No u mnie bolesność miesiączek nadal taka sama po pierwszym jak i drugim porodzie. Ja ogólnie z natury długie miesiączki (7-8dni) ,krótkie cykle (co 22-23dni) i bardzo obfite i bolesne. Niestety brałam już tabletki ziołowe jak i antykoncepcyjne ,których nie mogę (zrobił mi się zakrzep po pół roku stosowania i krew tak gęsta ,że nie szło pobierać). Jedynie w miarę regularne się zrobiły. Teraz trzeci poród i zobaczymy jak będzie po czasie :)Podejrzewam ,że będzie bez większych zmian.
Ja to mam ogromną nadzieję, że bolesne miesiączki minął. Ja skręcałam się z bólu i musiałam brać leki na receptę.. jednak może po drugim porodzie coś zmieni się;)
U mnie drugi okres po porodzie pojawił się po równych dwóch miesiącach od pierwszego :D
Mogę powiedzieć, że na razie są w miarę bezbolesne, ale i też raczej słabo obfite. Tak by mogło zostać, bo po nocy nie mam przynajmniej nic zakrwawionego, a wcześniej to różnie bywało xd
Biorę tabletki i karmie , mam wrażenie ze okres mam przez 3 tyg :/
a na co bierzesz tabletki?
Mnie najbardziej przerazaja obfite miesiaczki juznprzeboleje te 7 dni okresu ale wlasnie silne krwawienia mnie przerazaja
Bardziej obfite niż przed porodem ?
U mnie przed ciąża okres był tak silny że pierwszego dnia potrafiłam nie iść do pracy a tabletki w ciągu dnia 4 brałam i dzień spędzałam w łóżku na drugi dzień było trochę lepiej i okres trwał 3-4 dni teraz po ciąży okres jest dużo mniej bolesny jedna tabletka pomaga czasami z przyzwyczajenia biorę dwie na raz na pewno wydłużył mi się do tygodnia ale jeżeli chodzi o ilość to moim zdaniem dużo się nie zmieniło nigdy nie miałam też obfitych miesiaczek
Zawsze miałam nieregularne miesiączki i po porodzie również dość długo to się stabilizowalo. Nadal nie mam określonego cyklu bo co miesiąc jest inaczej. Nadal są obfite i długie 7 dni więc ciąża nie zmieniła wiele, najgorszy pierwszy dzień i ból nie do zniesienia a tabletki hamują okres w moim przypadku i ma drugie dzień jest od nowa to samo.
U mnie też są dużo bardziej obfite krwawienia i cykl się wydłużył bo kiedyś to po 4 dni miałam tylko okres a teraz 6-7 dni. Najważniejsze jednak, że już mnie nie boli w pierwszym dniu okresu
Ja się wcale nie obrazę jak okres sobie o mnie zapomni na długo:D teraz jestem 3,5msc po porodzie o jest super bez okresu
Starając się o dziecko zawsze mówiłam mojemu że to jest kolejny powód dla którego chce dzidziusia chociaż na trochę mogłam zapomnieć o okresie i śmiało mogę powoedziec że bez niego jest super :)) ale wszystko co dobre kiedyś się kończy xd
Dokładnie tez się cieszyłam aż pyk 10mc minęło i przyszło ;)
U nas miesiączka wróciła od razu po połogu, bo karmienie piersią się nie udało, także długo się nie nacieszyłam brakiem okresu.
Justys tak ;( niestety ale u mnie ta midsiaczka mam jakos przechlapane mowilam o tym nie raz lekarzowi ale zawsze mowia ze jest ok ostatnio bylam u pani dr to dostalam leki na zmniejszenie krwawienia w przypadku takiej sytuacji ;/
Długo u was soe regulował okres póki nie było dni spóźnienia?
U mnie się o kilka dni pozni i zawsze mam obowe że może być ciąża a nie planuje drugiej xd
U mnie tyłozgięcie macicy ,co ponoć sprawia ,że te miesiączki są bardziej bolesne. Mam od zawsze bardzo obfite miesiączki i występują co 22/23 dni więc lekko nie ma :) Kiedyś brałam tabletki ,ale nie mogę ich brać bo zrobił mi się zakrzep. Ciąża i karmienie to dla mnie mega duży komfort jeśli chodzi o miesiączkę :) W tym czasie mogę od niej dpocząć :)
W normalnym cyklu to już od razu po owulacji odczuwałam PMS. I tak naprawdę wiecznie wzdęta i obolała.
Pierwsza miesiączka po porodzie to pół roku od odstawienia dziecka od piersi (karmiłam prawie 1,5roku) - tak samo przy pierwszej jak i przy drugiej córce. I o dziwo nawet całkiem regularne.
U mnie teraz z 2 dni spóźnienia ból był jak zawsze ale jeśli chodzi o sam okres to jest delikatny gdzie zawsze przy pierwszym dniu był mocny jestem ciekawa jak teraz będzie
Powiem wam ze pierwsza ciąża była planowana i nie planuje drugiej i jak teraz ten okres jest inny to mam lekkiego stracha 🙈
Ja to miałam w tamtym miesięcy dwa razy a teraz mi się spóźnia , ale tez nie wiem od którego okresu liczyć xD tez czekam wz mi się ureguluje .
Mam nadzieje tylko ze zostanie taki mniej bolesny bo bardzo źle wspominam , prawie mdlałam , ciemno przed oczami , nie było kolorowo , oby nie wróciło , tabletki tylko na receptę pomagały bo paracetamol to kiedyś aż za dużo wzięłam i miałam drgawki a i tak nie pomógł .
Dla mnie najlepiej pomaga nimesil ale jest na receptę.