Problemy z niekapkami

SamantKa mylisz sie kubek treningowy jet pomiedzy butelką a niekapkiem.

Tylko, że ja to piszę z praktyki a nie z katalogu i dobrze radzę… W kubku treningowym dziecko nie może “dawkować” sobie płynów, bo z niego po prostu leci…

Na stronie 17 masz wyraźnie napisane “to pierwszy krok w nauce samodzielnego picia”, bo na prawdę jeżeli podasz to takiemu 6 miesięcznemu dziecku to po pierwsze może się zakrztusić a po drugie wszędzie będziesz miała jego zawartość.
Kassi ma 11 miesięcy a i tak kubeczek treningowy uważam, że jeszcze nie jest dla niego - kiedy będzie potrafił sam pić może mu go podsunę, aby nauczyć tego, że zawartości nie można wylewać.

No czytałam o tym kubeczku i to jest z takim smoczkiem i mam butelkę mała z lovi to dokupię smoczek i zobaczymy tak czy siak treningowy i niekapek są 6+ więc zobaczymy z tym treningowym

a czy któraś z was miała butelkę wielofunkcyjną ? Sprawdza się ?

Ja nie miałam, ale wiem, że jakieś dziewczyny o tych butelkach pisały i mówiły, że są fajne. Może zajrzą do tego wątku i ci odpiszą.

Czytałam opinię fajna ale odpuszczę sobie wydatki kolejne ale fajna sprawa

moi znajomi uzywali silikonowej Lovi i są zadowoleni, łatwo się myje, może służyć jako butelka do mleka, miarka lub pojemnik na cieple posiłki, łatwo się przechowuje i transportuje bez obawy o zgniecenie czy pęknięcie, trzeba jedynie ostrożnie i z umiarem naciskac, bo pokarm może nie lecieć wogóle bądź rozpryskiwać …

Kochane ciocie Lovi kupiłam nie kapek i ustnik treningowy do butelki i spróbowałam lepiej jej podchodzi nie kapek bo sama sobie ciągnie dawkę natomiast ustniku jest przepływ szybki i sobie nie radzi . Jakoś powoli daje sobie rade :slight_smile: Ale dumna jestem :smiley:

E.Nowak super a mój dalej nie umie pić z niekapka.

No ale i tak ciężka droga przed nami

Ewa a jiekapek, faktycznie jest niekapek czy tylko “niekapek” ?

Ewa ale córcia przynajmniej chce z niego pociągnąć, a mój to tylko gryzie ustnik i nic nie mogę wskórać.

Gryzie go także ale raz na jakiś czas pociągnie ale to dopiero początek i mam nadzieję że się nauczy pokazuję jej sama i jak zobaczy że ja tak robię to ciągnie picie no i nim strasznie rzuca :slight_smile:

To fajnie, że Wam to jakoś idzie pewnie z dnia na dzień będzie coraz lepiej.

BEata a zalezy Ci koniecznie na niekapku? Moze naucz juz pic z kubeczka doidy np.

Aniami nie zależy mi koniecznie na niekapku. Chciałabym oduczyć małego picia z butelki.

Aniami, a próbowałaś tego kubka doidy? Jest faktycznie jakaś różnica w użytkowaniu tego kubka od zwykłego? Bo w sumie jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić. Synek jak widzi, że my pijemy coś z kubka, to oczywiście też chce i jak mu podtrzymuje kubek to się trochę napije, ale jak próbuje sam, to oczywiście cały płyn jest na nim ;). Myślisz, że z tym doidy byłoby lepiej?

Aniami kubek doidy może jest fajny ale tylko do domu. Ja chciałam, żeby nauczył się pić z dzióbka lub słomki bo wtedy wygodniej jest mi to zabrać jak gdzieś jedziemy.

My wczoraj kupilismy niekapek z LOVI. Na razie młody jedyne, co robi to ściska ustnik dziąsłami ;). Ewa a Ty wyciągnęłaś całkiem tę membrankę, że Twoja córcia z niego pije?