To jechać do szpitala, gdy wystąpi jeden z dwóch objawów?
- drugi poród przenoszony 41+1tc
- indukcja porodu- moim zdaniem wszystko jest w glowie. pierw byłam pod prysznicem a później znieczulenie, ja jestem z tych kobiet które naprawdę źle niewspominają swoich porodów.
- podejście położnych dla mnie było ważne
- drugi poród trwał około 4h.
- pierwsza ciaza około+10kg w 3mc po porodzie byłam szczuplejsza i lżejsza niż przed ciążą, w drugiej jeszcze połóg wiec czas pokaże
@Karolinnna @Karolcia25 sciagnijcie sobie aplikację - skurcze porodowe , czasomierz skurczy jakoś tak - fajna aplikacja, tam jak bd miały skurcze to wpisujecie i jak trzeba będzie jechać do szpitala to Apka też da wam o tym znać ![]()
Mam aplikację monitor skurczów
ale do niej nie zaglądałam
zainstaluje druga od razu żeby nie szukać
Chyba też tak zrobię
Tylko jak ten skurcz wygląda to drugie ważne pytanie ![]()
![]()
Slyszlam że cos na wzór bólów okresowych
Dołączam się do pytania
Haha też się zastanawiam czy będę wiedziała jak wyglada skurcz, ale uwierzcie mi - będziecie to czuły i wiedziały że to to ![]()
![]()
Oby
ja mam tendencję do przetrzymania bólu ![]()
![]()
Tak
wzięłam szybki prysznic jesczcze, zjadłam lekką kolację, zgarnęliśmy wszystkie dokumenty i drobiazgi dopakowalismy do torby i pojechaliśmy ![]()
@Karolcia25 sączenie wód jest wskazaniem do dość sprawnego wyruszenia do szpitala, jeśli są przejrzyste to na spokojnie, kiedy były by zielone lub krwiste to pilnie.
W różnym natężeniu też mogą te wody odchodzić, u mnie było to sączenie powolutku więc bez pośpiechu się zbieraliśmy, natomiast gdyby było gwałtowne to na pewno warto jechać szybciej ![]()
Dziewczyny, na pewno nie przeoczycie skurczów, też nie wiedziałam czego się spodziewać ale, jak mówi @Kiniawes to się wie, że to już to ![]()
![]()
Ja pierwszych skurczy nie czułam
lekarka przy badaniu mowila mi kiedy są a ja mówię aha, nie czuje ![]()
Przy corce saczyly mi sie wody, ale nie wiedzialam czy to to bo bylo super goraco i myslalam, ze sie spocilam bo bylam na spacerze
ale jak zaczely mnie plecy bolec to zadzwonilam do meza, ze to chyba juz i zeby przyjechal.
Pytal mnie czy na pewno bo przeciez dwa razy do pracy wracac nie bedzie
a ja mu mowie, ze nie wiem.
to jeszcze sie oburzyl, ze jak mozna nie wiedziec czy sie rodzi. No nie bylo tak spektakularnie jak na Amerykanskich filmach.
Hahah biedna że jeszcze nakrzyczał
i po jakim czasie od sączących wód przyszły skurcze ?
Haha
u mnie też nie było właśnie efektu niczym z amerykańskiego filmu ![]()
@Karolinnna u mnie skurcze odczuwalne zaczęłam mieć jakieś 5 godzin później ![]()
Nie mialam w ogole. Jak trafilam o 17 do szpitala, to od 20mialam oksy, skurcze pojawily sie dopiero rano.
Nie mialam rozwarcia i dopiero jak się towarzystwo zmienialo o 19 kolejnego dnia wzieli mnie na CC.
Ja też myślałam, że nie będę wiedziła kiedy rodzę. Ostatecznie miałam porod wywoływany ale jak poczułam pierwsze skurcze to już sobie uświadomiłam jak skurcze wygladają. Faktycznie tak jak mowią duzo mocniejsze skurcze macicy jak przy okresie.
A mąż był obecny przy porodzie ?
Niestety nie mogl. Corke rodzilam w samym centrum covidu. Nawet poloznej nie bylo caly czas ze mna.
Dlatego na drugiego bobasa zdecydowalam sie po 6ciu latach
w sumie miala byc jedynaczka
Ojej w czasie covidu to na pewno było przekichane rodzic ![]()
![]()
Zależy na kogo trafi, moja siostra nie chciała, żeby mąż był obecny, więc jej to nie była różnica
ja np sobie porodu bez swojego męża nie wyobrażam , więc ile ludzi, tyle opinii