Problemy intymne

Dziewczyny, potrzebuję Waszej rady…

Nie wiem już, co robić – od dłuższego czasu zmagam się z nawracającymi infekcjami intymnymi. Co chwilę coś – pieczenie, swędzenie, zapach… Ciągle globulki, kuracje, chwilowa poprawa i znowu to samo. Czuję się tym już naprawdę zmęczona, wpływa to i na moje samopoczucie, i na relację z partnerem.

Byłam u ginekologa kilka razy, robiłam posiewy, dostawałam leki – i nic nie działa na dłużej.

Może któraś z Was miała podobny problem i udało się Wam znaleźć przyczynę albo skuteczne rozwiązanie?

Będę wdzięczna za każdą wskazówkę, bo już powoli tracę nadzieję…

Może to kwestia hormonów

A jaką bieliznę nosziz ? Od kiedy noszę bawełniana najzwyklejszą problem przeszedł i stosuję laktacyd on najbardziej mi pomaga

Oprócz takiej codziennej higieny może spróbuj po skorzystaniu z toalety się podmywać? Albo używać nawilżanych chusteczek wodnych, żeby okolica odbytu była jak najczystsza, żeby bakterie się nie przemieszczały.
Zwróć też uwagę na bieliznę, żeby była bawełniana, przewiewna, a nie z syntetycznych materiałów. I w takiej sytuacji całkowicie odrzuciłabym stringi (oczywiście jeśli nosisz), bo to idealny sposób na przeniesienie się bakterii.

1 polubienie

Używam płyn do higieny , bieliznę też bawełniana a problem dalej nie znika…

Stringów nie noszę bo po nich zauważyłam już dawno że jest gorzej więc je już dawno odrzuciłam

Nosisz może wkladki higieniczne? Jesli tak, to tez one mogą być problemem

No i też banalnie prosta kwestia, jak się podcierasz? Jesli robisz to w złym kierunku, to bakterie kałowe mogą dostawać się do pochwy i powodować infekcje

Nie noszę bo też o tym słyszałam

Właśnie wszystko tak robie

partner czasem też powinien się przebadać, nawet jeśli nie ma objawów.
unikaj płynów do higieny intymnej z SLS-ami, a nawet zmień żel pod prysznic.

3 polubienia

Tez kiedyś miałam taki okres, stale cos bylo. Ja mialam to chyba po prostu nie doleczone i stale nawracalo. Minelo mi po kuracji gynazolem i miesiecznym braniem probiotykow dopochwowych

1 polubienie

Też miałam ciągle infekcję , zmieniłam bieliznę na bawełnianą do chodzenia na codzień i nie pamiętam kiedy ostatnio miałam
Plus podpaski z naturella były okropne tak mnie wszystko swędziało jak ich używałam że dramat

1 polubienie

Ciągle nawracające infekcje moga mieć przyczynę glebiej…
Gin kiedy ostanio robił Ci DOKŁADNE usg ? Nie masz torbieli , nie musisz pod stałą opieką, obserwacją?
Moze ocena mikroskopowa mikrobioty pochwy pomoże?
Stosuj też probiotyki, one pomogą.

2 polubienia

Po skończonej kuracji zastosuj sobie probiotyk dopochwowy, żeby odbudować ilość dobrych bakterii. Bo często lekarze zapominają o tym wspomnieć że właśnie po tego typu leczeniu ten probiotyk jest potrzebny.

1 polubienie

Nie mam właśnie torbieli… a Jakie probiotyki są najlepsze ?

A teraz jeszcze jedna rzecz przyszła mi do głowy. Jest taki preparat jak Uro-Vaxom. To coś w stylu szczepionki przeciwko E. Coli w przypadku nawracających zakażeń układu moczowego. Może w Twoim przypadku, jeśli infekcje są wywoływane przez tą bakterię by się to sprawdziło? Spytaj swojego ginekologa na wizycie czy coś takiego mogłoby pomóc

probiotyk Provag Ci polecę ,do podmywania sie również , sama używam w ciepłe dni i widzę zdecydowaną poprawę.

Też polecę Ci ziołowe tabletki o nazwie Canephron

W sam raz na stany zapalne, te ziołowe tabletki pomagają gdy mamy bakterię.

2 polubienia

Dokładnie, po antybiotyku miejsca intymne tez sa wyjałowione i trzeba pomoc .

O tej szczepionce nie słyszałam