Natka każde dziecko reaguje na coś innego. Jednych uspakaja muzyka, a innych suszarka, albo odkurzacz…
otoz to, moje dziecko kochało spac przy odkurzaczu,a Mozart mnie nie przekonuje, lepiej dziecku czytac, pokazywac i tłumaczyc świat, to na pewno wpływa na intelekt
o tak. dla maluszków polecam książeczki kontrastowe. Super sprawa.
Zgadzam się każde dziecko reaguje na muzykę inaczej. Ostatnio z mężem puściliśmy Małemu Mozzarta i co? I mały zaczął płakać. Już kiedyś zauważyłam, że nie pasuje mu taki rodzaj muzyki bo dostał nawet miśka z podobnymi dźwiękami i również się nim nie bawi bo momentalnie zaczyna płakać.
Każde dziecko lubi coś innego i trzeba poznać dziecko, żeby wiedzieć co naszemu podpasuje.
No ja juz zauwazylam ze maly uwielbia odkurzacz
Natka to włączaj dźwięk odkurzacza na youtube, bo nie wyrobisz na rachunek za prąd
I dlatego kobitki u nas w kraju wymyśliły szumisie - z tego co słyszałam i widziałam to strzał w dziesiątkę.
Natka ściągnij sobie na telefon aplikację sleep baby sleep .
Ginger my mamy szumisia z 5 roznymi dzwiekami is zczerze powiem ze odkurzacz i tak dziala o niego lepiej oczywiscie nie wlaczamy go specjalnie, ale jak odkurzamy mieszkanie to maly szybciutko odpada
A z ta aplikacja to odbry pomysl
Ja mam szumisia też z 5 dźwiękami i u nas działa. od urodzenia nie włączałam ani suszarki, ani odkurzacza i chyba mały się przyzwyczaił do szumisia. Powiem więcej jak chcieliśmy go obudzić to wyłączaliśmy miśka chwila moment i się budził. U nas szumisiek się sprawdził i polecam, ale tak jak wszystko nie zawsze działa na każde dziecko.
duzo zalezy czy w domu jest cicho, dziecko przywyka do ciszy lub dzwięków, u nas zwierzaki, ciągle cos gra, wiec jakos tak taka delikatna muzyka nie ma szans sie sprawdzic
U nas od dzis króluje muzka odkurzacza a Maly zasypia przy tym jak za dotknieciem magicznej rozdzki
Natka mój od odkurzacza woli Popka jak tylko usłyszy to zaraz sie spokojny robi
Popka no to mnie zabiłaś hahah
Zamarancza nie wiem skad to mu sie wzieło , moze przez to ze tatus słuchał jednej piosenki Popka jak byłam w ciązy… bo tak szczerze mówiac ja to nie jestem tym zafascynowana
Możliwe, nasz chyba wszystkiego słuchał, bo mąż często słucha muzyki i teraz każdy rodzaj go uspakaja, ale nie ma problemu, że tylko Popek.
Tak, czy inaczej dobrze, że cokolwiek pomaga
ogólnie trafił mi sie egzemplarz grzecznego dziecka - chyba po tatusiu . no ale ma swoje dni ze marudzi szczególnie teraz bo chyba mu ząbki ida no i jak juz sie rozwyje to pomaga tylko popek . Odkurzacze i suszaki były próbowane i nic nie daje rady . Tylko gorzej jak sie nauczy słownictwa z tekstów
a spróbuj innych zespołów z tego samego nurtu muzyki.
Rewers to zamiłowanie synka do muzyki nie jest często spotykane. Mój mąż ostatnio był na kursie i córka jego kolegi też “uwielbia” Popka byłam w szoku jak to usłyszałam a córka ma ponad roczek.
Możesz spróbować innego rodzaju muzyki a nóż coś podpasuje Twojemu Synkowi i będzie chciał słuchać bardziej “grzecznej” muzyki. A jak nie to chociaż innego wykonawcy z mniejszą ilością wulgaryzmów.
dziecko nie dostrzega jeszcze na szczescie wulgaryzmów, bardziej liczy sie raczej rytm:), mój dwulatek uwielbia ostatnio Rosiewicza Chłopcy radarowcy, na youyubie jakos nacisnął, wyskoczyło i teraz wrecz żąda tej piosenki, są rózne gusty:)