Mega Naczelny Papuśny Bobas nie tak maluszek, bo ponad 5 lat już ma i na szczęście antybiotyk i kropelki pomogły i po 10 dniach siedzenia w domu, poszedł do przedszkola :)
Jak tam mamusie przedszkolaków, rolę na jasełka już rozdane? :) Mój synek już kolędy śpiewa no i na występie będzie Królem :)
My już też mamy rolę ale chybs nie będą to tradycyjne jasełka tylko bardziej zimowe przedstawienie
Nasz synek nic narazie nie wspominał o jasełkach. Chyba starszaki je będą wystawiać. W ogóle nie lubi nam śpiewać przedszkolnych piosenek, ani za dużo przedszkolu opowiadać...
Mega Naczelny Papuśny Bobas mój synek też taki był. Nie opowiadał o przedszkolu, a na moje pytanie co jadł na obiad, odpowiadał, że nie pamięta, za każdym razem. Nie występował (mimo przyznanych ról) i na występach ze stresu płakał. Zmieniło się to po roku uczęszczania do przedszkolaka, kiedy dostał się do innej grupy z innymi dziećmi i paniami. Śmiałam się wtedy, że dziecko mi podmienili. Teraz chętnie opowiada co było, jak się bawił, co jadł. Opowiada o kolegach, zabawach, śpiewa piosenki przedszkolne i występuje, jeśli są jakieś przedstawienia..
Może u Twojego synka się to jeszcze zmieni, tylko potrzeba mu więcej czasu na to :)
Dziewczyny u nas za nim jasełka to jeszcze andrzejki przed nami w czwartek imprezka :D a właśnie czy wasze dzieci się przebieraja? Mój syn chce się przebrać ma strój takiego smoka czy to dinozaur już sama nie wiem ale zastanawiam się czy przez ten łeb będzie wygodny? Wklejam zdjęcie i dajcie znać co myślicie ;)
Mieliśmy bardzo podobny stroj na bal ww zeszłym roku tylko zielony i było spoko poprostu potem zdjął ten łeb :D u nas w przedszkolu nie przybierają się ba andrzejki być może jakieś wróżby Pani zrobi i tyle ale też nie koniecznie. Od przebierańców u nas bal karnawałowy
U nas na Andrzejki dzieci mają wyglądać dyskotekowo i nasz synek na samą myśl już się cieszy.
Patrycja. Niedopytalska u nas się dzieciaki na Andrzejki nie przebierają. Dopiero w styczniu jest bal przebierańców to wtedy tak. I nic nawet nie wspomniane, czy coś będą przygotowywać czy nie. Czy mają się jakoś ładniej ubrać. Nic
U nas ogólnie jest tak, że przedszkole jest przy szkole podstawowej. Andrzejki odbywały się na sali gimnastycznej i tak że przedszkole i zerowka od 14 stej a później co dwie godzinki dochodziły starsze dzieciaki.
U nas Andrzejki jutro, a synek zaś w domu... Prawie 1,5 tygodnia siedział w domu, bo miał zapalenie ucha. Poszedł w sumie w poniedziałek i środę, bo we wtorek odbierałam go wcześniej i co? I dzisiaj z przedszkola dzwonili, że mały załapał jelitówkę... Wiedzieli, że od rana panuje to mogli poinformować ech
Ohh tylko współczuć Magiczny pazur, tym bardziej że w domu maleństwo....Tak to z tymi przedszkolami jest....
U nas Patrycja też były w czwartek Andrzejki i dzieci miały się za coś przebrać;) ja dowiedziałam się dwa dni przed i na gwałt szukałam stroju...
Magicznypazur współczuję a wiem o czym mówisz bo my ostatnio więcej siedzimy w domu niż w przedszkolu...
Ewcia to ja wiedziałam troszkę dłużej więc mały miał czas się zastanowić na strojem ;)
Dzięki dziewczyny, już synkowi jest znacznie lepiej i nie była to groźna jelitówka. Jutro jeszcze do przedszkola nie pójdzie. Ale we wtorek myślę, że już go poślę.
My też znów chorzy katar i okropny kaszel. Jutro w domu i do lekarza
JustaMama witaj w klubie my od wtorku w domu z antybiotykiem :/ najgorsze to że małą też złapał katar i kaszel :(
Dziewczyny wasz dzieci chodzą do państwowych czy prywatnych? Jakie koszta ?
Mamakisi mój synek chodzi do państwowego przedszkola. Płacę tylko za obiady i stawka zywieniowa dzienna u nas wynosi 5.5 zł każda dodatkowa godz to koszt 1 zł ale mój zostaje tylko podstawowe 5 godz.
Mój do prywatnego ale czesne finansuje miasto wiec płace jedynie za wyżywienie ale u nas stawka 13,50
JustaMama to jest stawka zywieniowa dzienna?