Problem z wilgotnością pochwy

Hejka kochane, jestem przed okresem i zauważyłam, ze pochwa juz nie jest tak bardzo wilgotna jak w połowie np cyklu. Jak sobie z tym radzicie? Czy to cos niepokojącego?

Może to kwestia zaburzeń hormonalnych? Jakby nie było wilgotność też w dużej mierze zależy od hormonów.
Jeżeli coś Cię niepokoi warto skonsultować to z lekarzem :slight_smile:

1 polubienie

Na wizycie po połogu ginekolog polecał mi żel feminium i dopochwowo na noc NeoVaginal. Ale nie używałam bo nie miałam jeszcze takiej potrzeby. Na wizycie ginekolog wspominał że problemy z suchością mogą wystąpić po porodzie przez zmiany hormonalne. Najlepiej skonsultuj się z lekarzem

Nie jest to nic niepokojacego, wszystko zalezy od cyklu i hormonow. Jesli Ci to przeszkadza np przy wspolzyciu to skonsultuj to z lekarzem prowadzacym.

1 polubienie

Raczej nie jest to niepokojące. Wilgotność, wydzielina, wszystko zależy od cyklu i hormonów.
Jesli przeszkadza to przy stosunku, to użyłabym jakichś dobrych lubrykantów

1 polubienie

W drugiej połowie cyklu (po owulacji) spada poziom estrogenów a rośnie progesteron i to może właśnie powodować suchość czy dyskomfort. To jest normalne. Ale jeśli coś cię niepokoi to najlepiej pogadać z ginekologiem to może doradzi coś.

2 polubienia

Jak już dziewczyny napisały wyżej to wszystko zależy od hormonów i cyklu. W ciągu całego cyklu wilgotność jest różna. Najlepiej skonsultować to z ginekologiem jak coś się martwi.

bym udała się do ginekologa na twoim miejscu, a jak kolejki długie to bym użyła lubrykantu nawilżającego.

Tak dokładnie też tak uważam :wink: jeśli coś niepokoi najlepiej to sprawdzić

Najlepiej skonsultowac z lekarzem wlasciwie kazda kwesi3 zdrowotna . Jednak nie martwilabym sie tym na zapas . Czesto po porodzie mozna odczuwac dyskomfort podczas wspolzycia wlasnie przez nieodpowiednie nawilzenie . Jesli ten problem szczegolnie w tym czasie jest dla Ciebie uciazliwy , warto kupic lubrykant

Też uważam , że najlepiej to skonsultować się z lekarzem :slight_smile:

Dzisiaj znowu wysyp SPAMU jak grzybow po deszczu wiec tylko czekam az ktos poleci LIBIDO GEL :joy::joy::joy::joy:

1 polubienie

Pewnie zaraz tak może być , ciekawe czy pod tym wątkiem też będą jakieś polecenia :speak_no_evil::face_with_peeking_eye:

Az z wrazenie przeczytalam zamiast POLECENIA to PODNIECENIA :joy:

1 polubienie

O tym samym pomyślałam :crazy_face:

Byłam właśnie z tym u ginekologa. To wszystko kwestia cyklu i hormonów

1 polubienie

Taaaaak to samo miałam napisać :rofl::rofl::rofl:

W czasie cyklu są różne stadia wilgotności, także nie powinno być to nic złego, ale jeśli niepokoi Cię to zawsze wskazana jest konsultacja z lekarzem, który pewnie poleci jakiś żel nawilżający :blush:

Też tak myślałam :slight_smile: może jakieś płyny do higieny intymnej. Warto poradzić się w aptece

Dobrze że to w takim razie sprawdziłaś