Enigme wszystko zależy od jakości ręcznika ja też mam miękkie i prawdę mówiąc w życiu nie zgodzę się z opinią że lepiej by mi było wybierać małego szorstka pieluchy teatrową.
Ja robię dokładnie jak Gabi otulam małego ręcznikiem i wszystko wchłania się samo bez jakiegokolwiek tarcia i wycierania.
Ja kupilam 2 reczniki z kapturkami, sa bardzo wygodne. Tylko dobrze jest zwrocic uwage czy recznik jest jedno czy dwuwarstwowy. Dwuwarstwowe sa mega niewygodne w uzytkowaniu. Jedna warstw przyklei sie do mokrego bobsasa a druga sie slizga,tym samym ciężko wytrzec dziecko
Dzięki za rady dziewczyny
Ostatnio kupiłam jeden ręcznik w Pepco i jest bardzo fajny moim zdaniem. Podobny jakościowo do recznika z akuku
Ja swojej córce kupiłam w pepco dwa reczniki specjalne dla dzieci. Są one z kieszonką na głowę. Jest bardzo fajny i dobrze chłonie wodę. Co tydzień robię pranie. Więc córka ma recznik na zmiane, żeby się bakterie i grzyby czy roztocza nie rozwijały.
Z tym ręcznikiem z pepco to chyba tylko ja źle trafiłam:/ widzę po komentarzach, że wiele mam jest z niego zadowolony. A u nas był to ogromny niewypał.
Może wadliwy materiał się trafił. Mi się jeszcze tak nie zdarzyło. Często kupuje w pepco czy swojej córce czy kuzynki córce i produkty są naprawdę dobre. Kuzynka z tych rzeczy które ja kupię jest zadowolona, ale z tych które ona kupi w pepco to już nie i narzeka. Zawsze trafi jej tak że jest coś z nimi nie tak jak trzeba.
Tak kupiłam jeden ręcznik kapturkiem i myjką taki mały, a drugi również z kapturkiem ale nieco większy dostałam w prezencie. Według mnie Dziecko powinno mieć swój własny ręcznik.
Moja córka ma dwa ręczniki. Jeden na zmiane gdyby była taka potrzeba. Korzysta z obu. Po tygodniu każdy i do prania.
Ja do ok roczku uzywalam z kapturkiem dla dzieci a od roczku do drugiego roku kupilam.taki większy z kapturem ale juz takim duzym a po drugim roczku juz wycieram go ręcznikiem taki jak mamy , tylko on ma swoj ktory piore go w proszku dziecięcym.
Ja kupilam, żeby dziecko miało swoje ręczniki, ale zwyczajne, bez żadnych kapturków.
Ja reczniczki dla swoich dziewczyn mam osobne takie maluszki potrzebują mieciutkich delikatnych. Ja jeden mam taki zwykły z kapturkiem A drugi taki puchaty trochę , grubszy - mala jak w nia owine to moment i sucha nie trzeba trzec czy coś tam
ale kurka nie pamiętam gdzie go nabyłam ; (
Ja dla Syna mam ręczniki z kapturkiem dla córy również. Dzieci wg mnie powinny mieć swoje ręczniki no i oczywiście wymieniamy je nie rzadziej niż raz w tygodniu.
W ogóle maluszka nie trzeba pocierac ręcznikiem tylko osuszac delikatnie oklepujac np. Ja jedynie włoski trochę przecieram.
Ja córkę przecieram jeszcze dodatkowo między fałdkami. By się odparzenia nie porobiły.
Ja kupiłam w pepco. Recznik z kapturkiem jest bardzo praktyczny także polecam
Dziękuję dziewczyny za pomoc
Kupiłam 2-3 specjalne dla dzieci. Ceny są różne, można znaleźć i tanie i drogie. Kupowałam w tych “średnich” cenach, bo mają kontakt z bardzo delikatną skórą. Są zazwyczaj w kształcie kwadrata i mają kapturek, który uwielbiam. Gdy wykąpie dziecko, kładę je na ręcznik, daję kapturek na głowę, owijam i podnoszę żeby przytulić i powycierać. Nie boję się wtedy o mokre uszka czy głowę bo są też przykryte ręcznikiem i o wiele łatwiej się je wyciera jak jest taki kapturek.
Też mam takie ręczniki. Z tym że córka co raz więcej się rusza i po kąpieli chodzi po całym ręczniku podczas wycierania.
Widzę, że ręczniki z kapturkiem górą