Teraz technologia poszła bardzo po przodu. W moim dzieciencych latach marzyłam o lalce, która sika. Teraz dzieci raczej marzą o komputerze, tablecie czy telefonie. Cieszę się że byłam jeszcze pokoleniem które nie gra pół dnia w ps
Heheh lalka sikając tez taka chcialam a to była nowosc pamietam jak kuzynka dostala.taka od ciotki z Niemiec ;) ja to mogłam sobie tylko pomarzyć;)
tez chcialam taka lalke :D sikala, plakala ;D
Ja miałam taką płaczącą jak się jej wsadziło smoczek, a śmiała się, jak się ten smoczek wyjęło :) Nie pamiętam, żebym jakoś długo się nią bawiła :)
Chciałabym się wziąć za pranie w tym tygodniu. Przeczytałam wszystkie komentarze i nie widziałam żadnego z informacją co do suszenia z suszarce (chyba że przeoczyłam). Może jednak któraś z Was próbowała i wypowie się w tym temacie?
mozesz smialo suszyc :)
To super :D
Ja kupiłam flanelowe w pepco, piorę normalnie w płynie Lovela 1200 obrotów i są mięciutkie.
Dokładnie tak nie uniknie się bakterii ale mimo wszystko ja zawsze staram się wyprać wszystko co kupuje nowe jak pewnie i większość z was
Jeśli o pieluszki tetrowe chodzi to pralam je zawsze z resztą nowych ciuszkow przed porodem chyba jak sie nie mylę 2 krotnie w loveli lub jakimś innym specjalnie przeznaczonym płynie do prania dla maluchów z Rossmann ale nie pamiętam teraz nazwy pozniej je prasowalam przeważnie juz po tych 2 praniach fajnie miekkly ale jak tu któraś z dziewczyn zauważyła tetra nigdy nie będzie jakas mega mięciutka suszylam na zewnętrz na świeżym powietrzu tylko zawsze starałam się nie układać suszarki w pełnym słońcu ponieważ to dużo szybkiej niszczy ubrania
Zależy od materiału nie każda tetra jest taka sama. Można użyć płynu zmiękczającego tkaniny jeśli tak komuś zakezy aby były mieciutkie. Mi wystarczy że wypiorę i wyprasuje, jestem wtedy bardziej pewna że po wyprasowaniu te pieluchy mają jednak mniej bakterii, a nie wiem jak Wy ja wycieram pieluszka buzię córce
Też wycieram pieluszką buzie dziecka, i mam Monia jak Ty, też prasuję dla "spokojnej głowy"
Monia masz racje z tymi pieluchami zamawialam z allegro ege zdaję sje tej firmy niby opinie dobre ale przyznam się że tak cieniutkie;(
Po corce mialam sporo pieluch które zostały ale zanim dowiedzialam sie o ciąży wzielam je na ścierki do kuchni ;) wiec juz dla malucha nie bardzo musialam.zamowic nowe ;) to tamte z 10 lal przed jakość zupełnie inna niż te co kupilam ;( myślę że kilka razy donprania i do wyzucenia beda ;(
Kupiłam kiedyś z pepco to tak się gniota że szok.
Wiecie jakie się mi najlepiej sprawdziły można od czasu do czasu kupić w biedronce 3bpack dla mnie najlepsze są mega duże i grube a nie takie cieniutkie. Nie pamiętam ile kosztują ale polecam
Też zamawiałam z allegro, opinie bardzo dobre a oprócz tego że są cienkie to jeszcze jakieś takie szorstkie. Dokupilam jeszcze lepszej jakości w sklepie stacjonarnym. Wyprałam wszystkie razem z płynem zmiekczajacym, wysuszyłam w suszarce i miałam nadzieję ze coś to da ale nic.
To też zależy od kogo zamówisz. Czasem ktoś sprzedaje taki szajs a czasem są super jakości
Tylko skąd te dobre opinie się biora? Ludzie chyba nie mają porównania i zadowala ich byle co.
Moim zdaniem każdy wstawia opinię jaką uważa
Robią to bo testują dany produkt np. Wygrany i może boją się wystawić negatywna opinie bo coś tam też są takie przypadki ja myślę że chodzi tutaj też o takie rzeczy
Czasami najlepsze pieluszki tetrowe czy flanelowe to się w zwykłym sklepie kupi nie z jakiejś znanej firmy. Mi najlepsze flanelowe udało się kupić w hurtowni materiałów. 5 zł za sztukę i nic się z nimi po praniu nie dzieje. A kupiłam droższe na allegro ładne, kolorowe a po praniu płowieją.
Pieluszki z tetry wykonane są zazwyczaj z miękkiej i chłonnej bawełny 100%. To bardzo podstawowa a wręcz bazowa forma pieluszki. Pieluszki z tetry są tanie, i sprawdzają się w wielu sytuacjach. Niska cena pieluszek sprawia, że nie szkoda jest którąś poświęcić w razie potrzeby. Nieco grubsze i bardziej przyjemne w dotyku są pieluszki flanelowe. One również zazwyczaj wykonywane są z bawełny 100%. Flanela jest zdecydowanie milsza od tetry, i nadal dość tania. Po wielu praniach pieluszki tetrowe mogą się trochę filcować, ale jest to naturalne zachowanie tej tkaniny. Trzeci rodzaj pieluszek wielorazowych pieluchy bambusowe. To zdecydowanie najmilsze i absolutnie nie podrażniają delikatnej skóry dziecka.