No niby tak się mierzy temp dzieciom chociaż ja mam termometr bezdotykowy to nigdy nic nie wkladalam do pupy małej bo najzwyczajniej w świecie się bałam ze może się ruszy i krzywdę jej tym nie daj Boże zrobię :-/ co innego jeśli chodzi o czapek raz była potrzeba użycia to włożyłem :-/
Jej nie chodziło o zmierzenie temperatury… O rozluźnienie odbytu żeby dziexku kupa poszła ![]()
czopki też mam (paracetamol) , lekarka kazała kupić gdyby po szczepionce dostał gorączki. Dzięki Bogu gorączki nie było… Bo ja nie wien jakbym mu ten czopek włożyła.
Oj dziewczyny jakbyście musiały to i termometr byście wsadziły… Ja byłam do tego zmuszona przez dość długi czas, ale młody przy tym nie płakał a pomogło mu się wypróżnić… teraz ma 2 lata i żadnej traumy ani dolegliwości nie ma… A był wtedy bardzo mały, ok 3 lub 4 miesiące…
Judytka to wsadzałaś tylko czy wierciłaś nim w środeczku? Odrazu była kupka?
No właśnie ja to robiłaś?
Pamiętam, że moja mama mojej siostrze tak pomagała termometrem. Ale byłam wtedy mała i nie pamiętam, czy tylko wkładał, czy także ruszała nim.
nam polecono czopki glicerynowe - bardzo pomogły
Tak jak dziewczyny wcześniej pisały polecam ćwiczenia i masaże. Możesz również podać połowę czopku glicerynowego, jeśli nie pomoże drugą połowę po 6-8 h. Jeśli chodzi o termometr to słyszałam, że nie jest to nic dobrego.
Na czopki również należy uważać żeby dziecko się nie uzależniło i nie robiło kupki tylko wtedy.
Ja synkowi polecam również herbatki koperkowe.
dziś wazylam Igorka i ma 6900 tak sobie mysle ze nie ma się co przejmować ważne ze mam pokarm i ze jest dużym i silnym chłopcem ![]()
Zabieg stosowana termometry co prawdą widziałam u szwagierki jak ona to kiedyś robiła swojej małej mniej więcej wyglądało to tak że wsadziła go na głębokość ok 1cm i ruszyła wykonując okrezne ruchy nie takie plycej-głębiej tylko te okrezne i wyjmowala i po chwili czynność powtarzała wyglądało to tak ze faktycznie zbieracz się napinal i wypychsl termometr od razu z kupą która była pod dużym ciśnieniem co w rodzaju takiego wystrzalu, ja tego nie praktykowalam choć na pewno ulgę przynosiło :-/
Aniu dobrze powiedziane ;). Karm synka piersią do 6 miesiąca wyłącznie skoro tak pięknie rośnie Ci na piersi. Ja szczerze Ci zazdroszczę tak wydajnej fabryki :-). Zdrówka!
A powiedzcie mi dziewczyny czym. objawia się nietolerancja laktozy? tak szukam.przyczyn stekanie ciągłego w jego synka wygnania się a to nie kołki bo nie płacze. robi kupkę i dalej steka. przybiera pięknie na wadze 400 gram w 9 dni
Nietolerancja czy alergia to mogą być
problemy z bruszkiem- bóle, kolki, prężenie przy tym
kupki zielone albo ze śluzem
wysypka, sucha skóra
Jest jeszcze coś takiego jak przebiałkowienie jeśli mama nagle zaczęła spożywać za dużo nabiału
albo jakie owoce jesz?
Nie właśnie jem tylko ser żółty i czasem trochę białego z nabiału i margaryna nic więcej żadnych jogurtów ani mleka nie pije. i owoców tez tyko jablka
Odstaw na jakiś czas ser i jabłka, u mojej koleżanki jabłka powodowały umsynka bolesne wzdęcia
Anna.Lipinska z pewnoscia najwieksza objawa po ktorej mozna poznac nietolerancje laktozy to mocna wysypka na całym ciele i bolacy brzusio
to wysypki nie ma mały i brzuszek go nie boli bo nie płacze przy tym wygnaniu i stekaniu
Też się zastanawiam, czy mój noworodek nie ma na coś uczulenia, może coś mu szkodzi co jem… nie wiem, ze starszy w ogóle nie miałam żadnych problemów. Trzymałam się diety tak samo jak teraz.
A ja jem sporo jabłek, banany, poza tym kanapki najczęściej z polędwicą, gotowane mięso, z warzyw to marchewka, buraczki, pietruszka.
Słodyczy unikam, pozwalam sobie albo na biszkopty albo na zwykłe herbatniki
Mój dwutygodniowy noworodek przez ostatnie dwa dni miał straszne gazy, widać, ze bolał też go brzuszek, nie mógł zrobić kupki (przez ok 5h nie zrobił, dopiero masażyk pomógł)
Zastanawiam się czy może coś mu szkodzić co jem, czy on po prostu tak szybko je i połyka dużo powietrza
Mój mały od początku tak je szybko ze w połowie zaczyna kasz leć mi też tak szybko leci z piersi ale próbowałam odciagac najpierw i to nic nie dało. i nie zawsze są e mu odbija czasem pół GODZINY musze czekać na odbicie a czasem minuta i juz pi sprawie ![]()
Ja TE jem tylko lekka szyneczke drobiowe i mięso otwarte ziemniaki czasem rosół bez przypraw makaron a tak to nic innego. i biszkopty i czasem wafelki