To najgorsza pora, bo wtedy najwięcej pieniędzy z konta znika ![]()
Haha skąd ja to znam ![]()
![]()
![]()
Wczoraj na żywo widział smoczki z kapibarą. Słodziutkie są
Kinia nocne karmienia to masakra
zamowienia online lecą jak szalone
mam wrazenie , ze wiekszosc mam tak ma ![]()
Ja podczas nocnego karmienia na początku oglądałam seriale. Synek godzinę jadł, później coś koło 40 min, więc idealnie na nocne karmienie. Zbankrutowałabym robiąc zakupy ![]()
Teraz już go wszystko rozprasza podczas jedzenia więc szybciutko je w ciszy i półmroku i odkładam dalej spać
Ja też najwięcej kupowałam w nocy jak karmiłam i potem rano mąż do mnie coś znowu zamówiła ![]()
@Sylwiaa twraz też maluje szybko bo nocne karmienie trwa z 10 min i też musi mieć spokój bo go wszystko rozprasza
Mamafeel najlepsza butelka, jaką miało moje dziecko ![]()
![]()
Ja to jak spac nie moge to trzaskam seriale . Od poczatku mala uczylam spania w kazdych warunkach , wiec przy zasypianiu zawszę gra telewizor , czasem mu rozmawiamy , chodzi odkrzacz . I teraz ciagle , nawet jak nie mam ocjoty noc ogladac to zawsze ten telewizor brzedzy zeby sie nie odzwyczaila , bo moj bratanek na przyklad przy kazdym dzwieku sie wybudza i nie zasnie nawet jak ktos za drzwiami rozmawia .
Ale to też kwestia dziecka. Moj ładnie spał przy szumach z zewnątrz a potem mu się odmieniło. Telewizora nie włączaliśmy na początku bo to dla dziecka nie jest za dobre i nie chciałam go przebodzcowywac. Też chciałam żeby spał przy normalnych czynnościach w domu ale nie zasypiał a byk już zmęczony
Ja najczęściej przeglądam Vinted i szukam nowych wiosennych ciuszków dla małej ![]()
Mnie vinted jakoś nigdy nie przekonywał a teraz po tym co napisałyście o tych oszustach to w ogóle mnie zniechęcił
Jejku, jaki głodomorek ![]()
My na początku chcieliśmy, żeby w domu panował normalny gwar kiedy synek śpi i faktycznie kiedy był noworodkiem to się udawało… Ale później zaczął się kryzys z drzemkami i jak już się udało, że spał to byliśmy cicho, żebyśmy i my i on chwilę odpoczęli. I w sumie tak już zostało, że raczej się cicho zachowujemy jak śpi.
U mnie na początku też koszyki się tylko zapełniały ![]()
teraz już po prostu zasypiam ze szkrabem na półsiedząco ![]()
![]()
![]()
No to u mnie właśnie podobnie było. Można niby planować ale dziecko wszystko weryfikuje
To tak jak ja miałam. A ile ma bąbelek?
8 miesięcy skończył ![]()
![]()
To e podobnym wieku prawie, mój 10 skończył
Taaa glodomorek, po niecałym tygodniu już przekroczył masę urodzeniowa i przybierał ponad normę
no ale później trochę posypało nam się KP i z butelki juz pił krócej
@JoannaMP to u nas to samo- tv gra, normalnie mówmy jak synek spi, chociaż jak jest trochę przeciągnięty i nie może usnąć ze zmęczenia to wtedy staram się żeby było mega cicho bo inaczej nie uśnie, ale nie dziwi mnie to, mam to samo, jak jestem zmęczona to w hałasie też nie usnę. Ja synek śpi to normalnie rozmawiamy, robię kawę w ekspresie, tv gra, nawet szczekające psy go nie obudzą. Jak znajomi ostatnio przyszli do nas to się dziwili że synek śpi i rozmowa mu nie przeszkadza. A jak ksiądz był po kolędzie to nawet się nie zorientował że dziecko jest obok w łóżeczku (głośno kolędowali, psy szczekały, a synek twardo spał)
Po powrocie do domu przyszla do nas polozna i bylo mi tak wstyd , bo moje psiaki obszczekaly ja od gory do dolu . Mowie do niej , ze malej to na szczescie nje przeszkadza i jest przyzwyczajona a ona do mnie “kochana , mala to juz w brzuchu przyzwyczaila” no i fakt
jakos do mnie to wtedy nie docieralo . I teraz tez one swoje a mała spi w najlepsze . Z tym przeciagnieciem to u mnie w sumie tez tak jest , ze jak juz za dlugo to wtedy faktycznie do samego usniecia musi byc troche ciszej i spokojniej . Ostatnio w ogole zaczelam dawac malej pluszaka i szybciej mi odplywa i pozniej spi z tym misiem ![]()