Ja nie ćwiczyłam prewencyjnie podawania butli. Pierwszy raz podałam jak dziecko miało 2 miesiące i bez problemu wypiło. Inne firmy też potem podawałam, ale bardzo rzadko i też problemu nie ma.
karolinach koniecznie spróbuj i daj znać, jak maluszek przyjął butlę :D
Karolina a jaka butelkę i smoczek na pierwsze karmienie przygotowałaś?
Przede wszystkim przy karmieniu piersią trzeba zachować spokój - stres wyczuwa nasze maleństwo i może na to reagować płaczem.
Ja czasami daje mleko z butelki ( córka 2 miesiące ) i nie mamy z tym problemu. Normalnie pije. ☺
Wszystkie nasze emocje oddziałowuja na dziecko
Mam butelkę i smoczek z avent, zobaczymy jak się sprawdzi :) czekam na laktator i będę próbowała :)
Karolina to powodzenia ;)
karolinach a laktator będziesz używać ten ręczny od Lovi, czy masz jeszcze jakiś w zanadrzu? :)
Magicznypazur ten od Lovi. W domu mam też ręczny ale w budowie przypomina strzykawkę i jest okropny w użytkowaniu :/
Karolina a elektrycznego nie masz?
Aneczka nie, nie kupowałam. Narazie nie miałam takiej potrzeby
Karolina nie mówiłam o kupnie może udało Ci się do testów dostać
Aneczka nie, niestety się nie udało :(
Karolina rozumiem..szkoda
Karolinach ja mam ten z Lovi laktator Expert 2w1 i powiem Ci że elektryczny jest genialny ręcznym nie dałabym rady :D więc jeżeli planujesz kupić to ten polecam sprawdza się w 100 % :)
Patrycja spróbuję tym, który wygrałam z lovi. Zobaczę jak będzie się nim pracowało :) może wystarczy, na pewno będzie dużo, dużo lepszy niż ten, który mam w domu. Właśnie przez niego nie ściągam pokarmu :/
Ten ręczny z Lovi też jest bardzo fajny i myślę że na początek wystarczy ;)
Reczbym wiadomo że ciężej i więcej czasu zajmuje. Ale często na początek wystarcza bo potem się okazuje np że nie potrzebny.
karolinach miałam strzykawkowy z Lanisnoh i powiem Ci szczerze, że strasznie ranił mi brodawki. Gorzej niż dziecko, które źle chwyci pierś. Co do ręcznych to ogółem miałam dwa - właśnie ten strzykawkowy i jeden taki sam, jak z Lovi ( gdzie jest ta końcówka dodana do ręcznego odciągania w zestawie z elektrycznym), ale z BabyOno i to była tragedia. Pewnie ten z Lovi jest lepszy, bo generalnie jest to zdecydowanie lepsza firma z tego typu artykułami, ale generalnie jeśli miałabym wybór między ręcznym, a elektrycznym, to od razu wybrałabym ten drugi.