Rowerek trójkołowy

Zamierzam kupić córci rowerek trójkołowy, taki który rośnie wraz z dzieckiem, najpierw służy jako spacerówka a z czasem może być samodzielnym rowerkiem do jazdy na 3 kołach. Może polecacie jakiś konkretny model? Bo jest tego tyle, że ciężko się zdecydować, niektóre mają też obracane siedziska, dzięki czemu dziecko może jechać zarówno przodem jak i tyłem, tylko czy z tego się w ogóle korzysta?

Kupić taki rowerek to nie problem tylko czy maluch będzie chciał w nim jeździć.Synek mojej siostry na początku w ogóle nie akceptował takiego "sprzętu"z czasem się przekonał ale tak naprawdę nigdy sam nie pedałował bo zwyczajnie mu się nie chciało, nie miał sił.Wyrosl z niego.Korzystali z niego przez jakiś czas ale tylko wtedy mały siadał kiedy miał go kto popchnąć.

Myślę że nie głupi pomysł z tym roweryku najlepiej żeby był lekki. Co do modelu ciężko mi powiedzieć bo ten etap jeszcze przede mną ale moja siostrzenica lubiła jeździć na takim roweryku

Ogólnie rowerek jak najbardziej polecam. modeli jest bardzo dużo. Fajnie, jeśli oprócz pedałów rowerek ma też taki składany podnóżek. Często są też dostępne daszki do rowerków, co przydaje się w słoneczne dni. I oczywiście drążek do pchania przez rodzica, najlepiej z funkcją kierownicy, żeby można było nim sterować i zakręcać, gdy dziecko nie chce samo jechać i pedałować. Wówczas nogi trzyma sobie na podnóżku i już.

Super są te rowerki . Podoba mi się to że mogą służyć zamiast spacerówki no i najważniejsze nie są na chwilę tylko na długi czas .I zgadzam się z emkao , polecam te z daszkiem :wink:

Emmkao te boczki na bokach na nóżki to dobra sprawa, dziecko nie zniechęcić się do siedzenia w nim nawet jak nie będzie dało rady pedałować

Obejrzyj ofertę kinderkrafta, według mnie mają modele godne polecenia. Jedno dziecko lubi jeździć w takim rowerku, inne nie. Jedyny sposób to kupić i się o tym przekonać :slight_smile: możecie pooglądać w sklepie, może starszak powie czy będzie jeździł czy nie choć to akurat i tak jest ryzykowne pytając o zdanie szkraba :slight_smile:

Moja siostrzenica posiadała taki rowerek i bardzo lubiła na nim jeździć. Początkowo miała lekkie problemy, ale kiedy się nauczyła to śmigała ładnie :slight_smile: Niestety nie pamiętam jaka to firma, ale myślę, że teraz jest na prawdę dużo ofert takich rowerków i z pewnością któryś przypadnie Wam do gustu i zdecydujecie się na zakup. Zależy od dziecka czy będzie chciało na nim jeździć czy nie, ale tak jak napisała Mama_Gratki, jeśli nie kupisz to się nie przekonasz :slight_smile:

Warto zwrócić uwagę czy można sterować nim za pomocą rączki i jak rączka jest wysoka aby była wygodna dla Ciebie.
Kuzynka jest wysoka i większość rowerów tego typu miała za niska dla niej rączkę jak i dla mnie też I wybrała kinderkraft warto też zobaczyć czy da się rozkręcić ta rączkę by nie było jej i by rowerek był dla dziecka wygodny do jazdy czy ma te podpórki na nogi też rozkrecane jakie ma koła jaką wagę ma rowerek dużo aspektów trzeba wziąć pod uwagę A każdemu będzie inny pasować

Ja myślę, że taki rowerek to fajna alternatywa dla wózka. Jak już Maluch stabilnie siedzi, to chętnie poogląda świat z innej perspektywy. Dla starszaka mieliśmy ze smyka, ale nie byłam z niego zadowolona. Teraz często widuję właśnie kinderkrafty i to wydaje mi się jest mercedes wśród rowerków, ma miękką tapicerkę zdejmowaną do prania, podstawki na nóżki, dość sporą budkę chroniącą przed słońcem, koszyczek przy kierownicy na skarby dla Malucha, a z tyłu większy kosz na drobne zakupy czy drobiazgi, które zabieramy na spacer. Przejrzyj ich ofertę, może akurat wypatrzysz taki, który spełni Wasze oczekiwania :slight_smile:

Wasz.ka tylko ten rowerek o którym piszę to raczej taki pchacz dla rodzica. Myślę, że będzie odpowiedni dla dziecka 12-20 miesięcy, bo później pewnie rozpoznasz temat rowerków biegowych i ten pójdzie w odstawkę. Więc tak naprawdę posłuży jeden sezon. Na rowerek biegowy sadzaliśmy syna w wieku 18 miesięcy, miesiąc do półtora trwało może zanim się do niego przekonał, a potem już śmigał :slight_smile:

Dzięki dziewczyny zwracam właśnie uwagę na te szczegóły, o których piszecie…myślę, że rower się przypadnie do gustu bo to zawsze coś nowego, mam też nadzieję, że posłuży trochę dłużej niż u Ciebie mamameg ? moja siostrzenica na podobnym rowerze, troszkę starszej daty jeździła bardzo długo.

Przejrzałam też ofertę kinderkrafta i faktycznie i rowery super wyglądają tylko jak mój szanowny mąż zobaczył , że mają czarną ramę to przecież awantura, że chyba oszalałam, że dla dziecka coś takiego chce…bo przecież dziecko to musi mieć kolorowo i pstrokato bo inaczej to ‘niewiemco’. I nie wiem z czego to wynika, ale te z nie czarną ramą są prawie dwukrotnie droższe… chyba pozostaje mi jakaś inna marka bo nie ukrywam, że chciałam się zmieścić w budżecie 300-350zł ?

Wasz.ka moja mama też zawsze powtarza mi że dziecko powinno być kolorowe a nie w stonowanych kolorach

Z firmy Kinderkraft jest duży wybór.

Taki lepszy do takiej ceny ciężko będzie Ci dostać. My za swój dawalismy ok 400 zł ale niestety nie ma opcji samodzielnego rowerka. Ostatnio widziałam taki 5 w 1. Rowerek spacerówka trojkolowy i pchacz i coś tam jeszcze ale teraz nie mogę sobie firmy przypomniec.

Waszka, sprawdź też jakie są pasy, czy wygodne mąką zapięcie, nakładki na pasy. Mamy tez koszyczek i taki pojemnik z tylu rowerka i to jest bardzo praktyczne na np butelkę, smoczek chusteczki, zabawkę. Chwalę tez taką kieszeń/kosmetyczkę na rączce do pchania bo można tam włożyć drobiazgi np telefon. Co do ramy- mamy czarną i innej sobie nie wyobrażam :slight_smile:

Dziewczyny dzięki za sugestie ? moja córcia jest od tyg szczęśliwą posiadaczką rowerka i już nie ma dnia żebyśmy z niego nie korzystali;) także jeśli zastanawiacie się nad zakupem to szczerze polecam! W końcu kupiłam na allegro za ok 260 pln, wytypowałam kilka modeli i sugerowałam się ilością sprzedanych egzemplarzy, bo w końcu czymś trzeba było się kierować?

Wasz.ka odświeżam temat bo na lato chciałabym kupić synkowi taki rowerek. Jaki model ostatecznie kupiłaś? Sprawdza się?

Wstępnie upatrzyłam kinderkraft aveo i chciałabym poznać opinie użytkowniczek :)

Mój synek dostał na roczek rowerek trójkołowy , i wygląda super z daszkiem , pierw będzie służył jako spacerówka na pewno póki ogarnie co do czego a później rowerek na którym będzie mógł samodzielnie jeździć . 

Megg jak będę miała chwilę to zobaczę co to za model :)