Czy często w czasie waszej ciąży lub ciąż jeśli bylo ich więcej spotykalyscie się z komentarzami ze wasz brzuch jest za mały lub za duży jak na obecny miesiąc?lub czy też była taka sytuacja ze brzuszek był naprawdę malutki przez cały okres ciazy a dzidzia urodziła się dość spora i odwrotnie ?
U mnie cała druga ciąże słyszałam ze malutki msm brzuszek ale dzidzia tez urodziła się maleńka
Po mnie ledwo co bylo widac ciąże. Czesto slyszalam ze mam strasznie maly brzuch i czesto ktos niedowierzał jak mowilsm ktory to miesiac. No ale ja urodzilam ma) e dziecko. 2600 kg
Ja miałam już pod koniec ciazy spory brzuch, wszyscy mowili że jak na mnie (45kg przed ciąża) to wyglądam jakbym bliźniaki miała mieć a syn urodził się standardowy czyli 3620g.
ja ogólnie duzego brzucha nie miałam,w kazdej ciąży tez duzo nie przytyłam...ale słyszałam że mam za mały brzuch...wydaje mi się że był odpowiedni dla wagi moich dzieci
Ja przez całą ciążę miałam mały brzuch, dopiero w ostatnich tygodniach zaczęłam puchnąć. Jakikolwiek brzuszek było widać dopiero w4/ 5 miesiącu ciąży
Pina miałam nieduży brzuszek a raczej piłeczkę a córeczka spora się urodziła
Na początku też to słyszałam będąc np. W 20 tyg. Teraz jestem w 30 i nie słyszę już takich komentarzy.
Na koniec dziecko szybciej rośnie więc brzuch się powiększa i widać różnicę
Ja w 20 tygodniu to też miałam mały, ale też dziecko jest wtedy małe. Pod koniec to ten brzuch już był duży, mimo iż ja wiele nie przytyłam.
Ja komentarzy nie słyszałam.jedynie do wagi że w ogóle nie przytyłam.
Ja przytyłam na koniec 18kg
Ja póki co jestem w 31 ty i przytyłam 6-6.5 kg
Ja jestem w 19 tygodniu i narazie odrobiłam co straciłam przez wymioty czyli ok 7kg
U mnie każdy powtarzał że jest za mały ale jakoś się nie przejmowałam
Basia chociaż lżej chodzić i nie tak kręgosłup obciążony
Każda inaczej tyle i ma rozmiar brzuszka, ważne że maleństwo zdrowe
Ludzie często komentuja rozmiar brzucha ale tak naprawdę on nie ma znaczenia. U mnie dwie ciąże i dwa zupełnie inne brzuchy. W pierwszej maly brzuch a w drugiej ogromny. A dzieci podobne wagowo.
U mnie do 20 tc w ogóle nie było widać, że jestem w ciąży. Teraz jestem w 27 tc i wciąż da się u mnie ukryć brzuch pod luźniejszym ubraniem. Do tej pory ma 4,5 kg na plusie. Mam koleżankę, która w tym okresie ciąży co ja miała już taki brzuch, jakby była przed porodem. Po prostu każda ciąża i każda kobieta jest inna. Żadnych komentarzy odnośnie brzucha, że za duży, czy za mały nie słyszałam od nikogo, a dziecko w brzuchu się rozwija prawidłowo i to jest najważniejsze :)
Kaero moja znajoma miała od początku II trymestru wielowodzie i też miała bardzo duży brzuch :( dodatkowo choruje na cukrzycę więc lekko jej nie było z tym wszystkim.
Ja się często spotykałam w pierwszej że mam ogromny brzuch a dziecko urodziło się "tylko" 3.5kg. Teraz mam malutki a dziecko jest w górnych granicach jsk na ten tydzień ciąży więc to nie jest jakiś wyznacznik wg mnie. Trzeba to olać, wiele osób nie zdaje sobie sprawy mówiąc takie rzeczy że robią przykrość więc też trzeba ich zrozumieć