Ja w lipcu mam sesje rodzinna. Też nie wiem dokońca jak się ubrać na sesję. Chętnie posłucham rad i podpowiedzi :)
Hej dziewczyny :) Za 2 miesiące jesteśmy umówieni całą rodziną na sesję zdjęciową. Ja z córką mamy już jedną stylizację na tą sesję, bo zamówiłam nam takie same sukienki-mama córka:) No ale tu pojawia się pytanie w co mam ubrać męża? :d Jakie jeszcze stylizacje mogłabym zamówić na tą sesję, bo same sukienki to będzie stanowczo za mało. Myślałam może, że kolejną mogłyby być zwykle białe bluzki i niebieskie dżinsy dla naszej trójki? Może Wy mi coś jeszcze doradzicie? To będzie nasza pierwsza rodzinna sesja i nie do końca wiem jakie stroje nam przygotować i jak to wszystko wygląda, także za wszystkie sugestie i rady będę wdzięczna :)
My musieliśmy taką sesję w kwietniu na roczek synka.
Tak naprawdę to możecie się ubierać w co tylko Wam się podoba,w czym chcecie mieć fotki.
Dla maluszków zazwyczaj pan/pani fotograf mają różne stroje więc będzie w czym wybierać.
Ja synkowi zabrałam kilka różnych koszul i spodni do przebrania.
Body do tortu (prawdziwego) założone miał od pani fotograf.
Ja kupiłam sobie taką delikatną sukienkę ,córce taką samą tylko w innym kolorze a mąż dżinsy i koszulę.Stresowalam się zupełnie niepotrzebnie bo to super przeżycie, atmosfera była świetna.
Ja gdybym jeszcze raz miała możliwość skorzystać z takiej sesji to dokupiła bym takie koszulki właśnie białe ,do tego dżinsy wszyscy i tyle więc nie zastanawiaj się i szybko zamawiaj! ;)
My mieliśmy sesję rodzinną na roczek synka. On ubrany był w koszulę z krawatem i zmiennie body z metryczką, a ja i mąż mieliśmy czarne koszulki i jeansy. Skoro macie takie same sukieneczki to mąż niech ubierze sie tak jak mu wygodnie, bo i tak się do Was dopasuje. Może jakieś polo, albo luźna koszula i ulubione spodnie ;]
Do tego super pomysł z białymi bluzkami i jeansami, aby wyglądać podobnie. Możecie siebie ubrać tak samo, a córkę kontrastująca do Was ;] Pomysłów jest masa i każde ubranie będzie piękną pamiątką. Po za tym wielu fotografów ma piękne stylizacje i może uda Wam się skorzystać...
Moja będzie miała pół roczku. I do tego będzie to sesja w plenerze
Ubierzcie się jak Wam wygodnie ;) pełno ubrań nawet dla trójki to jest mama, tata i dziecko widziałam na aliexpress ?
Jeżeli Wy macie takie same stylizacje, to mąż albo na luzie jakiś t-shirt, albo koszula i jeansy, w zależności czy Wasze sukienki to raczej wersja elegancka czy codzienna. Jeżeli inne ubrania, to dobrze jest coś w miarę podobnych barwach wybrać, bo wtedy to fajnie wygląda na zdjęciach. Dla mnie nie ma nic piękniejszego niż facet w koszuli tulący swoje małe dziecko. Musisz też dopasować to do stylizacji sesji. Bo jak w studiu będzie białe tło, to w jasnych ubraniach możecie zlać się z otoczeniem, natomiast w plenerze to biel wygląda cudnie.
Piasecka ja bym ubrała męża mniej więcej tak, żeby pasował do Was kolorystycznie, np. jak będziecie miały białe sukienki, to żeby on nie miał pomarańczowego T-shirtu i czarnych spodenek, tylko np. niebieskie jeansy i białą koszulkę. Ja pomyślałam jeszcze nad gadżetami typu korony dla wszystkich z Was + jakaś różdżka dla córci, albo np. koszulki w takim stylu, jak na zdjęciu. Choć pomysłów jest naprawdę bardzo dużo. Dużo fajnych gadżetów mają na Aliexpress albo na Joom :) Popatrz w wolnej chwili, bo zdążyłoby Ci przyjść jeszcze :)
Tylko że ja mam sesje w lipcu więc zamówienie z aliexpress odpada
A ja bym ubrała siebie i męża w taki sam kolor góry a dziecko w inny kontrastowe np wy na czarno dziecko na czerwono, wy na biało dziecko na różowo. Jedli ty nasz z córeczka takie same sukienki to mężowi jeśli jest możliwość z takiego samego materiału uczyła bym muchę lub krawat jeśli nie ma to dopasowals bym do waszych sukienek górę. W zależności jakie macie sukienki jedli wzorzyste to męża ubrała bym kolor jak tło waszych sukienek. Jeśli gładkie jasne to mężowi z tej samej palety tylko ciemniejsze np wy błękitne maz chabrowa czy ciemno niebieska albo jeśli wasze ciemne męża jaśniejsza.
A ja nie jestem za tym by ubierać się tak samo bo potem wszystko się za bardzo pozlewa, bardziej jestem za kontrastem, ale też ma znaczenie jakie będziecie mieć tło. My mieliśmy sesję noworodkowa z elementami sesji rodzinnej. Mieliśmy białe tło, ja miałam jednolitą fioletowa sukienkę, mąż był bez koszuli, synek ewentualnie miał jakieś nakrycia głowy albo nic. Teraz mam mieć sesję nosidelkowa i mam zaznaczone by się ubrać jednolicie, może być biała bluzka i czarna spódnica nie krótsza niż do kolan, ale nie może być wzorzyscie wiec może warto dopytać fotografa jaki strój by preferowal na sesję?
Najlepiej ubrać się w to w czym dobrze będziecie się czuć. Może tato i synek w niebieską koszulę albo bluzkę a mama różową. Najlepiej żeby wybrać kolor przewodni może być na przykład pomarańczowy. Tato zakłada koszulę w pomarańczową kratkę mama pomarańczą sukienkę a dla dziecka pomarańczowe dodatki. Tylko trzeba pamiętać że minęły już czasy gdy wszyscy na sesję zdjęciową ubierali się tak samo np. w jeansy i białe koszulki. Teraz to już nie jest modne
Ja też jestem za kontrastem ale to tobie ma się podobać więc rób tak jak sobie to wymarzyłaś, nie każdy fotograf jest profesjonalistą i czasem trzeba też samemu inicjować jak dane zdjęcia mają wyglądać a on ma to dobrze uchwycić, nie mówię by się nie sugerować jego sugestiami i radami ale warto się też samemu przygotować. Jaki macie kolor sukienek??? Może mąż krawat/ muszka i okulary w tym samym kolorze założy to będzie dobrze się przy was akcentować. Ważne jednak by wszystko było wygodne... bo jak nie będzie to będzie słaba atmosfera.
Fajnie też wygląda jak rodzinka ma koszulki np 100 procent mama 100 procent tata A dzieci mają 50 proc mama 50 proc tata koszulki widziałam takie gdzieś i wydaje się też to fajnym pomysłem:)
Jak macie sukienki zestaw to warto np męża ubrać z zachowaniem wzoru ssukienki np mama i córka mają sukienki w kratę to tata ma koszulę w kratę ten sam wzór. Też widziałam to i super wygląda:) generalnie do takich sesji dużo jest na aliexpress czy wish kkompletów i można naprawdę za grosze mieć na zdjęciach różne ubrania A sesja będzie różnorodna:)
No właśnie dziewczyny u nas to też będzie taka łączona sesja córki roczkowa i rodzinna. Stroje dla samej córki na zdjęcia Pani fotograf nam przygotuje, ale do rodzinnej już chciałabym sama to jakoś skomponować. Mamy eleganckie czerwone sukienki, więc może tak jak piszecie motyw z czerwonymi dodatkami u męża rozważę i będzie okej :)
Kasia też słyszałam, że to nie modne już, ale mi się te zdjęcia podobają jak oglądam u innych rodzin z sesji :) Białe koszulki i dżinsy się nie będą zlewać na odpowiednim tle, więc myślę, że Pani fotograf nam to jakoś ustali fajnie. Do sesji jeszcze mamy 2 miesiące i za wiele jeszcze nie ugadywałam z fotografką, ale myślę, że powinna odpowiednio dobrać wszystkie dodatki i tło jak już jej opiszę w co będziemy ubrani. Magicznypazur te koszulki są super, ale na aliexpress z polskimi napisami chyba nie znajdę prawda? Może zwykle białe zastapiłabym właśnie takimi, bo są mega :) Widziałam też zdjęcia u tej Pani jak rodzina leży na ziemi na białym pięknym puchatym kocu i zdjęcie jest zrobione od góry, świetnie to wygląda. Więc może dodatkowo bym kupiła nam koszule w takim samym jakimś wyraźnym kolorze i czarne spodnie? Co myślicie? Znajdę gdzieś ładną koszule dla rocznej dziewczynki? No i wtedy dla siebie i męża bym poszukała, żeby były w tym samym kolorze :) Chyba, że koszule ale w zupełnie innych kolorach? Jak lepiej? Czy ten pomysł w ogóle odrzucić, jak uważacie? Mam tyle dylematów, że aż się stresuje jak to wyjdzie...:D
Ja jak się nie mogę na coś zdecydować to staram się zrobić wszystko:-) bo później będę żałować że mogłam inaczej... Masz jeszcze czas jak coś to zrobisz taką sesje jeszcze raz za jakiś czas:-) albo przygotuj wszystko co ci się marzy tyle że wtedy przebierać się ubierać zdobić, czesać... mało komfortu
Piasecka z polskimi to faktycznie raczej się nie znajdzie na Alie, jedynie gdzieś na polskich stronach, ewentualnie Allegro, bo tam by wyszły taniej taniej koszulki. Co do pomysłu z puchatym kocem, bardzo fajny, tylko jak dla mnie trzeba by było dobrać taki kolor koszulek, które by nie kontrastowały za bardzo z tym kocem, czyli np. nie pomarańczowe, czy jakieś mocno jaskrawe, które aż by raziły w oczy, może w odcieniach szarości i wtedy te czarne spodnie? albo np. Ty z mężem miałabyś szare bluzki, a córcia w pudrowym różu? + czarne spodnie do tego? Pomysłów jest naprawdę baardzo dużo :)
Okej, coś na pewno wymyślę :) Dziękuję za rady dziewczyny, jesteście niezawodne ❤️
Piasecka ja tylko podałam propozycje. Osobiście mi bardziej podobają się kontrasty niż jak każdy tak samo się ubierz. Ale zawsze można się przebrać ubrać się tak i tak
Piasecka jeśli masz telefon z androidem i używasz chrome na telefonie to na Ali masz napisy po angielsku ale chrome tłumaczy te napisy na polski wiadomo tłumaczenie to nie jest jakieś cudowne ale da się ogarnąć o co chodzi :)