Rozmiar brzucha w czasie ciąży

Czemu nie mogę dodać zdjęcia? 

Kverve. Pytanie tylko, czy w tym przypadku wielowodzie i cukrzyca były powiązane z dużym brzuchem... U koleżanki dziecko urodziło się zdrowe, po prostu taka była jej uroda. Moja mama z kolei przeszła trzy ciąże, w żadnej nie miała dużego brzucha, a wszystkiego dzieci od 3,6 kg do 3,8, czyli wcale niemałe. 

Zdaję sobie sprawę, że duży brzuch w ciąży to może być problem, choćby ze względu na problemy z kręgosłupem. Wyobrażam sobie jak to może dać w kość, skoro ja sama mam już z tym spory problem, a brzuch nieduży. Mam nadzieję, że u Twojej znajomej wszystko się szczęśliwie rozwiązało :)

Ja miałam spory brzuch, ale tylko brzuch. Jednak jestem bardzo szczupła i filigranowa i nie miało gdzie indziej iść, a dziecko duże jak na mnie. I oczywiście było, że się zgadza, że chłopiec bo taki szpiczasty, a nie rozlany jak u dziewczynek.

Ile kobiet tyle przypadków tak na prawdę . Ja w pierwszej ciąży miałam bardzo szybko widoczny brzuch co na ogół częściej się zdarza w kolejnych ciążach , szybko przytyłam za to w pozniejszym czasie przytyłam bardzo mało i brzuch nie był bardzo duży syn urodził się spory jak na wcześniaka . Moja siostra znowu miała dużo większy brzuch , ciąża donoszona a dziecko nie takie duże , miała dużo wód . Nie ma co patrzeć na opinie innych osób . Czasami ludzie nie mają wyczucia i mówią jakieś przykrości ale nie ma się co tym przejmować. Nawet jak w pierwszej ciąży mamy wielki brzuch to nie jest powiedziane że w kolejnej będzie tak samo 

U niej cukrzyca od dzieciństwa była główna przyczyną wielowodzia. 

Ludzie gadali , gadają i będą gadać. I zawsze będzie "za mały", "za duży" "a taki", "a owaki".

Osobiście jestem w 8-mym miesiącu i cały czas słyszę od konkretnej osoby , jaki on malutki. Osobiście uważam, że jest bardzo duży, zwłaszcza, że jestem drobnej postury i przybierając 17 kg wszystko poszło tylko w brzuszek. Więc lepiej brać to z przymrużeniem oka :)

Każda ciąża to kwestia indywidualna. Jest to niesamowity cud, dar którym powinnyśmy się cieszyć. Pozdrawiam serdecznie :)

Dokładnie, każdy brzuszek jest śliczny. Czy większy czy mniejszy. Nie istotne, ważne abyśmy my się z nim dobrze czuły. A to, że ktoś stwierdzi, że nie tak bo za mały, to olewajmy i cieszmy się tym stanem.

Dopóki dopóty nie masz z nim problemow mi siadł kręgosłup i musiałam się wybrać do fizjoterapeuty. Miałam rwę kulszową w lewej nodze, potem przeszło mi na prawa str na sam dół brzucha, że nie mogłam podnieść nogi do góry i musieli mnie okleić taśmami i jest mi lepiej w sumie. Gdy się nie poprawi muszę udać się na masaże. Więc gdy coś już zaczyna boleć to do takich osób 

Ja w każdej ciąży wielki brzuch ale i dzieci nie małe ,największy syn 4600. Drażniły mnie te komentarze jak żadne inne.

Ja od miesiąca wiem o wielowodziu. czuje jakby brzuch codziennie był dużo większy:/ nie mam cukrzycy na ten moment nie mam pojęcia skąd u mnie wzięło sie wielowodzie. W środę wizyta u ginekologa... ciekawe czy czegoś się dowiem

Ja jestem w zasadzie w 7,5 miesiącu a brzuch mam już taki jak przy córce przed samym porodem. Jestem troche przerażona tym. Lekarka cały czas mówi mi, że dziecko jest duże, że miarowo jest starsze o 2 tygodnie... ile w tym będzie prawdy to się dopiero okaże :-) 

Ja w pierwszej ciąży waga startowa 57kg na koniec 90 kg wyglądałam. Jak Godzilla... Brzuch wielki najpierw wchodził brzuch potem ja... Ja jestem nicka 157 cm to sobie to wyobraźcie od początku jak tylko zaczęło widac brzuszek był ogromny... Córka urodziła się z wagą 3475 g. Z drugą córka do końca ciąży rozpinała kurtkę żeby mnie przepuścili w aptece bo brzucha nie było widać... Przytyłam tylko 8 kg  przez całą ciążę... Szok... A mała urodziła się z wagą 3560...  Więc rozmiar brzuszka nie ma znaczenie moim zdaniem 

A pierwsza ciążę miałam przenoszona bo rodziłam w 42 tyg i ostatni tydzień codziennie chodziłam do gin na ktgbi codziennie mnie wzyla i ostatni tydzień codziennie miałam 1 kg więcej... I ginekolog do mnie pani Dario co pani je pani nam wybuchnie... Wszystkie babeczki które miały podobny termin do mnie już porodziły a ona mówi a pani została ostatnia i nie chce mam pani urodzić masakra. Mm sama się śmiała a ja razem z nia ze jak otworze buzię i zrobię CHAP to ja zjem �

Mama dorota ciekawe skąd to wielowodzie się bierze ;/

Ja mam wrażenie, że mam teraz większy brzuch, a waże 5kg mniej niż ostatnio. Może wód płodowych jest więcej ,też teraz będzie chłopak to zawsze te brzuchy inaczej wyglądaja.

Tak jak pisze Misiowa zawsze brzuszek mamy jest piękny <3 

Ja na szczęście nie miałam dużego brzucha taki ładny   nie za duży nie za mały No i najważniejsze nie pojawiły mi się na nim zadne rozstępy i z tego jest zadowolona że w miarę szybko zaczęłam się smarować 

Oj tak ja szybko zaczęłam smarować brzuszek. PrY pierwszej ciąży roztepy pojawiły się na tyłku.. Nie brałam pod uwagę że tam? Ale właśnie tam, nigdzie indziej tylko tu. I w sumie z drugim synem i córka już siw nie pojawiły;)) smarowałam wszystko:D 

Martyna ja też miałam na pupie w pierwszej ciązy, ale to było jedyne miejsce gdzie przytyłam . Brzuch teraz mam w rozstępach, ale tylko w miejscu gdzie rozszedł mi się mięsień prosty brzucha, wiec pewnie to jest przyczyną 

Ja schudlam i nie mam rozstepow. Nie mialam duzego brzucha 

Daria mama to sporo przytyłaś w pierwszej ciąży, a jak zwaliłaś e kilogramy ?

Daria niezły wynik ja przytyłam 40 kg;( dzis kolejna uwaga zeby uważać na wagę, wieć musze chyba bardziej zodyfikowacć diete;)

Mi udało si ę wage zrzucić bardzo szybko 30 kg poszło w 3 miesiace;) dokad karmiłam piersia waga leciała w dół, potem już stopniowo zrzucałam wage ale co nieco też zostało;(