ooooooo jak slicznie
nam tez sie oskarek podoba;lo ,ewciu dalam ci wpis co do tych syropkow ,poczytaj sobie
tak wiem, poczytałam sobie dziekujje bardzo.a Twoje dzieciątka jak maja na imię?
Mój Synek Po porodzie dostawał mleko bebiko po Jakimś czasie jednak okazalo się że jest alergikiem i przeszliśmy na bebilon pepti Dha najlepiej oczywiście iść do ALERGOLOGA żeby stwierdził alergie. mleko jest dużo tańsze… Jesli Twoje dziecko nie może zrobić kupki to po prostu źle ma dopasowane mleko, zgłoś się najlepiej do lekarza, Pozdrawiam Ewa
ewuska ,on juz miał bebiko HA i miał po nim zaparcia, teraz przepisała my bebilon pepti dba i też ma,ale niektórzy mówią ze po nowym mleku dziecko często ma zaparcia, a Twój nie miał wogule?
Witam moja córeczka miała uczulenie i pediatra zapisał jej Bebilon pepti dha 1
Tosia niestety dostawała mocne kolki, a kupka była masakryczna. Przy każdej kupce musieliśmy zmieniać całe ubrania, bo niestety z niej leciało
Mówiłam o tym pediatrze, ale nie reagował. Do kolek używałam sab simpelx i jak w pewnym momencie on nie pomógł pojechałam do innego pediatry prywatnie i doktor zmienił mleko na nutramigen 1 i kolki odeszły, kupka jest unormowana. Zatem moja rada, jeżeli coś Cię martwi poradź sie innego lekarza. Lekarze mają profity i przez to upierają się na jeden rodzaj i nie słyszą o zmianie.
Ewciu wiesz co …Mleczka z HA na koncu są przeznaczone dla dzieci z kolkami …( tak słyszałam )
a przy zaparciach powinno sie podawac mleczko z probiotykami albo prebiotykami one wzmacniaja flore bakteryna jelit …mleczko takie jak
-hipp bio combiotik podobno jedno z lepszych jesli chodzi o problemy z kupkami .
Ewciu ja mam Lenke i Majke dwie lobuziary :P… ewciu ewuska ma racje alergolog ci wystawi zaswiadczenie od reki i masz mleko duzooooo tansze ja teraz juz uzywam bebilon pepti dha 2 i ze znizka puszka 10 zl kosztuje , kolosalna roznica ,
Też śliczne imionka:-P no teraz zakupiłam 5op. A za jedno też płaciłam ze zniżka za 17zl za 1 a Ty Madziu kupowalas 1jak tak to za ile? Zużyje te 5op jak nie będzie poprawy to na 100%pujde po skierowanie do alergologa. A Twoja Corcia miała po tym mleku zaparcia?
tyle co ty … 17 zl za 1
tzn ze dr ci znizke dala …![]()
no pisze mu -30:-P to 2sa tańsze? Kurcze znowu mi pkakal 2godz aż musiałam mu poruszyć termometrem u dop zrobił kupkę ale widać ze nie dokonca bo puku zasnal to wiercil się,kopal nogami i postekiwal:-( już nie mam siły
czy to byłoby po mleku już drugim? Czy od tej alergi? Twoja corcia też tak miała po tym mleku?
ewciu moja corka kilka dni nie chciala jesc …pila po 60 ml,ale po 2-3 tyg sie przyzwyczaila.mysle ze twoj maluszek ma problem z jelitami i powinien go zobaczyc inny lekarz lepszy,przykro mi ze sie tak meczy ![]()
Z piciem mleczka juz jest lepiej bo pije mi po 100-130ml takze ciesze sie. Pujde jutro do tej doktorki po cos na te zaparcia bo przez weekend nie wiadomo jak bedzie trudno niech mysli o mnie co chce
masz racje ewciu … swietna z ciebie mama
uszy do gory kiedys wkoncu musi byc lepiej
a ja ciagle przepraszam synka ze ma taka marks bo Inna pewnie szybciej by mu pomogla:-( ale staram sie, kazda mama dla swojego dziecka zrobi wszystko. Synek jest calym moim swiatem:-D
ewciu co Ty opowiadasz ! Dla Twojego syna jestes najlepsza mama i innej na pewno by nie chciał …nie mów tak .
Ewcia poradź się właśnie lekarza, czy nie powinnaś zmienić mleczka na innego producenta.
Może skup się na tym też z jakiej wody robisz mleczko - przegotowanej z kranu, mineralnej czy z filtra wodnego? To też ma znaczenie…; )
Możesz również spróbować mleka Comfort na kolki i zaparcia, bo można je stosować również w przypadku podejrzenia alergii. Jeżeli alergia jest już stwierdzona pozostaje Pepti. HA od Pepti różni się tym, że cząsteczki białka są mniej lub bardziej rozbite i nie powodują alergii.
Monis dziekuje za slowa otuchy:-] wzrysza mnie jak placze tak bardzo a za chwile przestaje jeszcze ma lezki na policzkach , a ja go glaszcze usmiecham sie a on to odwzajemnia,dzieci sa kochane:-]
ewciu pamietaj ze twoj synek czuje kiedy ty sie denerwujesz , mimo ze jest taki malutki to czuje kidy jestes smutna i cos jest nie tak , moze warto zadzwonic dzis do jakiejsc kuzynki , siosty , kolezanki aby ktos do ciebie wpadl , moze warto wygadac sie komus o tym co cie trapi i o codziennosci , masz moze taka osobe ?
jak tobie bedzie lepiej psychicznie to malutki tez nie bedzie tyle plakal zobaczysz ![]()
Niestety nie mam kogos takiego żeby do mnie przyjechal:-( a żeby zadzwonić to kto by chcial słuchać jak ja to mam itp. Nawet chłopaka trochę denerwuje ze o niczym innym juz nie gadam tylko o synku, jedynie czasem popisze sobie z kuzynka która urodziła 2juz jeden ma 4lata,a córka 2,5mc ale jej dwujka nie miała z niczym problemy żadnej przepukliny,alergi,kolek itp.jedynie co miała to 2,dni biegunki i tyle.
Magda ma racje , stres zle wplywa na dziecko …On potrzebuje sie wyciszyc w Twoich spokojnych ramionach ![]()