Rh(-) i profilaktyka konfliktu

Hej Mamusie :) Czy któraś z Was ma Rh- i konieczna była profilaktyka konfliktu serologicznego? Czy któraś z Was przyjmowała immunoglobine anty-D między 28 a 30 tygodniem ciąży ? Czy tylko po porodzie ? 

Z mężem mamy ryzyko konfliktu (ja mam Rh(-) a mąż Rh(+). Zawsze miałam tylko badanie na przeciwciała ,których nie było ,a po porodzie wyszło ,że córki mają moją krew i w rezultacie przez 2 ciąże nic mi nie podawali. Teraz przeciwciał też nie wykryto ,ale znaczny spadek płytek i "profilaktycznie" żeby nie ryzykować mam mieć podaną szczepionkę. 

Kochana nic się nie martw. Zaufaj lekarzom. 

3mam kciuki. Ja i mąż mamy (+) więc nie mogę nic więcej doradzić. 

Ja mam Rh-, ale mąż też. Mimo wszystko miałam robione badania na konflikt i tyle. 

Na spokojnie kochana . Tez z mężem mamy plus wiec nie pomoge

Myślę, że w tej kwestii trzeba zdać się na lekarzy.

My z mężem mamy rh+ więc nie pomogę. Najlepiej skonsultować z lekarzem. U nad spr w szpitalu grupy krwi czy nie ma konfliktu. . Przy zoltaczce u dziecka ma znaczenie konflikt..

Ja mam + a mąż 0 więc nie było takiej konieczności robić dodatkowych badań. Ale myślę że właśnie trzeba zdać się na lekarzy którzy się na tym znają najlepiej 

U mnie także nie było konfliktu więc nie bardzo doradze, proponuje słuchać lekarzy ;)

My z mężem tez mamy + więc nie ma żadnego konfliktu. Tak jak dziewczyny myślę, ze najlepiej zdać się na lekarza.

Niewątpliwie trzymam się tego co lekarz zaleca :) Byłam po prostu ciekawa czy któraś z Was miała podaną immunoglobinę anty-D i jak się po niej czuła i czy wyniki badań uległy jakimś zmianom :) 

U nas dwie ciąże obyło się bez tego :) Teraz skoro lekarz uznał ,że lepiej podać to się nie upieram :) 

Olaaleksandra94 mąż ma samo 0 ? Ja np 0 rh+ i synowie tak samo ;)

Tak jak napisałaś żeby nie ryzykować masz mieć podaną szczepionkę i ja na twoim miejscu właśnie tego bym się trzymała za bardzo tutaj ci niestety nie doradzę bo my również z mężem Mamy oboje grupę krwi plus więc nie ma żadnego konfliktu jego problemu Natomiast w waszym przypadku po prostu wydaje mi się że lekarze wiedzą co robią słuchaj ich A na pewno będzie wszystko okej

Moim zdaniem słuchaj lekarza on wie co dla was dobre ♥️

Najlepiej słuchać się lekarza ;) nas nie chcieli ze szpitala wypisać dopóki nie mieli pewności,  że nie ma konfliktu.. na szczęście po porównaniu wyników krwi okazało się,  że jest ok i dostaliśmy wypis ;) lekarze wiedza co robić:D

Justys nawet nie wiem dokładnie ale coś z 0 :D on się śmieje że ma szlachetną krew więc może nawet samo 0

Na to wychodzi ze 0 :)

Justys tez mam 0rh+ mój tak samo no i syn tez :) tak akurat się trafiło ze wszyscy mama ta sama nawet moi rodzice 

i tak jak pisza dziewczyny najlepiej zdać się na lekarza ja tak jak wyżej napisałam nie miałam takiego problemu 

wszystko będzie dobrze :) 

Zaufaj specjaliście. Ryzyko jest dlatego trzeba zrobić wszystko, by później nie było problemów.. 

Lisza jak fajnie że wszyscy macie taką samą krew. Dość rzadko się tak zdarza

Mysle ze lekarze wiedza co robia jesli zalecili taka szczepionke.

U nas tez z mezem mamy rozne grupy krwi tyle ze ja mam plusowa a konflikt nastepuje wowczas gdy mama ma - jesli dobrze kojarze