Przeciekające pampki

Co robię nie tak? Córka podczas kp w pozycji na leżąco przesikuje pampka co noc. To jest denerwujące, wydaje się że rozmiar dobry, pampek dobrze zapiety a tu cały mokry bok. Załamka

Może spróbuj pampersy innej firmy albo zakładaj na noc rozmier większe?
Mój syn też mi np Dade 4 przesikał w nocy i na noc zakładałam mu albo Dade 4+ albo Pampers i było po problemie:)

MAM może spróbuj zakładać inny rozmiar pieluszek na noc. Może te które używasz są za mało chłonne? Ja jak Młody był mniejszy to pampers na noc wystarczał - używałam na noc premium care. Inne firmy musiałam zmieniać w ciągu nocy bo nie dawały rady.

Też bym spróbowała założyć rozmiar większe na noc,lub innej firmy.

Tak jak pisze Aleks spróbuj innych pieluch. u nas na początku sprawdzała się dada i pamper ale jak synek podrósł to dada już odpada też przesikuje i na noc zakładamy pampersa. w ciągu dnia może być a w nocy niestety nie.

Zaskakujące jest to że pampek wcale nie jest pełny. Spróbuję zamiast zielonych pampersa to białych pampersa wydają się większe chociaż to ten sam rozmiar no bo dwumiesieczna niunia i pampki trójki :-/

MAM premium Care są większe niż zielone więc spokojnie spróbuj założyć Martynce białego Pampersa.

Dostała wielką paczkę białych pampersa na imieninki. Babcia zwariowała imieninki dwumiesiecznej dziewczynki hehe ale z pampków się cieszę

To załóż dzisiaj na noc i zobaczysz czy Martynka dalej będzie przesiusiana.

MAM mi tak się robiło w pieluszkach Happy. Okazało się, że jakaś gorsza partia była, bo niedawno spróbowałam od koleżanki i było ok, ona użyła moje i też wypływa boczkiem. Te gumki na falbance słabo trzymają, może Tobie też trafiła się jakaś felerna paczka.

A wiesz że zauważyłam właśnie te falbanki że jakieś kiepskie, no nie wiem, założyłam te białe i lepiej było noc sucha ale czy tak stale będzie zobaczymy

MAM to pewnie też trafiłaś na taką felerną partię pieluszek. Założyłaś inne i pieluszka nie przeciekła.

MAM w takim razie na pewno to niestety felerna partia. :frowning:

Chorera :wink: na szczęście już tylko kilka zostało he he jak zakładam te białe to jest ok

raczej bym sadziła ze rozmiar trzeba zmniejszyc, za luźne nie sa dopasowane dobrze i moga puszczac bokami

MAM a ja mialam inny prolem z pieluchami ale Happy, Juz w szpitalu po urodzeniu zauwazylam przy zmienia pieluszki, ze na skorze sa takie male przezroczste kuleczki… juz sie balam ze to moze cos z moczem albo co, okazalo sie ze jak pampers zostal zmoczony to cos zaczelo sie wydostawac w formie tych kuleczek. Troche zaluje ze nie napisalam do producenta, moze wycofali by ta partie bo to ponoc mega szkodliwe

My tak mieliśmy gdy zużywaliśmy wygraną paczkę pieluszek Dada, tyle że przesiąkała kupa… straszne to było wszystko przez te falbanki :confused: Na szczęście była tylko jedna, po niej szybko przerzuciliśmy się na białe Papmki, dla mnie najlepsze mało kiedy przesiąkały, a jeśli juz to po nocy, gdy pieluszka była mega spompowana i po prostu nie ogarnęła już większej ilości siuśków :wink:
A może te Dady u Was były zbyt szerokie? to też mogło spowodować wyciek, bo zbyt mało przylegały do pachwinek, widzę że donnavito już napisała to samo :slight_smile:
Obecnie jest promocja na zwykłe białe w Tesco 40,99zł/op :slight_smile: w Walentynkowej promocji :stuck_out_tongue: więc jeśli służą Wam lepiej, to przerzućcie się na nie przynajmniej w nocy, gdy tak często się nie zmienia, żeby Martynka mogła spokojnie spać :slight_smile:
Choć zauważyłam, że te w nowych opakowaniach są ciut mniejsze, zwłaszcza w obwodzie przez krótsze rzepki niż te które były w sprzedaży jeszcze w zeszłym roku. Do zielonych nie mam porównania bo nie używaliśmy :slight_smile:

Natka na prawdę szkoda, że nie napisałaś do nich :confused: W takich sytuacjach ja zawsze piszę do producenta, często dostaję pismo z wyjaśnieniem/przeprosinami oraz niekiedy jakiś upominek który rekompensuje wydane pieniążki na felerny produkt, dlatego dziewczyny w takich przypadkach na prawdę piszcie bezpośrednio do producenta, bo czasami na prawdę warto :wink:

No ja wlasnie wtedy nawet o tym nie pomyslalam, bo nie wiedzialam co to jest no i polozna tez powiedziala ze nie wie, ze moze pielucha zbyt mokra itd. Tu gdzies przeczytalam wlasnie ze coś sie “wydostawało” z pieluch i ze to dosc niebezpieczne. Teraz gdyby sytuacja sie powtorzyla to na pwno bym ich poinformowala

Właśnie się zdecydowałam że od teraz pampki białe będziemy kupować

Agn to dobrze, że piszecie, bo ja też nigdy nie zgłaszam do producenta żadnych skaz na produktach.