Regularność miesiączek po porodzie

Drogie mamy, mam pytanie, szczególnie do tych, które już ciążę mają za sobą :)

Jak było u was z regularnością miesiączek po porodzie? Szczególnie pierwsze okresy.

Pierwszy okres dostałam 11 stycznia, blisko rok po porodzie, i do tej pory nie pojawił się następny. Test 3 dni po spodziewanym terminie nagatywny, ale zrobię jeszcze jeden. Cały czas pobolewa mnie podbrzusze, ale ból jest bardzo lekki, nie mam potrzeby brania tabletek.  I zastanawiam się, czy te pierwsze okresy są takie nieregularne. Jak było u was?

Pierwsze dwie po połogu miałam nie regularne i jedna trwała około 4 dni kolejna w następnym miesiącu szybciej przyszła i trwała tydzień bardzo obfita ale ginekolog tłumaczyła że to normalne musi się wyregulować. Zresztą połóg miałam bardzo skąpy 

Ja miałam regularne miesiączki ale po 3 miesiącach od porodu. 

Ja dostałam pierwszy okres ok 5 miesiący po porodzie i kolejny też był później niż normalnie. Trzeci pojawił się dopiero o czasie.

Chyba każdy ma inaczej. Ja za każdym razem dostałam około pół roku po porodzie i od razu miałam regularne cykle...

U mnie też miesiączki były regulowane a pierwszy okres dostałam 7msc po porodzie. Ciesz się że dopiero po roku dostałaś okres to bo to rzadkość żeby tak długo nie było okresu

U mnie miesiączka wystąpiła dopiero pół roku od odstawienia dziecka od piersi więc miałam całkiem fajnie. Miesiączki były całkiem regularne w zasadzie od początku. 

Ja po porodzie dość długo nie miałam miesiączki chyba z 8 MSC jak dostałam była bardzo nie regularna , miałam miesiączkę 5 dni parę dni przerwy i znów miesiączka :( dopiero wizyta u ginekologa pomogła 

Ka jestem 9 miesięcy po porodzie i jeszcze nie dostałam miesiączki , nawet w sumie nie wiem czy to normalne ;)

Valentina a karmisz piersią ?:) Bo ja dopóki karmiłam to nie miałam, a niektóre kobiety dostają miesiączkę pomimo karmienia.

Valentina myślę że to normalne i ciesz się tym stanem póki możesz :D ja jestem 3msc po porodzie i też jeszcze nie mam

Valentina ja dostałam po 11 miesiącach, jak karmisz piersią, to możesz być bez okresu nawet do końca karmienia :)

Tak karmie , Właśnie cieszę się bo zwykle miesiączki miałam bardzo  bolesne i lepiej się żyje jak ich nie ma ;) 

juz miałam iść do ginekologa bo internista kazał mi to zdiagnozować a jednak to normalne ;) 

Wyobraźcie sobie że ja miałam bardzo bolesne miesiączki przed ciążą bóle brzucha a po ciąży całkowicie bezbolesne 🙂

Ja miałam bolesne miesiączki przed ciaza jak i po niestety.. ciekawe jak teraz będzie.

Ja przed ciążą miałam różnie, raz była taką, że ledwo odczuwałam że jest, a raz że było mi aż niedobrze. 

Po porodzie na razie miałam 1, gin mówiła że mam się spodziewać bolesnej i obfitej, a ja bym powiedziała że raczej była niezbyt obfita i  prawie bezbolesna.

Ciekawe jak będzie z następna, bo póki co na pewno ten okres nie jest regularny :/

Ja przed ciążą miałam dość regularny okres. Praktycznie jak w kalendarzu. Teraz zobaczymy jak będzie. 

a ja to miałam różnie, później było ok ale za to miałam i mam długie cykle 

Po pierwszym porodzie miałam mało bolesne ale po roku od nowa były tak bolesne ze ciemno w oczach mi się  robiło z bólu  i dość silne leki na receptę dostałam , tylko one pomagały a teraz po drugim porodzie to zobaczymy ;) 

tak naprawdę to takie bolesne miesiączki bardzo utrudniają funkcjonowanie . 

Valentina to trochę mnie zasmuciłaś bo ja też przed ciąża miałam bardzo bolesne a teraz ich w ogóle nie czuje i miałam nadzieję, że tak już zostanie bo bardzo się tego bałam, że znów wróci ten ból i przy małym dziecku będzie mi ciężko funkcjonować. Oby jednak u mnie było inaczej...