Problemy z laktacja

zgadzam się z JustynaSz i anuleczka123 - nawet śladowe ilości alkoholu mogą być niebezpieczne dla dziecka. I co to za dziwny sposób na poprawę laktacji??jest tyle środków na laktację w aptekach ze słodem, herbatek laktacyjnych i innych cudów, którymi na serio można poprawić sobie laktację i nie trzeba sięgać po piwa:/

Dziewczyny, ale nie ma co popadać w paranoję, naprawdę. Śladowe ilości alkoholu w piwie bezalkoholowym? Serio? Jeśli dana mama ma ochotę napić się takiego Lecha Free, czy innej zerówki, to ja naprawdę nie widzę naukowych przeciwwskazań do tego, szczególnie, że NIE zawierają alkoholu. Śladowe ilości, czyli ile według Ciebie JustynaSz123;) ? :) Jak wspomniałam, przeciętnie człowiek potrzebuje średnio jednej godziny aby wyeliminować 10 g czystego alkoholu, to na pozbycie się promili z jednego piwa należy liczyć około 3 godzin. Więc nie przesadzajmy, ze mama karmiąca przez np. rok, czy półtorej roku karmienia nie może napić się Lecha Free ;-)

Piwa bezalkoholowe mogą zawierać do 0.5% alkoholu. Ale zaskoczę was czymś innym co wyczytałam niedawno "do 0,5% alkoholu może zawierać też wiele innych produktów spożywczych dalekich od piwa, np. kefir, kiszona kapusta, dojrzałe banany, a nawet niektóre rodzaje chleba."

A karmi jest piwem które może zawierać do 0.5% alkoholu 

aneczkaa006  to dalej nic nie zmienia, że piwo bezalkoholowe może zawierać 0,5% alkoholu; to dalej są minimalne, śladowe ilości. I co jest ważne, może zawierać, ale NIE MUSI. I na logikę, co to zmienia ? Co się stanie, gdy kobieta karmiąca wypije piwo bezalkoholowe lub takie 0,5% ? Nic ;-) Nie dajmy się zwariować :)

Magicznypazur no właśnie nie dajmy się zwariować. To czemu twierdzisz że Karmi to zło i kobieta w karmiąca nie może wypic? Skoro Karmi to piwo bezalkoholowe mogące zawierać do 0.5% alkoholu? Może ale nie musi jak to napisałaś. Mam Karmi w domu więc widziałam co pisze na etykiecie. 

aneczkaa006 dlaczego wmawiasz mi coś, czego nie napisałam?! Czytałaś moje wcześniejsze wypowiedzi? Bo mam ostatnio wrażenie, że piszesz coś, byleby napisać, a nie czytasz postów ze zrozumieniem... I to nie tylko moich.

Wskaż mi proszę, gdzie ja napisałam, że  "Karmi to zło i kobieta w karmiąca nie może wypić? " Wręcz przeciwnie, uznałam w swojej wypowiedzi, że piwo bezalkoholowe (w tym MOGĄCE zawierać do 0,5 % alkoholu) to NIE jest nic strasznego. Podkreślę Ci jeszcze raz, że skoro człowiek potrzebuje około 3 godzin na pozbycie się promili z organizmu po jednym dużym piwie 5%, czy 6%, to zastanów się, czy takie Karmi, Lech Free, Warka Radler Zero, czy jeszcze inne tego typu piwa mogą zaszkodzić kobiecie lub dziecku. Ja uważam, że NIE. 

Dziewczyny ja wychodzę z założenia że jak mama chce to niech się napije ale odczeka aby to z obiegu krwi wyoarowalo bo karmi ma alkohol do 0.5 proc orientacyjnie ale ma nawet jest tam żeby nie prowadzić po alkoholu znaczek wsiąść od razu po wypiciu karmi do auta i jechać bym nie pojechała bo coś tam znajdzie się w tej krwi i w wydechu  aale i czekać tak i ja jeśli już bym piła to odczekalsbym trochę by dziecko nie dostało alkoholu ani trochę po prostu 

Aisa94 no właśnie  ja też wychodzę z takiego założenia, że mama karmiąca może się napić takiego typu piwa i nie będzie to tragedią narodową. I tak jak mówisz, wiadomym jest, że trochę czasu trzeba odczekać dla bezpieczeństwa i własnego spokoju :) Ale nie muszą to być 3 godziny, jak w przypadku zwykłego, normalnego piwa. Oczywiście jak przerwa będzie dłuższa to dobrze, ale jak dziecko będzie głodne po np. 2 godzinach, to wszystko już zdąży wyparować, więc też nie trzeba mieć obaw :) . Dlatego we swoich wcześniejszych wypowiedziach pisałam, że się nic nie stanie ani maluchowi, ani mamie. 

A i przecież żadna mądra mama nie nakarmiłaby maluszka od razu po napiciu się takiego piwa, czy wsiadła za kierownicę.

Magiczny pazur mówiąc że karmi lepiej nie miałam na myśli właśnie picie i karmienie zaraz po znam kilka takich mam które o zgrozo tak robiły bo przecież alkoholu nie ma.... tyle że jest do 0.5 proc ale jest może to nie będzie 3 h jak piszesz żeby wyparował alkohol jak w przypadku zwykłego piwa ale już powiedzmy 20 min przybliżając może mniej ale jednak trzeba odczekać . A znam mamy które jedni za drugim pily i zaraz karmily  aalbo w czasie picia  kkarmily dodatkowo znam co najmniej jedną co prowadziła i piła karmi bo przecież bezalkoholowe.... więc coz dlatego zaznaczyłam  zże trzeba odczekać jeśli już i że auta prowadzić też po tym nie powinno się 

Aisa94 tak, tak, ja wiem, że nie miałaś na myśli :) Ale ja już dopisałam, żeby któraś mama przypadkiem źle nas nie zinterpretowała :) To powiem Ci, że ja nie znam ani jednej takiej kobiety, która piła i za chwilę karmiła swoje dziecko, czy jechała samochodem. Dla mnie to skrajna głupota i nieodpowiedzialność... 

Magiczny pazur coz dla mnie też ale cóż i nie przemówisz bo przecież pisze bezalkoholowe.... Tyle że u nas prawo dopuszcza napis bezalkoholowe w przypadku gdy piwo ma do 0.5 proc alkoholu.

Ja pije jeśli już np 0.0 są takie że nie mają alkoholu wg np somersby 0.0 pear albo Okocim radler 0.0 czy też Warka radler 0.0 są też inne np bavaria  0.0 proc Lech free 0.0 ( są dwa rodzaje) jest Łomża 0.0 żywiec 0.0 Heineken i wiele innych mogłabym wymieniać tetaz popularne są takie piwa co alkoholu nie mają całkowicie w Lidlu jest nawet dział gdzie piwa mają 0.0 proc A karmi leży na piwach z alkoholem ;) 

właśnie o to chodzi - rozsądek:)znam mamy, które odciągają pokarm przed wypiciem piwa, ale też znam te, które wierzą, że to nie ma wpływu na dziecko i traktują to jako sposób na laktację......na szczęście powoli zmieniają się te przekonania i mama woli sięgnąć po saszetkę na laktację, niż wypić szklankę piwa tuż przed karmieniem.

Ja tez uważam że jak ktoś lubi i potrafi się opamietać to wypicie Karmi nie jest złem... przecież to jest chwila moment jak to z organizmu znika, oczywiście jak ktoś jest alkoholikiem to nie może nawet takiego piwa powąchać... ale raz na jakiś czas szklaneczka nie doprowadzi do trwałych uszkodzeń neurologicznych dziecka- bez przesady! Kiedyś kobiety piły o wiele wiecej czy to w ciąży czy to w trakcie karmienia i nic się nie działo - teraz ze skrajności w skrajność. Wiadomo że ze wszystkim trzeba znać umiar! Nie wolno pić nadmiernie i nie wolno pić mocnych trunków, ale taka ilość to przez skórę przechodzi od niektórych perfum... wychodzi na to że i z tego trzeba by było zrezygnować... normalnie z takiej mamy która napije się Karmi robi się potwora...