Jak wiadomo w ciąży każda mama ma robione badanie moczu, często wychodzi ,że ma w moczu podwyższone leukocyty ,bakterie, białka ,szczawiany lub inne . Wszystko to wiąże się z problemami z nerkami, pechęrzem
Jak sobie z tym radzić to moje sposoby:
jeść żurawinę jeśli ktoś nie lubi można brać tabletki z żurawiną lub pić sok żurawinowy
nosić ciepłą bieliznę ,nie za ciasną
brałam,także Urosept ( tabletki ziołowe na pęcherz)
piłam wit C rozpuszczoną w wodzie
-jadłam dużo owoców zawierających witaminę C
Jeśli ktoś w badaniu moczu miał szczawiany to nie powinien pić kakao ,kawy ,herbaty gdyż to zwiększa ilość szczawianów.
A wy jakie macie swoje sposoby?Miałyście taki problem?
w sumie mi się nie przytrafiło, jednak dobrze wiem i nie raz słyszałam, że jest to uciążliwy problem. W sumie piłam witaminę C zapobiegawczo, wiec może to w jakimś stopniu mnie chroniło
Przed zajściem w ciążę miałam piasek w nerkach,parę razy złapała mnie kolka nerkowa i wylądowałam na pogotowiu.Strasznie się bałam żeby w ciąży nie przytrafił mi się ten ból.To straszny ból.Na szczęście ominęło mnie.
z nerkami nie, ale od początku ciązy z pęcherzem. Dostałam leki ziołowe na bazie żurawiny. Raz niestety był antybiotyk. Żurawinę równiez mozna jeśc suszoną ale trzeba robić to systematycznie, ja niestety nie lubię i wybrałam tabletki. Nieszkodliwe dla płodu a doskonałe na pęcherz
ja tez mialam troche problem z nerkami, tym bardziej ze jak bylam mala to chorowalam, a mocz hmm w wiekszosci wyniki byly kiepskie ale zurawit bralam i przechodzilo
ci pomogło aanuzia1987 ? jak długo je brałaś ? jak mówisz ,że pomagają to wypróbuje moze mi cos tez da… najgorsze jest to ,że lekarze mnie karmili jak bylam mlodsza tabletkami nazywaly sie dipchermat cos kolo tego nie dosc ze byly drogie to mi bylo po nich bardzo nie dobrze doprowadzily mnie do tego stanu ze wylontowalam w szpitalu w gliwicach mialam niewydolnosc nierek …;( bolalo bardzo ale tam byla ordyantorka szpitala nerfologiem i wyciagla mnie z tego fakt dlugie lata jezdzilam do niej 1 albo 2 razy w niechu na badania tarz mam wodonercze …i jedna niere mniejsza druga wieksza
taki problem to nic ja jak bylam mlodsza to przez ta chorobe zdazylo sie ze zmoczylam sie w nocy …masakra jak gdzies sie bylo u rodziny czy na koloniach wstyd i wogóle ale nie ialam na to wplywu po prostu nie czulam na szczescie wyroslam z tego i z czasem tez na to podzialaly tabletki
Na problemy z nerkami dobra jest woda Jana.Podobno bardzo dobra jest herbata z dzikiej róży.
a na infekcję pęcherza polecają roślinę Popłoch Pospolity.Można zrobić z niej napar:łyżeczkę suszonych liści rośliny zalać szklanką wrzącej wody i parzyć pod przykryciem ok 20 min,przecedzić i gotowe.Pić tak z pół szklanki w razie problemów z pęcherzem.
straszny ból! Myślałam, że tak już w ciąży jest a tu okazało się, że mam zapalenie dróg moczowych. Najpierw brałam przez 5 dni Zinnat 500 a teraz piję wit. C i jest ok.
Ja mogę polecić żurawinę.
Moje wyniki są zawsze nie w normie ze względu na powracające infekcje dróg moczowych, ostatnio brałam trimesan i jak na razie mam spokój
Nie miałam większych problemów z pęcherzem ,ale profilaktycznie czasem jadłam suszona żurawinę Piję też dużo wody niegazowanej. Raz też łykałam Prenatal UroCare przy pojedyńczych bakteriach ,które wyszły w badaniu. Ogólnie na szczęście żadnych większych problemów. W każdym bądź razie polecam jedzenie profilaktycznie suszonej żurawiny.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.