Pucio - od czego zacząć?

Beata serio ??  KKoniecznie musisz kupić ☺

A gdzie je dostanę ? Córka lubi książeczki więc myślę że u nas się sprawdzą 

Beata w smyku, empiku czy internetowo można zamówić też 

Najlepiej wpisać w wyszukiwarkę lub allegro i znaleźć gdzie jest najtaniej. Różnice w cenach są czasem po kilka zł na sztuce.

Ja tego nowego Pucia w mieście kupiłam za 26 z groszami a kilka dni później już był po 30. 

Pierwsze te malutkie książeczki wzielam w empiku bo tam też mate skip hop kupowałam. 

A następne części juz na allegro albo na czytam.pl

Musze polować może na jakieś okazje :) 

Beata poluj albo popatrz może ktoś sprzedaje w dobrym stanie. Wtedy jeszcze taniej będzie 

Takie fajne książki to często można znaleźć w pakietach na olx i allegro;)  kiedyś  tam właśnie polowałam na zbiory których w danym czasie szukałam. Ale czesto można też fajne książki znaleźć w biedronce czu auchanie na festiwalu ksiażki - wówczas maja wyprzedaże ;)

kiedys Cudaczka Wyśmiewacza Pana Kleksa i innych pare ksiażek  kupiłam po 3zł;)

dobrym rozwiazaniem jest również zapis do pobliskiej biblioteki zwłaszcza jak dziecko jest już na tyle rozumne, że może iść samo z rodzicem i zna ogólne zasady zachowania;) 

Ja lubię kupować na tania książka tez jest duży wybór zresztą teraz wszędzie można dostać super ciekawe książki dla najmłodszych

Ja często na czytam.pl brałam i zauważyłam, że jak najpierw wpiszę w wyszukiwarkę ceneo i stamtąd przejdę do księgarni to jest parę groszy taniej niż bezpośrednio w wyszukiwaniu na stronie.

Parę razy brałam z tantis na allegro.

Ale biblioteki też polecam, można sprawdzić czy nam w ogóle książka będzie pasowała. Moja ma internetowy katalog, więc tam szukam czy mają, zamawiam i tylko odbieram.

Ja kupowałam używane książki bo jak widziałam.jak córeczka się z nimi obchodzi że potem trzeba sklejać albo poobgryzane to szkoda.mi było nowe kupować. Dopiero po jakimś czasie z tego wyrosła 

Własnie mi też szkoda trochę kupe kasy wydać, bo u nas jest w rodzinie bardzo dużo dzieci i są praktycznie co niedzielę u nas więc jak zepsują to szkoda   kasy, a nie pochowam wszystkiego przed nimi 

Czesc ksiazek mamy rowniez z 2 reki niestety czesto jak szukamy ksiazek z danej  serii to bardziej oplaca sie kupic w pakiecie np 15 ksiazek naraz w nizszej cenie nizeli kazda ksiazke osobno. 

Potem jak corka przechodzi na czytanie czegos innego wowczas wystawiamy na olx kupujemy inne ;) zawsze jakis odzysk czesci pieniędzy i mozliwosc zakupu kolejnych kolekcji ;) 

Beata dlatego warto kupić używane można przeżyć ec w dobrym stanie znaleźć i jak coś się stanie to nie szkoda 

Pewnie przy drugim dziecku tez będę mieć takie podejście przy pierwszym to wszystko nowe nowe 😂

U nas niestety nie ma az tyle miejsxa na książki dlatego musimy zamiany robić. Ksiazki w zasadzie sa raz czytane niektore 2 obecnie corka kolekcjonuje serie ksiazek Davida Williamsa a te maja po 300 -400 stron �

Nati jak dziecko nie niszczy to czemu nie można nowe kupować nie szkoda. Bo dla drugiego dziecka w dobrym stanie zostanie 

A gdzie znajdę używane ? i jaka cena za używane ?

Ja uwielbiam kupować literaturę dziecięcą, mamy naprawdę sporą biblioteczkę. Uważam, że książki to akurat coś na co nie powinno być nam szkoda kasy. Lepiej kupić dziecku książkę niż jakąś dziwaczną, nic nie wnoszącą do jego życia zabawkę. Przy książce można naprawdę miło spędzić wspólny czas i to na wiele sposobow. Mało tego, obecnie na rynku jest tyle świetnych pozycji dla dzieci, że każdy znajdzie coś dla swojego dziecka co wzbudzi w nim zainteresowanie.

Beatka zalezy jakich szukasz ja często zaglądam na olx i allegro od niedawna jestem na vinted i tez tam sa różne ksiażki.

Czasami ludzie nie świadomi sprzedają ksiażki za grosze, oczywiscie jednej nie opłaca sie kupować bo przesyłka dochodzi i koszt jest nowej ;/

Czasami ludzie nie mają miejsca na półkach, osobiscie córka ma cały słupek ksiażek plus półka nad biurkiem gesto upchane a i w szafie jest tego sporo;/ wszystkie ważne;D

Warto patrzeć też na ceneo jeśli szukamy akurat danej ksiażki ;)

Beata olx allegro myślę że jak w Google wpiszesz tez ci coś wyskoczy ☺ ja lubię latem nad morzem po tych kiermaszach chodzić z książkami często można znaleźć jakieś fajne perelki w dobrych cenach ☺