Mazia - np. soli zamiast cukru? ;) A tak na poważnie - ja staram się brać syna do kuchni jak coś gotuję czy piekę, żeby obserwował i się uczył robić jakieś proste rzeczy. Trwa to trzy razy dłużej niż bym robiła sama, jest 3 razy więcej bałaganu, ale chcę mu pokazać, że gotowanie też może być fajną zabawą i jak fajnie móc później próbować czegoś, co się samemu przygotowało.
Ja lubie z córką muffinki robić. Dla niej też to świetna przygoda. Mąż też częściej do pomocy córkę bierze niż syna bo on to zazwyczaj albo podjada składniki albo robi okropny bałagan
Mój synek uwielbia , albo ozdabiać kruche ciastka
Moim tak spodobało się robienie pierników, że teraz tylko to chcą :)
U nas też muffinki to opcja najlepsza mała lubi mieszać i to sprawia jej wielką frajdę ;) zazwyczaj jak chcę jej się spac zbyt wcześnie przed wieczorem to wyciągam blachy i układa foremki do muffinek;) rozbudza motywuje do działania;) sprzątania potem co nie miara;)
Pierniczki... Tak tak... Że starszą piekliśmy wałkowaliśmy a młodsza podjadała
idziemka lubią , ale ja nie lubię :D
Ainss oj tak muffinki najszybciej i najprościej zrobić z dziećmi i tylko to trwawię :D
Oj Mój syn uwielbia robić pierniki i ostatnio znowu piekliśmy;) dobrze , że chce robić jak i później je jeść:D
ja pierniki to kocham, ale przed świętami i jakoś w pozostałej częsci roku mi nie są potrzebne. Teraz to juz mam wielką ochotę na pączki :D
Mazia wes mi nawet nie mow bo tez uwielbiam a teraz mi nie wskazane bo jednak przy tych kamieniach powinnam trzymać diete ostatnio kombinowalysmy z moja mam oponki z piekarnika zeby bylo trochę zdrowiej i powiem wam fajna sprawa ale jednak to nie to samo co taki klasyczny paczek robionyna tluszczu
Ja pierniki tylko robię w grudniu;) ale zostawiłam kilka w puszce po mm ;) i teraz małej dawalam ;) bo te były bez lukru;) jakoś nie czuje klimatu robić ich po świętach ;) ogólnie ze starszą córka fajnie nam się je robiło i dekorowali jeszcze zanim pojawiła się młodsza córka teraz przyznam że jest zamieszanie większe bo wiadomo jak to z maluszkiem szybko się nudzi jest ciekawa wszystkiego a jednak jak robimy na większą porcję bo z 2 kg mąki to trochę tego idzie;) cały kosz wiklinowy;D
Teraz to tak jak pisze Mazia paczki na czasie ale ja się zbieram z myślą o faworkach ;)
Miałam przyprawę korzenna to jeszcze w styczniu pieklismy ;)
Co do paczkow to też mam na nie ochotę ;)
Ja w tym roku właśnie bez szału z paczkami jakoś. Poratowała mnie babcię swojskimi a i tak miałam zgage po marmoladzie ;D
Ja w tym roku zjadłam tylko 1 paczka, dwie oponki i jakoś tak się zasłodziłam, że już nie mogłam zjeść nic więcej.
Moje pierniki mają już chyba 3 lata nikt ich nie je są wyciągane tylko na święta i wieszane na choince a najlepsze jest to że pachną do tej pory
i nie pleśnieją ani nic ?
Ja wyrzuciłam te co zostały po miesiącu;) nie pomyślałam żeby zrobić z nich zawieszki na choinkę;)
Ja ostatnio nie pogardzę pączkiem czy donutem :/ ale fakt że np z piekarnika dla mnie rzeczy które robi się na oleju są po kilku sztukach niejadalne np frytki.. tylko z tłuszczu ale bataty jadłam z piekarnika chętniej.
Nie pleśnieją są już tak wysuszone że nie mają prawa haha
O właśnie ale tez bym na to nie wpadła
Jednym z najważniejszych elementów świata gier jest społeczność graczy. Forum internetowe, strony społecznościowe, grupy dyskusyjne - istnieje wiele miejsc, gdzie pasjonaci gier mogą dzielić się swoimi doświadczeniami, radami i spostrzeżeniami. Bycie https://1win-polska.com/ częścią społeczności gamingowej może nie tylko przynieść wiele satysfakcji, ale także być doskonałym źródłem informacji o nowych grach, aktualizacjach, turniejach i wydarzeniach związanych z gamingiem.