bo jest dość drogie ale mysle ze warto wydac raz a pozadnie niż na 3 kremy które nic nie dzadza … a co do blizn to sama blizne po cc smaruje bio oilem ale na blizny go nie polecam , samantka dobze ze nie kupilas , dr mi zwrocila uwagę ze blizne mocno widać i czemu nie smaruje a ja na to ze smaruje uz 2 miesiące bio oilem a ona ze to na blizny nie jest … na pudelku pisze ze na blizny tez działa ale u mnie jakos nie ma poprawy …
czyli na rozstępy poleca,m a blizny stanowcze nieee :slight_smile:

a jeszcze jedno , ja mam bio oil w formie olejku i jest napradwde bardzo wydajny :slight_smile:

Rozstępy to nasza ciążowa przypadłość, Bio oil ma fajny skład i myślę, że na pewno coś pomoże. Ja bym stosowała cokolwiek na rozstępy teraz a po rozwiązaniu kupiła jakieś serum na rozstępy jakieś mocne, albo taki krem z macicy perłowej, podobno daje fajne efekty na blizny i rozstępy, ale nie pamiętam nazwy.

tylko trzeba sie liczyc z tym , ze rozstepy tak naprawde nigdy nie znikną …One sie zmniejsza , rozjasnią ale całkowicie nigdy nie zostana wyleczone
Możesz rozgladac sie za Derma Rollera …Podobno niezly :slight_smile:

Tak jak napisała Monika jeżeli rozstępy już się pojawiły to wyblakną będą jaśniejsze ale całkowicie nie znikna więc najlepiej zapobiegać ale wiadomo czasami uwarunkowania genetyczne nas od tego nie uchronią ja jestem szczęściara bo mam dobre geny i nie mam rozstępów choć moja rodzona siostra ma ich strasznie dużo .Oczywiście trzeba smarować skórę i dbać o nią a ja byłam zadowolona z olejku Bio oil

pewnie , ze tak smarowanie juz w pierwszych tyg ciazy moze calkowicie zapobiec albo zwyczajnie zalagodzic efekt koncowy :slight_smile:
Czasami staraja sie mamusie …naprawde duzo czasu spedzaja nad kremowaniem , masowaniem …a na samym koncu wyskakuja panterki , ale kobiecosci wam to nie odbiera , pamietajcie ! :slight_smile:

Ja używam olejku migdalowego, który kupuje w mydlarniach i jestem bardzo zadowolona. Co prawda wczoraj zauważyłam pierwsze rozstepy na pośladkach (jestem w 28 tc), ale chyba z lenistwa do tej pory smarowalam tylko brzuch, więc nie mam co się dziwić;). I ten olejek przynajmniej ładnie, nienachalnie pachnie ;),

Bardzo dziękuję za odpowiedź i cenne wskazówki na pewno skorzystam :slight_smile:

Ja rzeczywiście stosowałam samą oliwkę i dawała radę niemal do samego końca. Jednak mój brzuch był zbyt wielki i niestety pojawiły mi się drobne rozstępy.
Generalnie uważam, że nawet najlepsze kremy nas nie uchronią przed rozstępami. Albo ktoś ma do nich tendencje albo nie…

Dokładnie chyba chodzi o to aby nawilżać, a i tak jedne z nas będą szczęściarami i nie będą miały rozstępów a inne dostaną je pomimo używania najdroższych i polecanych kremów :slight_smile: niestety każda z nas ciążę przechodzi bardzo indywidualnie :slight_smile:

Drogie mamy, wątki na dany temat już istnieją, więc ich nie powielajcie :slight_smile:

Ja jestem w 30tc i od 4 miesiąca używam kremu ziaja Mamma mija. Jak dotąd jestem zadowolona, zobaczymy jak to będzie później :wink:

Ja nie miałam rozstępów do porodu. Żadnego. Natomiast 3 tygodnie po porodzie, gdy skóra straciła napięcie, mój brzuch był zaorany licznymi rozstępami, i biodra i uda :frowning:

Dziewczyny piszcie pod istniejącymi wątkami podanymi przez Age bo robi się bałagan. A ten watek najlepiej zamknąć.