Akurat w naszym przypadku w tedy dosrawał raz dzienni mm więc nie sądzę by ta porcja miała wpływ na przekarmenie a właśnie cycuś
manndarynka żółte kupki są jak najbardziej prawidłowe.
Kurcze dziewczyny nie słyszałam o takim przypadku, żeby dziecko dostało za dużo na biało i coś od tego by mu było…
moja córcia mało kiedy zostawiała mleczko w butelce, obawy takze miałam co do przekarmiania
ale Marcela ma codziennie rehabilitacje, ktore sa dla niej duzym wysilkiem do tego dochodza cwiczenia z nami wiec nie dziwie sie ze dziecko moje ma taki apetyt
xanib tak dla dziecka takie rehabilitacje to duży wysiłek. Podczas tych ćwiczeń dziecko spala kalorie, wiec to naturalne, że zjada więcej.
Witam,
odpowiadając na pytanie tytułowe - dziecko karmione piersią spokojnie może tyle przybierać na wadze, nie jest to żadne przekarmienie:) Jeżeli ważył prawie 4 kg przy urodzeniu, to po około 5 miesiącach życia powinien ważyć około 8 kg, a najszybciej dzieci przybierają na wadze w pierwszych 3 miesiącach życia. Także wszystko wydaje się iść absolutnie normalnie.
Co do przelewania w brzuszku - po prostu słychać dobrze działanie przewodu pokarmowego. Dziecko zjada, jelita się poruszają i trawią, bardzo często dziecko zaraz po jedzeniu, albo i nawet w trakcie oddaje stolec.
Dziękuję bardzo za odpowiedz juz będę spokojna
Moja corcia czasem je naprawde czesto a sa dni kiedy ledwo wciagnie pol butli naobiadek, ale zato duzo wodyp ije