Ja już wgl tam nic nie wysyłam , widzę że to często taki problem
Poczta polska to porażka. Mi już 4 razy nie dostarczyli paczki tylko zostawili awizo. A najlepsze ,że byłam wtedy w domu. Kurierowi nie chciało się wnosić paczki. Musiałam nieść paczke przez pół miasta. A jestem aktualnie w 17tc. Innym razem moja mam wysyłała moje dokumenty z poprzednich 2 ciąż. I wysłala je jako paczkę ,żeby napewno nie zagineły. Kurier nawet nie zostawił awizo. Dopiero jak poszłam na pocztę dowiedziałam się ,że jest moja paczka. A już nie wspomnę o tym ,że na drzwiach maja naklejoną informacje " kobiety w ciąży maja pierwszeństwo". Nie wiem po co im ta nalepka skoro nie potrafią upomnieć ludzi ,żeby przepuścili ciężarnej. Dowiedziałam się na poczcie ,że w sprawie kuriera i tych sytacji można złożyć skargę. Tak więc zamierzam to zrobić. Tylko wizja stania w długiej kolejce mnie jak na razie powstrzymuje. Nie jestwm w stanie długo stać ani siedzieć robi mi się słabo ,a że jest to moja 3 ciąża to brzuszek już widać i to bardzo.
Z tego co sie dowiedzialam to listonosze nawet tych paczek nie maja fizycznie,.one sa na poczcie a listonosze roznosza tylko awizo. Nawet jak spotkalam kiedys listonosza ktory wkladal mi awizo to mowil ze dalby mi ta paczke ale jej nie ma, bo oni ich nie dostaja ![]()
Jesli masz pierwszenstwo to masz prawo podejsc do okienka. Nie musza upominac. Bo nigdy nie wiedza czy kobieta chce korzystac z tego przywileju
ja na poczcie czy w aptece odrazu podchodzilam do okienka i nie patrzylam czy ktos mnie przepusci bo nie chciałam stac w tych skupiskach roznych ![]()
U nas jest kurier pocztowy. Rozmwozi paczki, ale jak ktoś mieszka wyżej to zostawia awizo. Dowiedziałam sie na poczcie ,że po to jest zatrudniony żeby te paczki dowozić. A jemu nie chce się wyjść na 3 piętro to zostawia awizo.
To jest hit ![]()
![]()
ale tak musi być bo ja nawet jak już dostałam awizo to nie po prostu od razu kiedy oni dostali mój list, tylko to już było to takie jakby powtórne ponaglenie do odbioru, gdzie wcale nie dostałam pierwszego powiadomienia o odbiorze, więc oni tam totalnie w kulki lecą i to jest dramat co oni wyprawiają… ![]()
Tak u nas też tak robił. Jak mu się nie chciało to wrzucał awizo.
Ale nieraz trzeba wysłać jakiś list , tylko najgorsze że to i tak przeważnie nie dochodzi
U nas zaproszenia na wesele nie doszły i to takie wysyłane z Gdańska do okolic Gdańska ![]()
![]()
. I dopiero jak był miesiąc przed na potwierdzenie obecności, napisałam na Facebooku czy będą i okazało się, że nie dostali.
Ojaaa, to słabo
bo nawet nie mogli sobie zaplanować nic wcześniej
To ja osobiście rozwoziłam zaproszenia by uniknąć właśnie takich niespodzianek ![]()
To u moich rodziców na ślubie była taka sytuacja i kiedyś to nie było telefonów ani nic i oni się obrazili na moich rodziców
No strasznie głupia sytuacja , mi było wstyd normalnie i nie wiem czy do końca uwierzyli ale przyszli na wesele .
Pewnie uwierzyli
bo coś mi się wydaje, że jakby nie uwierzyli to mogliby nie przyjść
Z pocztą Polską to jest dramat . Mi wgl nie przychodzi listonosz …
Mi o dziwo przyniósł dziś paczkę z shein ![]()
No właśnie mi z rana polecony też przyszedl a nadany był 14.04. , w ciężkim szoku byłam , i trzy razy sprawdzałam czy to kwiecień jest czy marzec przybity a dzis 17 więc noooooo dziś poczta zaskoczyła i mogę aktualnie powiedzieć poczta polska ekspres ![]()
No ja ostatnio wysyłałam priorytetem coś i w niecały tydzień doszło. A wczoraj posłałam kartkę z kalendarza Molly i zobaczymy jak szybko do niej dotrze ![]()
Na szczęście ja mało wysyłam listow , więcej paczek na codzień wysyłam
Ja byłam w szoku jak wysłałam pocztą za granicę kartkę i doszło w tydzień
to był dla mnie szok bo zazwyczaj do 1,5 tyg idzie w Polsce mój list jeśli wysyłam ekonomicznym ![]()