Problem z zajściem w 2 ciążę - śluz

oj psychika dużo daje to prawda. 

ANiska mnie też jajniki bolą przy owulacji, ale dopiero tak mam od pierwszego porodu. Wcześniej nigdy tak nie miałam i zawsze to była loteria bo cykle nieregularne 

Kalendarzyk super sprawa tez mam ale denerwuja mnie reklamy ;( jakie stosujecie ja uzywalam ovuviev ale teraz mnie denerwuje dlugo sie laduje i te reklamy;(

Mazia u mnie od wielu lat tak mam nie wiem nawet kiedy sie to zaczelo czasami baddziej owulacja jest bolaca niz sama miesiaczka ;) 

A gdyby połączyć kalendarzyk z robieniem testów owulacyjnych tych paskowych ? Może to by pomogło.  Nie zazdroszczę i domyślam się że jesteś podirytowana ... z tym śluzem to umnie podobnie było ja w ten sposób mie umiałam określić dni płodnych.  Polecam jeszcze jeden myk. Ja w trakcie owu poszlam do ginekologa i on mi powiedział że mam płodne i nawet z którego jajnika wiec możesz spróbować tez tak :) - mi lekarz powiedział że mogę działać i w tym cyklu zaszłam w ciąże:)

Myślę że jakby łączyc kalendarzyk z testami owulacyjnymi to będzie dokładniejszy pomiar mimo wszystko :) z clesar blue są takie specjalne monitory cyklu ale nie mam pojęcia czy są one dostępne w Polsce 

Aniska ja mam flo

Ja mam aplikację mój kalendarzyk i prowadzę go od zawsze, na podstawie średniej wylicza mi długość cyklu i długość okresu. I powiem Wam,  że jak mam dni płodne to ten śluz jest właśnie taki jak białko jajka kurzego. Także ja polecam, u mnie się sprawdza i udało nam się za pierwszym razem zajść w pierwszą ciążę. Zobaczymy jak będzie, gdy będziemy się starać o drugie dziecko. 

Ale przy prowadzeniu takiego kalendarzyka, testy owulacyjne mogą nam potwierdzić czy akurat mamy owulację w tych dniach kiedy pokazuje nam kalendarzyk. Ale warto właśnie wprowdziać kilka tych dat okresów jak się gdzieś zapisywało te dane, aby aplikacja sama sobie wyliczyła średnią. 

a ten flo nie jest płatny?  sciagnełam aplikacje i póki co jestem na darmowym próbnym ;) podobne do tego co miałam ale własnie aby reklam nie było;)

mnie reklamy też wkurzają, ale ważne, że działa choć ja w niego nie wierzę bo ta średnia to jest w moim przypadku loteria jak mam nieregularne cykle 

U mnie mój kalendarzyk się sprawdza z miesiączka 

Aniska wersja premium jest płatna. Ja mam wersję podstawową, w sumie nie trzeba mi więcej. I żadne reklamy mi się nie pojawiają...

Ja mam aplikacje flo wersję darmowa można dokupić ten płatna która ma więcej udogodnień ale mi wystarcza póki co ta fajna jest analiza temperatury ciała , stanu zdrowia :) 

Mazia u mnie jest jak w zegarku;) to taki kalendarzyk mi sie przydaje zawsze pod ręką;) kiedyś pamietałam, teraz przyznam ze zapominam kiedy była miesiaczka i zerkam w zapiski;) chyba za dużo na głowie

Ja też mam flo i bardzo fajnie mi się sprawdziła przy staraniach o ciążę i w ogóle dobrze się sprawdza, bo mi okres przewiduje co do dnia. Też mam tę darmową wersję i mi wystarczy.

No to juz nawet nie chodzi o te fazy kiedy plodne nie plodne ;) bo to wiem ;) ale wlasnie problem kiedy okres bedzie nie chce mi sie liczyc;) a tam juz jest na gotowo;)

U mnie też nie zawsze cykle yly regularne ale jeśli się śledziło to przez kilka miesięcy to rzeczywiście potem aplikacja już potrafiła przewidzieć kiedy powinny być dni płodne czy okres 

Fakt ona cos tam wskazuje ja sobie liczylam zawsze te 14 przed okresem ;) ale u mnie akurat na owulacje to jajniki zawsze sygnalizowaly ktore to dni;) taka przypominajka od organizmu;D

U mnie cykle nieregularne, obserwacja miesięcy nic nie dawała, a właśnie najlepiej sprawdzała się moja samokontrola, bo już raczej czułam. Nigdy pewna nie byłam, ale podejrzenia miałam.

u mnie powtarzalność jest też, więc jak najbardziej się sprawdzał ten kalendarzyk. 

Też mam flo wersję podstawową i jest darmowa. Mi się sprawdziła przy ciążach. Wpisywałam temperaturę i mi pokazywało kiedy jest szacowana owulacja. A cykle mialam nieregularne i długie, więc początkowo tam mi apka trochę szalała ale po skracaniu lekami się to w miarę wyrównało i dobrze pokazywała. Trzeba też sobie w ustawieniach pozmieniać, tam też się chyba długość cyklu podawało.

A teraz nie wiem jak będzie bo na razie okresu nie dostałam a po pierwszej ciąży miałam tylko 2 cykle, tzn w tym drugim już zaszłam w ciążę. Pierwszy był równe 30 dni to też nie wiem czy teraz takie będą czy to był przypadek.

Mój kalendarzyk u mnie się swietnie sprawdza