Pucio - od czego zacząć?

Hej dziewczyny, chciałabym kupić synkowi książeczki z serii Pucio. Jednak jest ich mnóstwo, a ja nie wiem od której powinniśmy zacząć. Syn ma 7 miesięcy skończone. 

Pomożecie? 

Mój Staś pod choinkę dostał "pucio mówi pierwsze słowa" jest bardzo fajna ale miałam zamówić "pucio uczy się mówić" tylko się pomyliłam. Jeśli to wasza pierwsza książeczka to polecam "pucio uczy się mówić" bo to jest pierwsza część. Mamy też z tych małych "zabawy gestem i dźwiękiem" też fajna bo można naśladować dźwięki i bawić się razem z dzieckiem.

P.S. teraz po 20 lutego będzie premiera nowej części "pucio w mieście" ;)

Również chętnie się dowiem. Widzę że wiele mam kupuje te książki :) 

Na ten wiek polecam " Pucio uczy się mówić".

My też przed roczkiem zaczęłyśmy od tej pierwszej części, bo ona przeznaczona jest dla najmłodszych dzieci i opiera się na wyrazach dźwiękonaśladowczych, które w tym wieku są bardzo ważnym etapem w rozwoju mowy dziecka. 

https://www.google.com/shopping/product/1?q=pucio+dla+najm%C5%82odszych&client=ms-android-samsung&biw=360&bih=559&tbs=vw:l,ss:44&prmd=isvn&sxsrf=ALeKk00EQ4jTY2x9x-h0sSc8c6uwVQ4xLw:1613320447172&prds=num:1,of:1,epd:4114180106634243538,prmr:1,pid:4114180106634243538,cs:1

A która część polecacie dla 18 miesiecznego dziecka ?:)

Mamy już co robi Pucio i jest nią zainteresowany i myślę która dalej:)

Dostał ja na roczek i od samego początku budziła zainteresowanie 

Polecacie wziąć od razu jakiś pakiet? Czy lepiej pojedynczo? 

My zaczęliśmy od "co robi Pucio" a teraz jesteśmy przy "Pucio uczy się mówić "

My też mamy cała serię uczy się mowic

My mamy kilka pucio uczy się mówić, co robi pucio uważam, że wszystkie są warte uwagi i każdą można pokazywać i opowiadać dziecku. 

Kverve super ze poruszyłaś ten temat.w sumie to w koncu zrezygnowałam z zakupu bo nie wiedziałam które(wszystko przez neta ogladam) a teraz jak tak czytam co dziewczyny pisza to bedzie mi łatwiej

Uwielbiam tego Pucia co są dźwięki w nim same mała biała książka. 

Ja kupiłam grę Pierwsze zabawy i się w Puciu zakochałam. Później zamówiłam Pucio uczy się mówić i Pucio mówi pierwsze słowa. Odpuściłam sobie zabawy gestem i dźwiękiem bo wydawało mi się, że mój synek jest już za duży( ma rok). Za to na pierwsze słowa jest jeszcze za mały. 

W internetowym smyku mają promocje teraz :)

Ja wiele slyszalam o tym puciu. W sklepie raz widzialam ksiązeczki. Musze przeglądnąc internety bo cos musi w tym byc skoro z kazdej strony od rodzicow slysze o tym. 

Mój synek od drugiego miesiąca życia ma dwie książeczki CO ROBI PUCIO i PUCIO ZABAWY DŹWIĘKIEM I GESTEM.  Jestem baaardzo zadowolona. Na stronach są duże obrazki mało tekstu do tego są twarde kartki i mimo że używamy je bez przerwy 3 miesiace to nie są zniszczone 

Ja kupiłam synkowi niedawno Pucio uczy się mówić 

Naprawdę świetne książki do wspomagania prawidłowego rozwoju poznawczego dziecka ☺

Jeeeju my uwielbiamy Pucia :)

Mamy 4 małe książeczki i 3 duże, w tym Pucio w mieście. 

Te małe kupiłam na początku 2 - "zabawy gestem i dźwiękiem" i "Co robi" i pokazywałam je jakoś od 3-4tyg życia. Super w nich to, że jest duży obrazek no i proste dźwięki do naśladowania.

Ale głównie wtedy w użyciu były zabawy... 

Co robi oglądaliśmy częściej jak już siadał czyli koło 5 miesiąca. 

A później zaczęłam już czytać "Pucio uczy się mówić " i "Pucio mówi pierwsze słowa ".

Jakoś nie cały rok miał jak się nimi bardzo interesował i są w użyciu do teraz (ma 19 miesięcy). Od tygodnia mamy nowego "Pucio w mieście " więc na to jest szał :) tu się już sporo dzieje i mamy masę nowego dla nas słownictwa. 

pierwsze słyszę o tym 

My mamy całą serię Pucia. Syn od razu go polubił. Teraz jest nowa czesc "Pucio w mieście". Jeszcze nie kupiłam ale na pewno to zrobię. 

Na początek sprawdzą się małe książeczki. : Pucio mówi dzień dobry, Pucio mówi dobranoc, Zabawy gestem i dźwiękiem, Co robi Pucio?

A dla starszych dzieci : Pucio uczy się mówić, Pucio mówi pierwsze słowa, Pucio i ćwiczenia z mówienia, Pucio na wakacjach, Pucio umie opowiadać.

Uważam że to wartościowe książki. Mój syn dużo się nauczyl z nich, dużo powtarzal i opowiadał.