Mama_gratki - dokładnie Mamy wtedy pewność, że są nasze i z naszym proszkiem
Dla mnie 8 i 9 miesiąc okazują się ciężkie, dlatego gdybym miała komuś coś radzić czy polecać, to takie czynności poleciłabym robić w 7 miesiącu Wtedy ma się więcej siły. A prasowanie na raty to męczarnia - ja to robiłam bardzo na raty i cały czas miałam “bałagan” bo wiecznie rzeczy wyprane czekały na prasowanie Ale w końcu się uporałam
no tak Pcheła, ale mimo wszystko jak ogarniesz pranie i prasowanie w siódmym to ubranka długo leżą. Może lepiej zostawić na 8 i ewentualnie zrobić to rękoma męża
Pod warunkiem, że mąż to zrobi Ja miałam nadzieję, że mi mama moja pomoże, ale też z tego nic nie wysżło i wszystko musiałam sama robić Znaczy… mogłam poczekać, ale nie wiem ile by to zajęło
Ja w sumie 90% malych ubranek mam uzywanych udalo sie kupic od znajomej, ktora miala ich ogrom dla coreczki i wiekszosc wygladala jak nowa u nas ulewanie nie byli po jedzeniu, tylko w trakcie wariowania, mam w domu taki wulkan energii ze przy akrobacjach sie po prostu wylewa z brzuszka wiec nawet nie ma jak zabezpieczyc pieluszka
Lina, niesamowite choć mój bratanek jak wkładał do buzi zabawki, nogi zwierzątek to właśnie wtedy sporo ulewał.
A ja bym zagoniła męża do ubranek celowo, niech wie chociaż jakie mamy ubranka i po ile sztuk. Bo mój ostatnio mówi po zajęciach w szkole rodzenia, “o widzisz, a śpiworka nie mamy!” Mamy - trzy
W sumie kiedyś muszę mojemu mężowi pokazać gdzie co mamy dla dziecka:) ale to dopiero jak popiore i sama ustale co gdzie będzie leżeć.
Pranie jakiś mnie nie przeraża ale prasowanie owszem… Chyba będziemy prasowac po połowie z mężem
Mama Gratki no teraz doszlo pchanie wszystkiego do buzi wiec dalej mamy ulewanie. My sie o takie ulewania pytalismy u lekarza popatrzyla na nas na dziecko i mowi a gdyby Panstwo tak wariowali. Takze tak szogun w domu, duzo prania ale ile radosci.
Z tym pokazywaniem mężowi co gdzie to ja myślę, że nie będę miała problemu, kupiliśmy komodę, która docelowo miała być na ciuszki dziecięce itp. i póki co to takich rzeczy za bardzo tam nie ma a już prawie pełna więc dokupiliśmy jeszcze dwie no i w jedną mąż zaczął swoje ubrania wkładać mimo, że nie w tym celu była kupiona co do ciuszków, niby coś tam mam, ale boję się, że to może być jednak za mało i zastanawiam się czy sobie nie dokupić choćby używanych, żeby taniej wyszło bo potem mogę nie mieć czasu a wyślę potem męża i jeszcze kupi nie to co trzeba :P, z drugiej strony znajoma mi powiedziała, żeby nie kupować za dużo bo dziecko szybko wyrasta, ale ja planuje więcej niż 1 dziecko więc nawet jakby coś zostało to moim zdaniem nic by się nie stało. Ręcznik z kapturkiem mam ten mały i zastanawiam się, czy od razu kupić też taki większy czy się jeszcze wstrzymać
Agnieszka jesli chodzi o recznik to jak kupisz teraz to i tak sie nie zmarnuje, bedzie na przyszłość, a jak nie kupisz to bedzie czas na dokupienie wiekszego z czasem co do ubranek to jezeli planujesz wiecej niz jedno dziecko to nie ma co sie bac nadmiaru, wtedy wystarczy tylko kupic uniwersalne kolory.
Agnieszko, nie kupuj większego. Po pierwsze, na to będziesz miała jeszcze dużo czasu, po drugie, co jeśli Ci się nie sprawdzi z kapturkiem i będziesz wolała używać zwykłego ręcznika? Sama wspomniałaś, że miejsce w komodach szybko Wam się kończy - poczekałabym
Mama_Gratki w ogóle nie wzięłam pod uwagę, że ręcznik z kapturkiem może się nie sprawdzić tak wszyscy wszędzie zachwalają, że główka dziecka nie zmarznie itp. że w ogóle nie brałam innej opcji pod uwagę, ale fakt zwykłych ręczników mam multum bo mąż dostaje co jakiś czas z pracy więc mam alternatywę
Do otulenia maluszka po kąpieli najlepiej sprawdza się dedykowany, kwadratowy ręcznik dla dzieci. Do tego ten kapturek którym można osłonić główkę żeby dziecko nie traciło ciepła.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.