Puzzle piankowe

Jak Moj synek uczył się raczkowania i chodzenia to mieliśmy takie puzzle super sprawa :wink:

Agata to miałaś je rozłożone na podłodze ??? Cały czas i kładłaś tam bobasa???

Tak zamiast dywany na początku mieliśmy puzzle ale później kupiłam taka kolorową matę piankowa dla dzieci zamiast dywany bo mały jak raczkowal często uderzał buzia o podłogę i bałam się o ząbki. Łatwo się ja czyści w butach po niej nie chodziłam i sprawdzała się fajnie

Niekoniecznie poleca. napewno dobrze amortyzują upadek, dziecko ślizga się. Ale są minusy-ja kupiłam takie puzzle, co w środku maja kształty wyjmowane owoców. I córka szybko załapała, że się wyjmuja i je po prostu wcinała. przestraszyłąm się, jak jednego puzzla przegryzła, zarekwirowałam i schowałam do szafy. Jeśli już kupować, to takie gładkie, bez jakichkowiek elementów w śroku

Mieliśmy taka kostkę z puzzli i miała wyjmowane elementy. Do zabawy dla starszych dzieci może być ale dla maluszka nie bardzo,nasz wyciągał i chciał je gryźć. To samo było z dywanem , szedł na koniec i chciał gryźć bo tam było takie szycie z mata nie było problemu. Do raczkowania jest fajna tak samo jak do zabawy a gdy dziecko zaczyna wędrować po mieszkaniu to nie da się wszędzie wyłożyć podłogi

Ja kupiłam w ToysRUs, bardzo fajne kolorowe, mają na sobie literki i cyferki. U nas póki co służy jako podloga do zabaw,ale z czasem z takich klocków można budować różne konstrukcje. Fajnie się sprawdzają,nie zwijają się tak jak mata edukacyjna i maluch może ćwiczyć na nich śmiało podnoszenie.

Mój mąż wczoraj kupił w tesco takie puzzle :wink: Musimy zorganizować na nie miejsce, chociaż podejrzewam, że głównie będą nam służyły na ogródku. Teraz będzie coraz cieplej, więc przeniesiemy harce na świeże powietrze :slight_smile:

Ja nie tak dawno kupiłam w pepco z disneya,duże.Ale i tak muszę dokupic,bo jedna paczka to malo.W biedronce teraz maja takie same ale troszkę droższe.

Widziałam w Biedronce ale faktycznie jedna paczka może być mało. Ja mam takie mniejsze, córka dostała kiedyś w prezencie. Leżą teraz schowane i na razie ich nie wyciągam, bo mają wyciąganie literki, cyferki - takie dość małe elementy. Takich dużych nie miałam nigdy.

Mój mąż kupił w tesco. Zastanawia mnie to, czemu w oznaczeniach jest napisane, że przeznaczone dla dzieci od 18 miesiąca życia. Po otwarciu opakowania puzzle śmierdziały plastikiem, podejrzewam, że stąd ta granica wieku. Dopiero po paru dniach na podwórku wywietrzały, ale i tak jeszcze nakładam na nie koc, żeby mała nie miała z nimi bezpośredniego kontaktu. Używamy ich na ogródku i to nie za długo.

Widziałam te puzzle w pepco, bardzo fajne wzory. I plus, że nie maja elementów małych ani wkładanych są jednolite i dzięki temu bezpieczniejsze.

w tesco mają tez puzzle piankowe na podwórko w rozmiarze 60x60 bez żadnych wzorów

Dariolka właśnie te mamy. Początkowo śmierdziały okropnie, ale cały czas je trzymamy na ogródku i już trochę wywietrzały.

widzialam ew pepco za 15 zl;)

Dziewczyny a jakie są te z pepco? Też jestem na etapie poszukiwań i myślałam nad tymi z biedronki trefla, ale boję się że szybko się rozwarstwią.

Mamula ja mam z pepco (kilka komentarzy wczesniej wstawiłam zdjęcie).To są z disneya i póki co jestem bardzo zadowolona.
Mały jak je rozdziela to nie pękają,gryzie to nawet śladu nie ma.Mięciutkie,łatwe do utrzymania w czystości no i przede wszystkim nie mają drobych elementów które mogłby stanowić zagrożenie.Osobiście polecam

Dzięki dziewczyny. Właśnie takie widziałam w biedronce, ale wydawało mi się, że jedna paczka mi braknie a dwie to za dużo pieniędzy. A miałyście te z cyferkami i literkami. Czy te elementy faktycznie są małe?

Mamula jedna paczka to mało,bo w opakowaniu masz 8 puzzli.Przynajmniej trzy paczki by się przydały.

Bardzo fajna sprawa z tymi puzzlami :slight_smile: i polecam każdemu:-) fajne, lekkie, bezpieczne i ile można się z nich nauczy c a to figury a to literki, cyferki, kolory:-)Moje dziecko bardzo szybko załapało różnego rodzaju zabawy z puzzlami, najbardziej podobają mu się zabawy z kolorami i mówi mi jaki to kolor. Odróżnia już kolor żółty, niebieski, czerwony i zielony :-)))))) myślę,ze lada dzień i przejdzie do nazywania literek lub cyferek :slight_smile:

Faktycznie z tego co piszecie są fajne!