to będę szukac tych 13/15. chociaż skerpetki mają różne oznaczenia i nie wiadomo jaki to numer na jaki rozmiar
Ja miałam skarpetki od rozmiaru 10 na początek. Mój maluszek ma teraz 7 miesięcy i rozmiar 13/15 teraz jest na niego dobry.
iwona886, tak małych nie używałam w sumie. jak dostałam jak Mały miał 2 tygodnie skarpetki 10/12 z HM to były małe. Jedną parę taką miałam. Ale synek miał dużą stópkę. A te większe były fajne dla mojego. Dużo zależy od dziecka
Dzisiaj bede na miescie to Popatrze za skarpeteczkami:) w sumie w pepco byla odtatnio ale jakos nie zwrocilam uwage na skarpeteczki…
gudrun oczywiście wszystko zależy od dziecka to na pewno mój nie należy do najmniejszych ale chyba rzeczywiście ma małą stopę
bo ubranka nosi już na 80 cm wiec duże jak na swój wiek
Każde dziecko jest inne i potrzeba różnych rozmiarów ubranek aby przygotować się idealnie na przyjście maluszka aby nic mu nie zabrakło
Znalazłam dziś skarpetki. Jedne kupiłam na 7-9cm stopki i dwie pary na 9-12. Myślę że będą dobre i do szpitala starcza 3pary
Ja rowniez dzisiaj kupilam 4 pary skarpeteczek w tesco. Rozmiarowka to jest napisane 0-3 mies wiec pewnie beda dobre a po drugie taki szkrab i tak bedzie w cieplych pajacach wiec nie wiem czy zbytnio się przydadza…
Oczywiscie do tego 2 pary bodow jeden pajacyk i spodnie takie polarowe hehe:)
No ja też się nastawiam na pajace ale mam dużo spodni więc myśle ze i skarpetki si e przydadza, a jesli musze miec cos do szpitala to bedzie, bo dostalam nuzywane skerpetki ale takie do szpitala to juz sie nie nadaja, najwyzej po domu bo juz troche zmechacone.
Ja do szpitala raczej nie biore moze 1 pare, bo i tak dziecko bedzie w pajacyku,śpiochy do tego opatulone w rożek badz kocyk. Nie ma tez co dziecka przegrzewac…
Ja miałam skarpetki w szpitalu i zakładałam nawet pod śpiochy bo mały miał lodowate stópki i nie mogłam mu ogrzać w żaden sposób…później się unormowało wszystko.
Ja do szpitala wzięłam jedna parę skarpetek i nawet jej nie wyciągnęłam z torby. Nie założyłam dosłownie ani razu.
Osobiście kupowałam mało miałam ciuszków 56 i miałam mało body.Mąż musiał jechać dokupić bo synek uwielbiał fontanny robić i ciągle wszystko miałam mokre i brudne.Sterta prania co kilka dni…
Potem dość dużo miałam 62 i pochodził w tym troche a najdłużej chyba w 68 i 74 chodził
te ciuchy były nie do zdarcia
U nas w szpitalu ubierają w swoje ubranka,więc ja nie potrzebowałam do szpitala,jedynie na wyjście do domu
U nas tez w szpitalu ubieraja w swoje. Tylko na wyjscie trzeba miec…
Kasiu to wszystko zależy w jakim miesiącu urodzi się nasz maluszek i niestety nie które dzieciaki wolą cieplej a niektóre zimniej więc to bardzo indywidualna kwestia…kiedy urodziłam córkę w czerwcu to oczywiście skarpetek nie zakładałam tylko body i otulałam kocykiem…
Moje ma sie wykluć w pazdzierniku:p na koniec sam czyli to juz taka jesien i mysle ze do szpitala 1 para wystarczy.
Pamela, pewnie lepiej mieć nigdy nie wiadomo czy się nie przydadzą…
Tak jak mowisz wezme w wrazie W…
A takich cieniutkich czapeczek to bralyscie do szpitala? Czy nie kaza w szpitalu zakladac?
Ja brałam ale u mnie nie kazali
Ja wezme czapeczke napewno na wyjscie
Na wyjscie to wiadomo ale chodzi mi o taka cienka bawelniana zeby zalozyc w szpitalu.