Ręcznik dla malucha

Enigme wszystko zależy od jakości ręcznika ja też mam miękkie i prawdę mówiąc w życiu nie zgodzę się z opinią że lepiej by mi było wybierać małego szorstka pieluchy teatrową.
Ja robię dokładnie jak Gabi otulam małego ręcznikiem i wszystko wchłania się samo bez jakiegokolwiek tarcia i wycierania.

Ja kupilam 2 reczniki z kapturkami, sa bardzo wygodne. Tylko dobrze jest zwrocic uwage czy recznik jest jedno czy dwuwarstwowy. Dwuwarstwowe sa mega niewygodne w uzytkowaniu. Jedna warstw przyklei sie do mokrego bobsasa a druga sie slizga,tym samym ciężko wytrzec dziecko

Dzięki za rady dziewczyny :slight_smile:

Ostatnio kupiłam jeden ręcznik w Pepco i jest bardzo fajny moim zdaniem. Podobny jakościowo do recznika z akuku

Ja swojej córce kupiłam w pepco dwa reczniki specjalne dla dzieci. Są one z kieszonką na głowę. Jest bardzo fajny i dobrze chłonie wodę. Co tydzień robię pranie. Więc córka ma recznik na zmiane, żeby się bakterie i grzyby czy roztocza nie rozwijały.

Z tym ręcznikiem z pepco to chyba tylko ja źle trafiłam:/ widzę po komentarzach, że wiele mam jest z niego zadowolony. A u nas był to ogromny niewypał.

Może wadliwy materiał się trafił. Mi się jeszcze tak nie zdarzyło. Często kupuje w pepco czy swojej córce czy kuzynki córce i produkty są naprawdę dobre. Kuzynka z tych rzeczy które ja kupię jest zadowolona, ale z tych które ona kupi w pepco to już nie i narzeka. Zawsze trafi jej tak że jest coś z nimi nie tak jak trzeba.

Tak kupiłam jeden ręcznik kapturkiem i myjką taki mały, a drugi również z kapturkiem ale nieco większy dostałam w prezencie. Według mnie Dziecko powinno mieć swój własny ręcznik.

Moja córka ma dwa ręczniki. Jeden na zmiane gdyby była taka potrzeba. Korzysta z obu. Po tygodniu każdy i do prania.

Ja do ok roczku uzywalam z kapturkiem dla dzieci a od roczku do drugiego roku kupilam.taki większy z kapturem ale juz takim duzym a po drugim roczku juz wycieram go ręcznikiem taki jak mamy , tylko on ma swoj ktory piore go w proszku dziecięcym.

Ja kupilam, żeby dziecko miało swoje ręczniki, ale zwyczajne, bez żadnych kapturków.

Ja reczniczki dla swoich dziewczyn mam osobne :wink: takie maluszki potrzebują mieciutkich delikatnych. Ja jeden mam taki zwykły z kapturkiem A drugi taki puchaty trochę , grubszy - mala jak w nia owine to moment i sucha nie trzeba trzec czy coś tam :wink: ale kurka nie pamiętam gdzie go nabyłam ; (

Ja dla Syna mam ręczniki z kapturkiem dla córy również. Dzieci wg mnie powinny mieć swoje ręczniki no i oczywiście wymieniamy je nie rzadziej niż raz w tygodniu. :slight_smile:

W ogóle maluszka nie trzeba pocierac ręcznikiem tylko osuszac delikatnie oklepujac np. Ja jedynie włoski trochę przecieram.

Ja córkę przecieram jeszcze dodatkowo między fałdkami. By się odparzenia nie porobiły.

Ja kupiłam w pepco. Recznik z kapturkiem jest bardzo praktyczny także polecam :wink:

Dziękuję dziewczyny za pomoc :wink:

Kupiłam 2-3 specjalne dla dzieci. Ceny są różne, można znaleźć i tanie i drogie. Kupowałam w tych “średnich” cenach, bo mają kontakt z bardzo delikatną skórą. Są zazwyczaj w kształcie kwadrata i mają kapturek, który uwielbiam. Gdy wykąpie dziecko, kładę je na ręcznik, daję kapturek na głowę, owijam i podnoszę żeby przytulić i powycierać. Nie boję się wtedy o mokre uszka czy głowę bo są też przykryte ręcznikiem i o wiele łatwiej się je wyciera jak jest taki kapturek.

Też mam takie ręczniki. Z tym że córka co raz więcej się rusza i po kąpieli chodzi po całym ręczniku podczas wycierania.

Widzę, że ręczniki z kapturkiem górą :slight_smile: