po porodzie próbowała wystawić na olx ale wywalało własnie wiec zakaz jest chyba najgorzej jak własnei potem ci zostaje pełno tych pudełek i nei wiadomo co z tym zrobic a ja jak dostawałam recepte to też od razu wykupywałam bo wole mieć w zapasie niz potem biegać i szukać gdzie kupić;)
Aniska pewnie dlatego ci odrzucało ogłoszenie bo to nielegalne;/
Ja na koniec stycznia mam endokrynologa, to sobie zrobię morfologię;p
No właśnie pewnie się nie da. A nawet czasem jak przejdzie ogłoszenie to za jakiś czas przychodzi wiadomość o usunięciu bo niezgodne z regulaminem.
Też tak zazwyczaj robię z receptami, że wykupuję całość i co potem...
ja jeszcze morfologii nie robiłam, ale muszę w końcu to zrobić bo wszystko inne badan, a podstawowych badań nie robiłam jeszcze. Myślę, że te pół roku to tak na już, a najlepiej po 3 miesiącach
aaa w sumie nie pomyslalam o tym ze jest zakaz :D ...
Anabanana w pierwszej chwili też o tym nie pomyślalam:P
Chciałabym zadać pytanie... stosuje tabletki antykoncepcyjne ,pominęłam przedostatnia tabletkę aktywna i wzięłam ja po 13 h, ositani stosunek miałam Ok 3 tygodni przed pominieciem tabletki ,później już nic ,czy mimio to istnieje ryzyko ciąży? Inne tabletki brałam zawsze regularnie
Enena raczej nikłe szanse by doszło do zapłodnienia. Teraz wraz z nowym opakowaniem tabletek musisz się dodatkowo zabezpieczać
Enea najwyzej zostaniesz na forum na nieco dłużej;)
Ja się zupełnie nie znam na tych tabletkach antykoncepcyjnych:D
nie sądzę żeby doszło do zapłodnienia :) ja mam niskodawkowe tabletki vines i wpadka mi się nie zdarzyła mimo że raz zamotałam się i nie wziełam ich tak jak powinnam :)
Myślę ze po pominieciu jednej tabletki z całego opakowania nie powinno sie nic stac inna sprawa gdybys pomijala je notorycznie
Natomiast jeżeli jest to możliwe to może skonsultuj się telefonicznie Bądź sms-em ze swoim ginekologiem Opisz daną sytuację i on na pewno wytłumaczy ci to lepiej i uspokoi cie bardziej niż my bo jednak jest to fachowca
Ja nigdy antykoncepcji doustnej nie stosowałam także ciężko mi powiedzieć. Po CC ginekolog mi wypisała lecz nie mogę jej brać z powodu choroby nerek. Ale wytłumaczyła że z każda nieprawidłowo przyjęta dawko ryzyko zapłodnienia wzrasta ale! Nie znam osoby która co do sekundy przykuje tabletki więc myślę że raczej nikłe prawdopodobieństwo ciąży. Ale też jednak skonsultowała bym to z lekarzem.
tabletka może też nie zadziałać jak była biegunka czy trochę więcej godzin spóźnienia, w tedy juz dodatkowe zabezpieczenie obowiązkowe. NIe wiem, ale znam parę przypadków gdy kobiety stosowały tabletki, a w ciążę zaszły, ale nie wypytywałam czy zapomniały nie wziąć itp. Wiem, że nie wiedziały jakim cudem skoro były tabletki
Takich małych cudów przy tabletkach to chyba więcej na ten świecie chodzi hehe :) bo przy tabletkach to trzeba być mega punktualnym i sumiennym każdego dnia. Ja czuję że na bank bym o tym zapominala
mi się zdarzało zabrać za sobą jak np. wychodziłam na miasto i juz była godzina czy dwie w plecy. Także najlepiej wieczorne godziny jak się jest w domu, ale też nie zawsze byłam w domu . Druga sprawa biegunki, wymioty to też się zdarza
u mnie zawsze byl budzik nastawiony :D
Jak brałam tabletki to też miałam alarm ustawiony na daną godzinę. A co do pominięcia tabletki to jeżeli faktycznie jest to tylko 1 tabletka to ochrona powinna zostać zachowana. Najlepiej przeczytać wtedy ulotkę żeby zobaczyć co robic, bo w zależności od dnia cyklu różnie się postępuje.
Czy jeśli będę brała tabletki antykoncepcyjne, to mogę w pełni zaufać ich skuteczności?
Jeżeli będziesz je stosować tak jak należy, czyli regularnie, bez opóźnień i pominięcia żadnej, a do tego nie będziesz mieć wymiotów czy biegunek, to w ciążę nie zajdziesz. Dodatkowo możesz zerknąć tutaj https://zdrowa-ona.pl/, znajdziesz tam sporo informacji w tym temacie.